860579fff15f4a38b11c17c3a7452369

Insulele Violet și Satul Ungok din Coreea de Sud desemnate „Cele mai bune sate turistice” de Organizația Mondială a Turismului Națiunilor Unite

Două obiective turistice coreene,  mai exact este vorba despre Insulele Violet și Satul Ungok,  au fost incluse pe lista cu  „Cele mai bune sate turistice”  premiate de Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite (UNWTO).

Această organizație care se ocupă de turism la nivel mondial,  și-a anunțat lista inaugurală cu „Cele mai bune sate turistice” în timpul celei de-a 24-a Adunări Generale de la Madrid, Spania, care a avut în această lună. La aceast eveniment, Insulele Violet din  Sinan, provincia Jeolla de Sud și Satul Ungok din Gochang, provincia Jeolla de Nord, au fost recunoscute ca exemple remarcabile de destinații turistice rurale, potrivit unui comunicat Korea Times.

Inițiativa aceasta își propune să încurajeze turismul în mediul rural, ca modalitate de salvare a unor locuri, dar în același timp soluționând dezechilibrele regionale prin dezvoltare durabilă, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Anul acesta, 44 de sate din 32 de țări au fost incluse în prima selecție bazată pe nouă criterii, primul fiind resursele lor culturale și naturale.

„Turismul poate fi un motor al coeziunii sociale și al incluziunii prin promovarea unei distribuții mai echitabile a beneficiilor pe întreg teritoriul și prin împuternicirea comunităților locale”, a spus secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

„Această inițiativă recunoaște acele sate care și-au luat angajamentul să facă din turism un motor puternic al dezvoltării și bunăstării lor”, a adăugat el.

Insulele Violet reprezintă de fapt o denumire generală și se referă la Insulele Banwol și Bakji de pe coasta de sud-vest a Coreei de Sud. Aproximativ 130 de locuitori ai insulelor și-au vopsit casele și alte facilități locale în violet, inspirându-se astfel de la floarea lor locală numită Floarea Balonului sau „Doraji” în coreeană. Totodată, ei au decisă să planteze și mai multe flori violete pentru a schimba în mod special trăsăturile estetice ale localităților, transformând astfel  insulele într-o atracție turistică cochetă și foarte specială din Coreea.

How to Grow and Care for Balloon Flowers | Gardener's Path

Foto: gardenerspath.com

 

Purple South Korea Islands Saw a 200% Tourism Boost During the Pandemic

Foto: Insider

Foreign Media Mesmerized by Sinan's Purple Island | Be Korea-savvy

Foto: Korea Bizwire

South Korea's "Magical" IG-Worthy Purple Island Has A Dark History

Foto: TheSmartLocal

 

Satul Ungok este cunoscut pentru zonele umede și situl de dolmen. Sătenii săi au dezvoltat ecoturismul pe baza acestor situri naturale și istorice. Zona umedă Ungok a fost desemnată ca Zonă Umedă Ramsar în anul 2011, conform Convenției Ramsar a UNESCO privind zonele umede, iar situl dolmen, considerat cel mai mare grup de dolmen din Coreea, a fost numit sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Foto: Koreabyme.com

 

▲ 전라북도 고창 고인돌·운곡습지 마을(오른쪽)은 유네스코 세계문화유산으로 등록된 고인돌(왼쪽)과 람사르 운곡습지를 생태문화 관광자원으로 활용하고 있다. 한국관광공사

Foto: Korea.net

Ministrul adjunct al Culturii, Sportului și Turismului, Kim Jung-bae, a declarat că cei doi câștigători aduc în atenția oamenilor de peste tot  atracțiile turistice mai puțin cunoscute ale Coreei. De asemenea, el a mai scos în evidență un aspect important spunând: „Este un exemplu al modului în care Coreea depășește problemele sociale, cum ar fi disparitățile regionale și declinul populației rurale prin turism”. 

Între timp, ministrul Kim a avut o întâlnire cu Fernando Valdes Verelst, secretarul de stat al Spaniei pentru Turism, unde a discutat despre proiecte incluse în “Korea-Spain Mutual Visit Years”, care au fost prelungiți până în 2022.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.