Untitled

Coreea de Sud a autorizat utilizarea de urgență a tratamentului oral de la Pfizer anti-Covid

Coreea de Sud a autorizat utilizarea în regim de urgenţă a antiviralului anti-COVID-19 fabricat de Pfizer, Paxlovid. Acesta este, practic, primul tratament de acest fel introdus în ţară, potrivit unui anunț făcut de  Ministerul pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, relatează Reuters.

Coreea de Sud a reintrodus săptămâna trecută măsuri stricte de distanţare socială pe care le relaxase în noiembrie, decizia fiind luată după ce o serie de noi infectări zilnice record şi de cazuri grave au supraaglomerat unităţile medicale, în ciuda unei rate de vaccinare de peste 92% pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Tratamentul oral antiviral de la Pfizer, denumit Paxlovid, ”se preconizează că va contribui la prevenirea deteriorării grave a stării pacienţilor internaţi în centrele rezidenţiale de tratament sau care sunt trataţi la domiciliu” prin diversificarea tratamentelor împotriva coronavirusului în plus faţă de vaccinurile utilizate în prezent, a declarat ministrul pentru Siguranţa Medicamentelor, Kim Gang-lip, într-o conferinţă de presă.

Medicamentul poate fi folosit în cazul adulţilor şi copiilor cu vârsta de cel puţin 12 ani, cu o greutate corporală de peste 40 de kilograme, care prezintă simptome uşoare până la moderate de boală, cu risc crescut de a dezvolta un caz sever de coronavirus din cauza unor afecțiuni preexistente.

Un alt tratament oral împotriva coronavirusului denumit Molnupiravir, fabricat de Merck, companie cunoscută sub denumirea MSD în afara Statelor Unite şi Canadei, are solicitare de autorizare în regim de urgenţă în Coreea de Sud încă de la începutul acestei luni, dar ministerul nu a finalizat evaluarea întrucât are nevoie de informaţii suplimentare în ceea ce priveşte eficacitatea, a mai precizat oficialul de la Seul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.