JK

[INTERVIU] JUNGKOOK – Despre căutarea continuă a perseverenței și perfecțiunii

“Se spune că hexagonul este forma perfectă. Dar în a mea există o crăpătură. Nu este perfectă. Vreau să fie, însă continuă să se rupă.”

GQ: Bănuiesc că în curând îți vei pregăti din nou rucsacul. Întotdeauna ai luat cu tine rucsacuri mari în turneele internaționale.

JK: Ah, este adevărat. Dar n-am prea multe lucruri înăuntru.

GQ: Atunci de ce păreau atât de mari? 

JK: Chiar și atunci când îmi decorez camera, mă asigur că există mult spațiu de depozitare. Chiar dacă este suficient loc, las puțin spațiu în plus, în caz că aduc ceva înapoi cu mine. De aceea cumpăr cel mai mare bagaj posibil. Chiar dacă abia se află ceva înăuntru, iau întotdeauna cea mai mare geantă.

GQ: Eram curioasă ce ai lua cu tine în prima călătorie în SUA după doi ani, dar acum sunt curioasă ce vei aduce înapoi.

JK: Voi aduce aerul localului unde vom ține concertul.

GQ: Încă ești entuziasmat și emoționat?

JK: Desigur. Nu este vorba că „încă” simt așa. Anticiparea a crescut și mai mult. Am strâns atât de multe amintiri frumoase, dar privind în urmă, acelea pe care mi-am spus să nu le voi uita niciodată au devenit ca un vis, sunt vagi. Mi-am dat seama că nu le pot rememora perfect, așa că această experiență va fi și mai prețioasă. Sunt mai emoționat și mai entuziasmat decât înainte.

GQ: Concertele se vor termina până la lansarea acestui interviu, dar este plăcut să crezi că entuziasmul tău va fi documentat în acest fel.

JK: Așa este. (zâmbește larg)

GQ: Într-un interviu recent, ai spus: „Vreau să arăt latura mea simplă şi extrem de sinceră”, aşa că am pregătit câteva întrebări rapide. Trebuie să răspunzi ca și cum ai fi la un test de viteză.

JK: Pot deja să spun că o să dureze mult. Dar voi da tot ce pot.

GQ: Care e lungimea degetului arătător de la mâna dreaptă?

JK: Mâna dreaptă… Stai. Câți centimetri să aibă…

GQ: Wow, chiar durează mult.

JK: Cred că vreo 5 centimetri? Cât de lung este 1 centimetru? (A fost chemat și staff-ul pentru măsurători) 1, 2, 3… să spunem 6,5 centimetri? De fapt, să spunem 7 centimetri. Dacă tot suntem șapte oameni aici.

GQ: Se pare că ar avea mai mult de 7 centimetri. În fine, ce mărime porți la pantofi?

JK: Port 42.

GQ: Care este instrumentul la care vrei cel mai mult să înveți să cânți? Și ce vei face mai târziu azi?

JK: Pianul. O să mănânc samgyeopsal [burtă de porc la grătar] după interviu.

GQ: Sunt invidioasă.

JK: (Râde gălăgios)

GQ: Știai că de fapt chiar tu i-ai pus pe fani să răspundă întrebărilor acestea despre tine în 2016?

JK: Nu cred! Serios?!

GQ: Nu cunosc restul răspunsurilor tale, deoarece au fost editate, dar văd că ai spus că purtai pantofi măsura 41.

JK: [Râde] Bănuiesc că am sărit de la 41 la 42.

GQ: Eram curioasă și pe atunci de acest lucru: muzica pe care o ascultai ​​la 14 ani. Mă întreb cât de mult s-au schimbat gusturile tale în materie de muzică de la vârsta de 15 ani, când tocmai începeai perioada de stagiu, până acum când ești pe cale să împlinești 25 de ani. Poți spune multe despre o persoană pe baza gusturilor muzicale.

JK: Eram în clasa a IX-a la 14 ani, așa că, wow… Îmi amintesc că îmi plăceau melodiile care se auzeau în sălile de dans în timp ce mă distram și exersam b-boying. În zilele noastre, ascult genul de muzică pe care vreau să o fac, genul de piese pe care le consider a fi bune din momentul în care le ascult prima dată. Sunt atât de multe cântece ale căror titluri nu le cunosc, poate nici numele artiștilor – știu doar cum sună.

GQ: Ce crezi că este „muzica bună”?

JK: Depinde mult de situație și starea mea de spirit, dar să spunem de exemplu că mă simt dezamăgit. Atunci sunt genul care ascultă muzică tristă și se afundă în sentiment.

GQ: Ai menționat anterior că îți place să aprinzi lumânări parfumate într-o cameră întunecată atunci când ești trist.

JK: Da. Încerc să savurez acea durere. Cânt muzică tristă și îmbrățișez tristețea. Când sunt în mașină noaptea, îmi place să ascult piese calme, iar ziua, muzică distractivă. Uneori voi căuta ce este la modă și alteori, ce este vechi. Nu mă descurc prea bine cu propriile sentimente. Au fost momente în care am considerat că o piesă este așa-așa, doar ca să revin la ea mai târziu și să fiu surprins de cât de bună este. De aceea îmi place să ascult muzică la întâmplare.

GQ: A sosit biroul comandat?

JK: Da, a venit cu ceva timp în urmă. Mă implic total în scrisul de versuri în ultima vreme și încerc să citesc o mulțime de cărți în timp ce scriu. Să cânt și să-mi înregistrez versurile a fost ultimul lucru pe care l-am făcut la birou. După ce am notat melodia și versurile pe un caiet, am vrut să aud cum sună vocea și pronunția mea.

GQ: Am fost mișcată de expresia „deși pașii noștri pot fi lipsiți de sincron” din melodia ta „Still With You”. Mi s-a părut grozav să accepți asta, în loc să te îndemni pe tine și pe ARMY să mergeți mereu în aceiași pași. 

JK: Nu am simțit că e ceva cool la momentul respectiv. Dar cred că ar putea suna cool acum. Când scriam acele versuri, toată lumea suferea foarte mult din cauza COVID-19. Nu ne-am putut vedea și nu am putut să nu ne simțiți îndepărtați unii de ceilalți. Am vrut să împărtășesc faptul că, deși ne lipsește sincronizarea, tot vreau să rămân alături de ARMY. 

GQ: Mai ești interesat să scrii despre experiențe care sunt complet diferite de ale tale?

JK: Ai nevoie de o imaginație vastă pentru a inventa lucruri, nu? Sunt invidios pe oamenii cu multă imaginație. Sunt groaznic la desen, dar există oameni care pot desena ceea ce au în cap. Nu sunt genul acela de persoană. Se pare că nu mă pricep prea bine să inventez lucruri.

GQ: Cântecele tale sunt povești pe care le-ai desenat din interiorul tău. Cumva, cred că există oameni cărora le este mai greu să-și împacheteze propriile povești de viață așa cum o faci tu.

JK: Nu am reușit niciodată să vin cu ceva inventat de la început până la sfârșit.

GQ: Dacă ai fi un anumit moment al zilei, ce oră ai fi?

JK: Adică în intervalul de 24 de ore? Hmm, 2 dimineața?

GQ: De ce?

JK: Este o oră ciudată.

GQ: O oră ciudată?

JK: Pentru mine, cel puțin. Adorm în jurul orei 4 dimineața, iar ora 2 este acel moment când nu mă pot decide dacă să fac ceva sau să mă culc. Viața mea este așa chiar acum. Mă gândesc la multe. La ce ar trebui să fac, dar și lucruri practice. Da. De aceea aș fi ora 2 dimineața.

GQ: Pregătindu-mă pentru acest interviu, m-am gândit mult la o anumită replică. SUGA a spus odată că job-ul vostru este ca și cum ai intra într-o cadă cu apă rece și apoi într-una de hidromasaj, dar că tu păreai a fi mereu în apa rece.

JK: De ce? De ce?

GQ: Pentru că tu continui să înduri frigul. Pentru că ești într-un punct în care ai putea intra într-un loc cald și relaxat, dar în schimb alegi să te pedepsești. Chiar și acum, plângi după o reprezentație pentru că simți că nu ai fost suficient de bun.

JK: [Râde ușor]

GQ: Cred că este vorba de seriozitate.

JK: Sunt recunoscător dacă ai descrie asta ca fiind seriozitate… pur și simplu nu pot sta nemișcat. Îmi este greu să mă odihnesc mult timp. Adică, îmi e greu psihic. Deci trebuie să fac ceva. Chiar dacă îmi spun: „Oprește tot, nu-ți face griji pentru nimic altceva și hai să avem o zi doar pentru mine”, tot voi ajunge să fac ceva. Deoarece voi fi oricum așa, cred că este mai bine să muncesc din greu. Chiar dacă urăsc să mă antrenez, mă antrenez; dacă mă gândesc la o melodie, mă duc să o înregistrez imediat; dacă dintr-o dată vreau să scriu versuri, le scriu și le șterg, le scriu și le șterg; iar dacă văd o carte în limba engleză în fața mea, o răsfoiesc. Încerc mereu să fac o mulțime de lucruri, deși nu sap foarte adânc. Ar fi bine dacă aș face-o totuși. Asta este viața mea în ultima vreme.

GQ: Atunci ești de acord că ești în cada cu apă rece?

JK: Sunt de acord că viața mea este agitată. Pentru că atunci când intri în cada cu apă rece, tot ce poți face este să țipi: „Aaaaah!” Viața mea are un asemenea sentiment.

GQ: Dacă ai face un autoportret, cum te-ai desena?

JK: Mmm… un hexagon rupt, crăpat.

GQ: Simt că știu ce vrei să spui, dar ai putea să descrii asta cu propriile tale cuvinte?

JK: Îmi doresc mereu să fiu perfect și încerc să urc cât mai sus. Cred că am suficient talent, dar cred și că sunt leneș. Am două tendințe complet contradictorii. Vreau să urc mai sus, dar, în același timp, nu vreau. Se spune că hexagonul este forma perfectă. Dar în a mea există o crăpătură. Nu este perfectă. Vreau să fie, însă continuă să se rupă.

GQ: Și dacă ai putea să-l colorezi?

JK: Gri? O culoare acromatică.

GQ: O culoare care ar putea deveni orice.

JK: Exact. Și are și sensul opus – o culoare care încă nu a devenit nimic.

GQ: Este o abordare proaspătă. Pentru că atunci când oamenii se uită la BTS, când se uită la tine, spun că ai atins deja culmile succesului, nu? Dar mă face să cred că setea și dorințele din interiorul tău ar putea fi ceea ce te pun în mișcare în continuare.

JK: Vreau să continui să urc, dar nu mă îngrijorez. Lucrurile nu au ieșit întotdeauna așa cum am sperat și știu că îmi lipsește foarte mult, dar cred în mine. Cumva, am această credință oarbă care spune: „Pot să o fac”. Deci nu sunt îngrijorat.

GQ: Când vorbești despre a ținti mai sus, la ce te referi mai exact?

JK: La momentul când mă voi considera cool.

GQ: Când vei deveni un hexagon fără fisuri?

JK: Exact. Poate că punctul culminant este atunci când sunt în sfârșit mulțumit de mine. Atunci nu aș avea ce să-mi doresc. Nici eu nu aș vrea să urc mai sus. Într-o zi, când va veni un astfel de moment, poate ar însemna că am ajuns în sfârșit sus?

GQ: Pe măsură ce ne pregătim să intrăm în 2022, spunem “Afară cu vechiul, să intre noul!” Ce ți-ar plăcea să arunci și ce ți-ai dori să reușești?

JK: Vreau să scap de lene și de toate gândurile mele inutile… Sunt prea asemănătoare perseverența și persistența?

GQ: Ei bine, nu ai nevoie de perseverență pentru a fi persistent?

JK: Bine, atunci perseverență. Sper să câștig perseverență.

GQ: Apropo, când te întrebi la 2 dimineața dacă ar trebui să dormi sau nu, dacă ar trebui să mănânci sau nu, ce alegi de obicei?

JK: De obicei nu aleg somnul. Întotdeauna ajung să fac ceva.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.