_123398399_ifpi_bts01

BTS, cel mai bine vândut act din lume, în 2021

Grupul pop BTS, al cărui cântece atrăgătoare și optimiste au cucerit inimile fanilor, a fost numit cel mai bine vândut artist din lume pentru al doilea an consecutiv, potrivit BBC.

Trupa sud-coreeană a învins oameni ca Drake și Adele în topul clasamentului compilat de organismul din industria muzicală IFPI.

Reușita vine după un an de mare succes pentru Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V și Jungkook – care s-au clasat pe primul loc în topul american Billboard de trei ori și au câștigat o nominalizare la Grammy pentru single-ul lor inspirat de Michael Jackson, Butter.

În Asia, BTS a lansat un album cu cele mai mari hituri în limba japoneză, „BTS: The Best”, care a fost cel mai vândut album al anului în topul de albume Oricon din Japonia.

A fost prima dată în ultimii 37 de ani când un act străin a ocupat primul loc în top. Ultimul artist care a făcut-o a fost Michael Jackson, cu albumul său de succes din 1984 Thriller.

În țara lor natală, lansarea pe CD a piesei Butter a ajuns în fruntea topurilor de la sfârșitul anului – marcând al șaselea an consecutiv în care trupa a reușit acest lucru.

Adunate împreună, vânzările, stream-urile și descărcările lor i-au făcut pe băieți cel mai de succes act din lume în 2021, a declarat IFPI, care le-a acordat premiul Global Recording Artist of the Year.

„Succesul fenomenal al BTS din ultimul an este o dovadă a creativității, muncii lor grele și angajamentului continuu de a continua să găsească modalități de a-și expune muzica în lume”, a spus directorul executiv, Frances Moore.

„Prin prestații în trei limbi diferite, ei își demonstrează atractivitatea globală extraordinar de unică, iar fanii, dinamici și pasionați, i-au făcut primii artiști din istorie care au ajuns în fruntea Topului Global Artist timp de doi ani consecutiv.”

Compozitoarea americană Taylor Swift a ocupat locul doi în top – aceeași poziție pe care a ocupat-o anul trecut – în timp ce Adele a ajuns pe locul trei.

BTS li s-au alăturat altor staruri K-pop, precum Seventeen, care și-au făcut debutul în top pe locul nouă, în timp ce Olivia Rodrigo și-a făcut prima apariție, pe locul zece.

Iată întregul top 10:

  1. BTS
  2. Taylor Swift
  3. Adele
  4. Drake
  5. Ed Sheeran
  6. The Weeknd
  7. Billie Eilish
  8. Justin Bieber
  9. Seventeen
  10. Olivia Rodrigo



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.