FM6Vk5rUUAMTANi

Celebritățile coreene donează bani pentru a sprijini Ucraina distrusă de război

Mai multe celebrități coreene se alătură șirului de donații pentru a sprijini Ucraina, pe măsură ce invazia Rusiei continua, scrie Korea Times.

Soohyun, Hoon și Kiseop din grupul K-pop U-Kiss au donat 10 milioane de woni (8.200 de dolari) Ambasadei Ucrainei la Seul, în încercarea de a ajuta copiii și refugiații ucraineni care au fost puternic afectați de război.

„Vrem să dăm o mână de ajutor oamenilor din Ucraina”, a spus U-KISS. „Sperăm că războiul se va termina cât mai curând posibil, astfel încât oamenii să poată avea din nou pace”.

Ambasadorul ucrainean în Coreea, Dmytro Ponomarenko, a declarat: „Mi s-a întâmplat să-i cunosc pe cei din U-KISS când mă gândeam să conduc un proiect care implică artiști K-pop și copii ucraineni. Așa că m-am bucurat să văd grupul”.

Și cântărețul și actorul Yang Dong-geun a înmânat ambasadei 10 milioane de woni.

„A fost șocant să văd știrile despre o fetiță ucraineană de șase ani, care a fost ucisă cu focuri de armă rusești”, a spus Yang. „Veștile mi-au frânt cu adevărat inima… vreau să transmit dragoste și sprijin victimelor și familiilor lor din Ucraina”.

De asemenea, Narsha, din grupul K-pop Brown Eyed Girls, a donat 10 milioane Crucii Roșii Coreene.

„Am decis să fac o donație pentru a ajuta oamenii și copiii ucraineni, care și-au pierdut brusc casele”, a spus ea.

Actrița Lee Young-ae a contribuit cu 100 de milioane de woni (83.000 de dolari), spunând: „Sunt membru al familiei unui veteran de război, așa că pot simpatiza cu ororile războiului mai mult decât oricine altcineva”.

Potrivit Ambasadei Ucrainei în Coreea, aceasta a primit peste 2,3 miliarde de woni în donații până în acest moment (vineri, 4 martie 2022).




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.