¼ÕÈï¹Î ¼±Á¦°ñ!

Echipa de fotbal a Coreei de Sud învinge Iranul pentru prima oară în 11 ani!

Echipa națională de fotbal a Coreei de Sud a învins Iranul pentru prima dată în 11 ani!

Pe 24 martie, căpitanul echipei, Son Heung-min de la Tottenham Hotspur din Anglia, și Kim Young-gwon de la Ulsan Hyundai din Coreea au marcat fiecare câte un gol în victoria cu 2-0 pe teren propriu. Victoria a venit în cel de-al nouălea meci din Grupa A, runda finală de calificare din Asia a Cupei Mondiale de anul acesta din Qatar, pe Stadionul Cupei Mondiale din Seoul din districtul Mapo-gu al capitalei.

Coreea de Sud s-a clasat astfel în fruntea grupei sale, cu 23 de puncte acumulate din șapte victorii, fără înfrângeri și două remize, aflându-se în fața Iranului care este acum pe al doilea loc, cu 22 de puncte din șapte victorii, un egal și o înfrângere. După ce au câștigat un loc la Cupa Mondială, Taegeuk Warriors poate câștiga Grupa A învingând Emiratele Arabe Unite în ultimul lor joc preliminar pe 29 martie. A fost prima victorie a Coreei de Sud asupra Iranului de la cea anterioară cu 1-0 din sferturile de finală ale Cupei Asiei din 2011.

Stadionul din Seul, cu o capacitate de 64.000 de persoane, a fost deschis complet, fără restricții privind numărul de participanți. Astfel, meciul s-a jucat cu casa închisă pentru a zecea oară în istoria stadionului și prima în trei ani de la amicalul din martie 2019 dintre Coreea și Columbia. Numărul de spectatori pe 24 martie a fost de 64.375!

Într-un interviu după meci, Son a spus: „Iranul ne-a ținut pe loc întotdeauna când ne-am pregătit pentru runda finală de calificare”, adăugând: „Este  o echipă foarte puternică în Asia, dar m-am simțit grozav demonstrând că suntem mai buni.”




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.