poza 1

8 biblioteci superbe din serialele coreene în care ne-ar plăcea să studiem

Ori de câte ori o dramă coreeana devine virală, locurile de filmare devin locuri de vizitare pentru fani, atât din țară, cât și din străinătate. În afară de reperele naționale și de localurile de alimentație publică, există un alt tip de loc care poate atrage admiratorii de K-drame: bibliotecile. Așa este! Fie că este vorba de o bibliotecă publică, o librărie sau una construită special pentru a face parte din studiul de acasă al personajului principal, aceste spații care găzduiesc cărți sunt la un cu totul alt nivel al esteticii K-drama.

1-2. “Regele: Eternal Monarch” – Biblioteca Hallim și biroul lui Lee Gon.

În “The King: Eternal Monarch”, Lee Gon (Lee Min Ho) și Jung Tae Eul (Kim Go Eun) se întâlnesc în secret la biblioteca Hallim. Această bibliotecă este una dintre bibliotecile publice din Suwon, situată în cartierul Gokseon din districtul Gwonseon al orașului. Reflectând motto-ul său, biblioteca este “un spațiu pentru ca natura, cultura și oamenii să comunice”.

Dar asta nu e tot! Deși fictiv, un alt loc plin de cărți din această dramă nu este altul decât minunatul birou privat al lui Lee Gon. Arhitectura combină autenticitatea și înțelepciunea, făcând ca orice șoarece de bibliotecă să se îndrăgostească instantaneu de farmecul său.

3. “Hotel Del Luna” – Depozitul de carte din Seul

Dacă ați urmărit “Hotel Del Luna”, veți ști că locuitorii acestui loc își rezolvă treburile neterminate în cadrul stabilimentului. Ultima dorință a unei fantome este să citească toate cărțile pe care nu le-a putut termina în timpul vieții sale. În această dramă, pentru a satisface dorința de învățare a acestei fantome, este prezentat depozitul de cărți din Seul, cunoscut și sub numele de Seoul Book Bogo, care există în realitate. Acesta este cunoscut pentru că este prima librărie second-hand din Seul, situată în cartierul Sincheon din districtul Songpa. Anterior a fost un depozit.

4. “My Love From The Star” – Studiul lui Do Min Joon.

Studiul lui Min Joon (Kim Soo Hyun) este un alt design de pe platou atât de perfect încât am putea jura că există undeva în Coreea. De fapt, acest studiu a fost atât de popular (ca și drama în sine) încât a fost expus într-o expoziție la Dongdaemun Design Plaza. Mulți fani norocoși au reușit să viziteze expoziția și să facă fotografii memorabile ale acestei camere fascinante care reflectă inteligența și echilibrul, două trăsături care descriu perfect personajul lui Kim Soo Hyun.

5. “It’s Okay to Not Be Okay – Biblioteca de Artă Uijeongbu

Această bibliotecă este locul unde Moon Kang Tae (Kim Soo Hyun), fratele său Sang Tae (Oh Jung Se) și scriitoarea Go Moon Young (Seo Ye Ji) se duc să cerceteze ilustrațiile cărților pentru copii. Situat în provincia Gyeonggi, locul hipnotizant este etichetat ca fiind o bibliotecă de artă și își propune să cuprindă cultura, arta, cunoașterea și experiențele transgeneraționale în încercarea de a canaliza talentul și de a transforma visele în realitate.

6. “The Devil Judge” – cabinetul lui Kang Yo Han.

Poate că în această dramă nu s-au filmat scene într-o bibliotecă, dar judecătorul Kang Yo Han (Ji Sung) știe cu siguranță cum să stăpânească camerele de clasă. Biblioteca cuprinde cea mai mare parte a decorului biroului, iar tema sa întunecată se potrivește atât cu scenariul, cât și cu personalitatea puternică a protagonistului, care dă fiori pe șira spinării atât inculpaților săi, cât și publicului.

7. “She Was Pretty” – Pădurea înțelepciunii

Pe lângă Kim Hye Jin (Hwang Jung Eum), care se pierde în cartea ei în această bibliotecă în “She Was Pretty”, această locație de filmare a găzduit, fără îndoială, o listă lungă de seriale celebre. Forest of Wisdom este deosebit de unică, deoarece nu este nici o bibliotecă, nici o librărie. De fapt, cărțile din acest loc nu pot fi cumpărate sau împrumutate. În schimb, oamenii sunt bineveniți să viziteze și să citească, să bea o cafea, să organizeze evenimente și, bineînțeles, să filmeze K-dramele. Acest loc literar se află în Paju, într-un complex cultural numit Paju Book City, care este dedicat cărților, de la crearea lor până la publicarea și comercializarea lor.

8. “Chicago Typewriter” – Studiul lui Han Se Joo

Bine, să lămurim un lucru: Han Se Joo (Yoo Ah In) nu are o bibliotecă – el locuiește în una. Așa este, personajul nostru principal are o întreagă casă proiectată să fie asemănătoare cu o bibliotecă. Cadrul are un aspect vintage și, având în vedere faptul că drama ne duce cu gandul la  anii 1930, este foarte potrivit. Mai mult, pereții despărțitori și sunt toți transformați în rafturi de cărți. Vorbim despre visul suprem al unui bibliofil!

 

Sursa: Soompi




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.