3c5623c0-bc70-11ec-a76f-05d4fcb509ed

Două filme coreene vor concura la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Filmul regizat de Lee Jung Jae va avea premiera la festival

Diverse filme coreene au fost invitate la a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes!

Mai exact pe 14 aprilie, Festivalul de Film de la Cannes și-a anunțat oficial programul pentru evenimentul din acest an. Pentru prima dată în decursul a cinci ani, două filme coreene au fost alese pentru a concura pentru Palme d’Or la categoria Competiție, în timp ce debutul regizoral al lui Lee Jung Jae, filmul „Hunt”, a fost invitat în secțiunea – Out of Competition, Midnight Screenings  (în afara Competiției , Proiecție Miezul Nopții).

Park Chan Wook’s “Decision To Leave” And Koreeda Hirokazu’s “Broker” To Compete For Palme d’Or At 75th Cannes Film Festival + Lee Jung Jae’s Directorial Debut Invited To Screen

Foto: Soompi

Primul film coreean din secțiunea Competiție este „Decision to Leave/헤어질 결심”, care este regizat de celebrul  Park Chan Wook și scris de partenerul său cu care colaborează de mult timp Jung Seo Kyung. Filmul misterios îl urmărește pe detectivul Hae Joon în timp ce investighează un caz de crimă și devine din ce în ce mai suspicios și, în același timp, interesat față de Seo Rae,  care se întâmplă să fie chiar văduva victimei. Park Hae Il joacă rolul lui Hae Joon, în timp ce Tang Wei o interpretează pe Seo Rae.

Trebuie menționat faptul că regizorul Park Chan Wook este cunoscut pentru filmele precum „Oldboy”, care a câștigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes în 2004, „Thirst”, care a reușit să câștige premiul juriului de la Cannes în 2009, „The Handmaiden” și „Joint Security Area”. De asemenea, a regizat filme coreene în care se vorbește în limbă engleză precum „Stoker” și a fost producător la filmul apreciat de critici numit „Snowpiercer”.

Foto: poster pentru filmul — “Decision to Leave”/ Soompi

Decision to Leave (Korean Movie, 2021, 헤어질 결심) @ HanCinema

 

Cel de-al doilea film este „Broker”, care a fost realizat de regizorul japonez Kore-eda Hirokazu, care a fost numinalizat  la categoria -Competiție de cinci ori în total. Regizorul a câștigat prestigiosul Palme d’Or în 2018 cu pelicula  „Shoplifters”, iar în 2013 cu „Like Father, Like Son”. Deși regizorul este japonez, „Broker” este considerat un film coreean deoarece este produs de compania media coreeană CJ ENM.

Filmul spune povestea cutiilor pentru bebeluși, care sunt amenajate pentru ca oamenii care nu mai sunt în măsură să-și întrețină copii/bebelușii să renunțe la ei în mod anonim. Ce am mai remarcat este faptul că „Broker” se mândrește cu o distribuție plină de stele precum cu Song Kang Ho, Kang Dong Won, Bae Doona, IU și Lee Joo Young.

După prezentările lor la festival, ambele filme vor avea premiera în Coreea în luna iunie a acestui an.

Foto: posterul filmului “Broken”

IU, Song Kang Ho, Kang Dong Won, Bae Doo Na & Lee Joo Young starrer 'Broker' to premiere in THIS month | PINKVILLA

 

Filmul ce reprezintă debut regizoral al lui Lee Jung Jae, „Hunt” a fost, de asemenea, invitat la categoria Midnight Screening (Proiecția de la Miezul Nopții), în afara secțiunii Competiție. Protagonistul acestui filmul de acțiune este chiar cel mai bun prieten al lui Lee Jung Jae,  actorul Jung Woo Sung.

O stewardesă vorbește despre cum a reacționat Jung Woo Sung atunci când a făcut o greșeală | K-POP ROMÂNIA

Foto: protaginistul filmul “Hunt”, actorul Jung Woo Sung

„Hunt” spune povestea a doi agenți ai Serviciului Național de Informații (NIS) care descoperă un adevăr șocant în timp ce urmăresc pe persoana responsabilă cu spionii nord-coreeni. Pe lângă  faptul că s-a ocupat de regia filmului, Lee Jung Jae joacă rolul agentului Park Pyung Ho, în timp ce Jung Woo Sung joacă rolul lui Kim Jung Do, colegul și rivalul lui Park Pyung Ho.

Hunt (film) - Wikipedia

Foto: posterul pentru anunțarea participarii la Festivalul de Film de la Cannes a filmului “Hunt”

Legat de faptul că fimul care reprezintă debutul său regizoral a fost  invitat la Festivalul de Film de la Cannes, Lee Jung Jae a declarat astfel: „Este atât de mare onoarea ca prima proiecție pentru filmul meu de debut în calitate de regizor va avea loc la Cannes. Cred că am obținut rezultatele de astăzi datorită pasiunii înflăcărate a producătorilor și a eforturilor actoricești diligente ale actorilor care și-au turnat toată energia  și sufletul în acest proiect. Vă mulțumim pentru toată atenția și sprijinul acordat.”

Trebuie să mai fac o clarificare și anume legat de Categoria  -Proiecție de la Miezul Nopții care, de fapt,  include o selecție atentă de filme de acțiune, thriller, noir, horror sau fantasy care sunt creative și atrag publicul.

După proiecția în cadrul festivalului, „Hunt” va avea premiera în această vară în Coreea.

După doi ani de programare neregulată din cauza pandemiei, Festivalul anual de Film de la Cannes va reveni la ceremonia obișnuită din  luna mai și se va deschide pe 17 mai.

Eu le țin pumnii celor 2 filme, să se întoarcă de la Cannes cu cât mai multe premii și trebuie să mai zic că sunt foarte surprinsă de Lee Jung Jae și de determinarea și talentul său, de această dată ca regizor. Mi-am trecut pe listă toate cele 3 filme menționate și abia aștept să le văd cu prima ocazie când vor apărea pe internet.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.