Seou, South Korea city skyline at twilight.

Time numește orașul Seul unul dintre „Cele mai frumoase locuri din lume din 2022”

Revista americană Time a numit orașul Seul unul dintre cele mai frumoase 50 de locuri de vizitat în acest an.

Revista a lansat pe 12 iulie lista „Cele mai frumoase locuri din lume din 2022”, pe baza sondajelor rețelei sale internaționale de corespondenți și colaboratori.

Numind orașul Seul „unul dintre cele mai importante orașe inteligente din lume”, Time a spus că acesta este primul oraș din lume care se integrează cu metaverse-ul, unde realitatea virtuală (VR) se îmbină cu lumea reală.

De asemenea, a mai spus că Guvernul Metropolitan din Seul urmărește să dezvolte în acest an programul „Metaverse Seoul”, ce include o „zonă turistică virtuală”, pentru a permite oamenilor cu VR să vadă principalele atracții turistice ale orașului, cum ar fi Palatul Deoksugung, Gwanghwamun Plaza și Piața Namdaemun.

„Orice vizitator va observa imediat caracteristicile tehnologice ale orașului”, se spune în articol, menționând autobuzele autonome, procesarea automată a imigrației și roboții de dezinfectare de pe Aeroportul Internațional Incheon.

Lăudând sistemul de transport public al orașului drept „lider global în inovație”, revista a descris instalarea de dispozitive pentru îmbunătățirea calității aerului în mașinile de pasageri, încărcătoarele gratuite pentru telefoane mobile și Wi-Fi-ul nelimitat.

Alte locații asiatice de pe lista Time au fost Kerala și Ahmadabad din India, Setouchi și Kyushu din Japonia, Bali din Indonezia și insula Boracay din Filipine.

Între timp, Bloomberg a declarat pe 13 iulie că Republica Coreea s-a clasat pe locul 11 ​​din 66 într-un sondaj al celor mai bune țări pentru lucrul la distanță, realizat de către furnizorul de soluții de securitate cibernetică NordLayer.

Coreea a fost a doua în Asia, după Singapore, care s-a clasat pe locul nouă. Raportul spune că în ceea ce privește accesibilitatea digitală, Coreea are cel mai rapid internet. Germania a fost prima pe listă, urmată de Danemarca, vice-campioană, și SUA, pe locul trei.

Sursa: Korea.net




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.