308052915_5660524697338912_7849676654479989969_n

Două filme coreene remarcabile se vor vedea la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest 2022

EDIȚIA 13 | 21 – 30 octombrie 2022

Les Films de Cannes à Bucarest este un proiect ce a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

Între 21 și 30 octombrie, cea de-a 13-a ediție a festivalului “Les Films de Cannes à Bucarest” prezintă cele mai așteptate filme ce s-au regăsit în selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

Festivalul aduce și anul acesta în fața publicului premiere, filme premiate, avanpremiere românești, dar și întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective și evenimente profesionale, în toamnă, în capitală și în alte orașe din țară.

Foto News.ro

La fel ca în edițiile precedente, festivalul “Les Films de Cannes” ajunge mai aproape de spectatorii din ţară prin ediţiile locale de la Cluj-Napoca (21-23 octombrie), Arad (26-28 octombrie), Timişoara (28-30 octombrie) şi Iaşi (18-20 noiembrie).

Printre cele mai așteptate proiecții se află: La Montagne, Metronom, Accattone, Un beau matin, Decision to leave, Tori et Lokita.

Ce ne interesează pe noi cel mai mult sunt cele 2 filme coreene, care se vor vedea, în premieră România, în cadrul festivalului.

Primul din ele este “Decision to leave” în regia celebrului Park Chan-wook, pelicula care a luat premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2022.

Premiul pentru cel mai bun regizor, Cannes 2022

Regia: Park Chan-wook

Anul: 2022

Țara: Corea de Sud

Genul: dramă

Durata: 138 min

Foto: IMDB

Filmul misterios îl urmărește pe detectivul Hae Joon în timp ce investighează un caz de crimă și devine din ce în ce mai suspicios și, în același timp, interesat față de Seo Rae,  care se întâmplă să fie chiar văduva victimei. Ce se va întâmpla când instinctul pentru a face dreptate și atracția puternică pe care o simte față de femeie se întâlnesc?

În distribuția filmului se regăsesc Tang Wei, actrița de origine chineză, Go Kyung-Pyo, Park Hae-il dar și alții.

Foto: mauvais-genres.com

Al doilea film coreean este “Retour a Seoul”, tot o dramă în regia lui Davy Chou, inclusă în selecția festivalului de la Cannes –Un Certain Regard.

Selecția Un Certain Regard, Cannes 2022

Regia: Davy Chou

Anul: 2022

Țara: Franţa, Olanda, Belgia, Corea de Sud, România

Genul: dramă

Durata: 117 min

Foto: filmsdulosange.com

“Retour a Seoul” spune povestea lui Freddie, o fată în vârstă de 25 de ani. Dorind să-și cunoască mai bine originile, ea se întoarce pentru prima dată în Coreea de Sud, unde s-a născut, înainte de a fi adoptată și crescută în Franța. Tânăra încăpățânată începe să-și caute părinții biologici într-o țară despre care știe atât de puțin, îndreptându-se către direcții noi și neașteptate, noi experințe pe care își dorește să le trăiască.

În distribuția filmului se află: Park Ji-Min, Oh Kwang-rok, Kim Sun-young, Louis-Do de Lencquesaing.

Foto: Le Monde

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proiecțiile au loc la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie (București).

Programul complet al festivalului, informaţii despre filme şi invitaţi, pot fi găsite pe www.filmedefestival.ro. Biletele pot fi cumpărate online de pe www.eventbook.ro unde găsiţi şi toate detaliile despre promoţii şi reduceri, sau la casele de bilete ale cinematografelor şi caseriile Eventbook.

Toate filmele au subtitrare în limba română, iar majoritatea au subtitrare și în limba engleză. Puteți verifica detaliile legate de subtitrare în secțiunea de filme de pe site, în descrierea fiecăruia.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pe final, eu va incurajez sa nu ratati ocazia de a vedea cele 2 filme coreene pe ecranele din Romania, dar si celelalte filme din selectia editiei de anul acesta.

Vizionare placuta!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.