image-13

Art Safari: Expoziţia “Korean Beauty in Poster Art”, cu postere inspirate din alfabetul coreean, la Palatul Dacia-România

Expoziţia “Korean Beauty in Poster Art”, care găzduieşte postere create de Byoung-il Sun inspirate de Hangul (alfabetul coreean) şi de cultura coreeană, va putea fi văzută în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului Bucureşti), situat pe strada Lipscani, nr. 18-20, eveniment cultural al “Săptămânii Coreene” (10-16 octombrie), organizat anual de Ambasada Republicii Coreea, care are ca scop creşterea vizibilităţii şi a interesului pentru cultura coreeană.

În acest an, creatorul lucrărilor, Byoung-il Sun, va vizita Art Safari pentru a se întâlni cu publicul român şi pentru a-l ghida să descopere valorile contemporane ascunse în tradiţiile coreene, prin tehnica sa artistică inovatoare.

Byoung-il Sun, un artist grafic şi profesor premiat cu multe distincţii, originar din Republica Coreea, cu o practică artistică de peste trei decenii, aduce imagini din cultura coreeană care traduc prin artă sistemul de scriere al limbii coreene. Expoziţia este structurată în trei capitole: “Koreanism: empatie tradiţională şi materialitate regăsite în cotidian”, “Hangul, devenind o imagine” şi “Crearea ierarhiei vizuale”, care însumează 40 de lucrări de artă.

În cadrul expoziţiei “Korean Beauty in Poster Art” vor avea loc două evenimente speciale la Art Safari: un curs de design de tricouri Hangul Typo Stencil T-Shirts Design Class, dedicat exclusiv studenţilor de la Arte, desfăşurat miercuri, 12 octombrie, începând cu orele 10:30 şi un eveniment de caligrafie Hangul, deschis vizitatorilor Art Safari joi, 13 octombrie, începând cu ora 18:00, ambele susţinute de creatorul lucrărilor de artă prezentate în expoziţie, domnul Byoung-il Sun.

“Sperăm ca artistul coreean, împreună cu studenţii şi publicul român vor colabora, împărtăşindu-şi spiritul şi simţul artistic, întrucât suntem de părere că înţelegerea reciprocă şi comunicarea reprezintă baza pentru creşterea vizibilităţii Coreei în România”, sunt cuvintele adresate de ambasadorul Republicii Coreea, Kap-soo Rim.

Program şi bilete Art Safari – ediţia a X-a

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureştiului (str. Lipscani, nr. 18-20), în intervalul 12:00-21:00. În fiecare vineri şi sâmbătă, se organizează Night Tours, între 22:00 şi 1:00, experienţe de vizitare speciale, care cuprind ghidaj în expoziţie, muzică live şi prosecco.

În spiritul sărbătorii coreene, tematica Night Tours din 14-15 octombrie este K-pop. De asemenea, Art Safari oferă şi vizite ghidate tematice de zi, inclusiv în limba engleză şi franceză. Biletele pot fi achiziţionate pe site-ul Art Safari dar şi la faţa locului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.