optimize-1

Membrii BTS se vor înrola în armată, începând cu cel mai în vărstă dintre ei, Jin

Supergrupul K-pop BTS a anunțat astăzi că toți membrii săi vor îndeplini serviciul military obligatoriu, începând cu cel mai în vârstă membru Jin, portivit companiei Big Hit Music.

„Jin își va revoca solicitarea de a-și amâna recrutarea la sfârșitul acestei luni și va urma procedurile de recrutare cerute de Administrația Forței de Muncă Militară”, a declarat Big Hit Music într-un anunț public către bursa locală. „Alți membri își vor îndeplini pe rând datoria militară, conform planurilor lor individuale”.

Iată fragmente din anunțul oficial al companiei:

“Membrul grupului Jin va iniția procesul de îndată ce programul său pentru lansarea sa solo se va încheia la sfârșitul lunii octombrie. El va urma apoi procedura de înrolare a guvernului coreean. Alți membri ai grupului plănuiesc să-și efectueze serviciul militar pe baza propriilor planuri individuale. Atât compania, cât și membrii BTS așteaptă cu nerăbdare să se reunească din nou ca grup în jurul anului 2025, ca urmare a angajamentului lor.

Odată cu lansarea primului lor album de antologie la începutul acestui an, s-a ivit și oportunitatea pentru a le permite membrilor să exploreze proiecte individuale.

„Yet To Come (The Most Beautiful Moment)” este mai mult decât o piesă de pe ultimul lor album, este o promisiune, mai sunt multe de urmat în anii următori pentru BTS.”

Jin, născut în 1992, și-a amânat recrutarea până la sfârșitul acestui an, în temeiul Legii privind serviciul militar, revizuită în 2020.

Potrivit Korea Times, în Coreea, toți bărbații apți de muncă trebuie să servească în armată timp de aproximativ doi ani. Dar legea actuală permite sportivilor premiați la nivel mondial și muzicienilor clasici recomandați de ministrul Culturii, Sportului și Turismului să presteze servicii alternative în domeniile lor respective în loc să servească în serviciu militar activ.

Proiectele de lege care ar include în program artiști bărbați de cultură pop recunoscuți la nivel mondial, cum ar fi BTS, sunt încă în așteptare la Adunarea Națională, pe fondul unei dezbateri persistente pe tema dacă gigantul grup K-pop ar trebui să obțină derogări ca recunoaștere a contribuției sale la îmbunătățirea imaginii brandului de țară.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.