wonderland-1-1024×576

Inspirație spooky de Halloween din muzica K-pop

Iata că am ajuns în acea perioadă a anului, timpul dovleacului, în care temperaturile scad, culorile minunate apar peste tot, covoare de frunze ruginii, galbene și maronii la tot pasul… Și cum nu mai aveam mult și ne apropiem de sărbătoarea de Halloween, m-am gândit să vă introduc cumva în acea atmosferă și chiar să vă ofer un pic de inspirație de la unele dintre cele mai fabuloase concepte din istoria kpopului. Iată ce am ales eu.

  1. Monster” – BIG BANG
Foto

Trebuie să recunosc că nu m-am putut abține să nu introduc aici o melodie sau mai bine zis un concept ales de una din trupele mele de suflet — BIG BANG.

Mai cu seamă, o melodie cu un concept mai special. Privind videoclipul de la „Monster”, parcă suntem introduși într-o atmosferă mai întunecată, cu accente cumva grave care reușește să îmbine sentimentalismul cu un ritm de dans optimist, explodând în refren, în timp ce se aude promisiunea membrilor trupei — „Baby, I’m not a monster”. Cred că fiecare fan, obișnuit sau nu cu kpop-ul a fost cumva un pic șocat când băieții au lansat această melodie. Cu un videoclip muzical care îi transformă pe membrii BIGBANG în ființe desprinse direct din cele mai la modă basme întunecate/ dark, am putea să recunoaștem că melodia “Monster” este inspirația de Halloween în cea mai bună formă.

Pentru fanii mai noi, care poate nu au prins perioada de glorie a trupei, vă invit să vedeți și să ascultați chiar acum „Monster”.

2. Dracula” – f(x)

Ce ​​este mai potrivit pentru a intra în atmosfera de Halloween decât o melodie inspirată de țipete și foamea de sânge al celui mai cunoscut vampir, Dracula, în interpretarea unuia dintre cele mai exploratoare grupuri K-pop feminine?

Conceptul abordat la melodia „Dracula” este foarte complex, totul este filmat în stilul unui film de groază (totul este negrul, întunecat, misterios), cu cadre dinamice, pline de simboluri și care se succed uimitor de rapid, gândite parcă să propulseze și mai mult acea atmosferă. Am putea spune că este simbolul unei piese înfiorătoare, în care se aud țipete, se întâmplă lucruri explozive și strălucitoare care propulsează ritmul electro-pop al cântecului, în timp ce vocile fetelor din f(x)r ăsună când într-un loc, când în altul. Dacă nu o știți eu zic să aruncați o privire chiar mai jos.

3. “PSYCHO”—HISTORY

Inspirat de filmul cu același nume al lui Alfred Hitchcock, melodia și conceptul de la „Psycho” este o odă mai murdară la felul sau mai bine spus dorință nebună a oamenilor de a domina o altă persoană.

Foto: kpopreviewed

Este o melodie care m-a surprins foarte plăcut, ei bine poate pentru că îmi și plac conceptele mai altfel, mai nebune, mai neîntâlnite. Mi-a plăcut rău băieții aici, privirile acelea intense și dubioase în același timp, gesturile dominatoare, mișcările electrizante, machiajul și nu în ultimul rând versurile și coregrafia abordată.

În mod clar, pe mine m-a introdus complet într-o atmosferă un pic de speriat și cred că acest concept li s-a potrivit băieților chiar la fix. Ca și stil, piesa aceasta s-ar înscrie în retro synth-pop, vocile dramatice sunt un mare plus și accentuează atmosfera generală înfricoșătoare.

A fost un moment aproape ireal să ascult și să văd live în concert în România, performanța băieților de la HISTORY la această melodie. Acum e rândul vostru să vă delectația cu videoclipul de la “Psycho”.

4. “Voodoo Doll”—VIXX

Este una din melodiile care efectiv m-a speriat de la primele cadre, astfel încât a trebuit să îmi fac curaj să văd mai departe despre ce e vorba. Filmat în stilul unui film de groază, videoclipul de la „Voodoo Doll” se deschide cu imagini grafice cu organe și carne tăiate, înjunghiate și capsate împreună. Membrii VIXX mutilați sunt închiși în camere individuale. Avem și o femeie răpitoare care îi controlează și torturează cu bucurie prin intermediul unei păpuși voodoo. Membrii evadează, dar Hongbin este recapturat. În cele din urmă, el se transformă complet într-o păpuşă voodoo.

De la instrumentelele gotice ale intro-ului până la finalul piesei, „Voodoo Doll” este un real hit electro-pop întunecat. Lansat ca unul dintre cele mai groaznice videoclipuri muzicale întâlnite în K-pop vreodată, aș spune că această piesa este ideală pentru o petrecere de Halloween și ca inspirație în privința vestimentației și machiajului grozav. Vă avertizez de pe acum, este o melodie foarte controversată (*mâna sus dacă avem fani VIXX pe aici).

Foto: Modern Seoul

5. “WITCH” — BOYFRIEND

A fost clar una din favoritele mele, la momentul când băieții au lansat această melodie. Mi-a plăcut din prima ritmul și ce m-a cucerit iremediabil a fost clar conceptul ales. Dacă tot vorbim despre Halloween, nu aveam cum să las la o parte tematica vampirilor, adica să o exemplific mai mult. Cum să fac asta când băieții sunt absolut superbi în ipostaze de vampiri, ființe cu puteri stranii și o aură atât de specială. Mi s-a părut că acest gen de concept i-a prins pe băieții de la Boyfriend atât de bine, încât mult timp de la lansarea aceasta am tot sperat să meargă pe acest stil în continuare.

Foto: Unitedkpop
Foto: pinterest

Aș putea să spun mai multe despre acest video, dar zic mai bine să vă invit să îl vedeți și voi pentru a vă face o idee mai bună.

6. “The Reason I become a witch”—NS Yoon-G

Începând cu o introducere în stil cutie de bijuterii, „The Reason I Became a Witch” este un număr de gen care îmbină percuția rock cu elemente hip-hop și pop pentru a crea o piesă de răzbunare de proporții magice. Este o melodie diferită față de cele despre care am vorbit până acum în primul rând din cauza stilul în care este filmată, dar am putea spune că aceasta ar putea fi imaginea unui nou tip de vrăjitoare. Râsetele care se aud pe fundal și cadrele din videoclip m-a dus cumva cu gândul la atmosfera de Halloween. Vă invit să vedeți și voi despre ce e vorba.

7.Married to the Music” – SHINee

Cu un videoclip muzical inspirat din imaginile The Rocky Horror Picture Show și din alte filme de groază de calitate B, piesa funky „Married to the Music” de la SHINee este o alegere pentru orice fan K-pop care dorește să pună un pic de mister în această sărbătoare.

În mod clar nu este la fel de întunecată ca alte melodii din această listă, aș spune că e chiar energică, poate da chef de dans chiar, dar scenele care se regăsesc în videoclip cred că se potrivesc la fix cu tema de care vorbim acum.

8. WONDERLAND -( Halloween ver. live)- ATEEZ

Trebuie să spun că această lista nu era completă, dacă nu vă arătam ceva ce mi se pare de-a dreptul fabulos. Îi stiți voi pe băieții de la ATEEZ? Dacă răspunsul este nu, atunci este momentul ca voi să fiți uimiți. În anul 2019, cred că fix pe aproape de Halloween, ATEEZ se gândeau cum să îți surprindă fanii, așa că în timpul emisiunii muzicale M COUNTDOWN, băieții au avut pe scenă o performanță specială în varianta de Halloween pentru melodia pentru care aveau activități de promovare “WONDERLAND”. Când am văzut ce au făcut băieții cu această melodie pot să mă pronunț că băieții au dus acest concept la un alt nivel. Trebuie neapărat să vedeți și voi despre ce vorbesc ca să întelegeți.

Foto: Soompi

Aici se încheie lista mea de sugestii. Sper că v-am inspirat sau înspăimântat un pic sau măcar cu această ocazie ați putut să descoperiți concepte fabuloase abordate de idolii noștri favoriți. Ce îmi mai rămâne mie de făcut este să vă doresc multă inspirație și voie bună în această perioadă!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.