usr_1679992552066

5 festivaluri naționale ale florilor de care vizitatorii se pot bucura în această primăvară fără mască, în Coreea de Sud

Nu există nimic care să te facă să te bucuri pe deplin de primăvară în Coreea de Sud așa cum o face un festival al florilor. Florile de culori diferite își exprimă pe deplin vitalitatea, țara găzduind în această perioadă a anului festivaluri uimitoare de azalee, flori de rapiță, camelii și flori de cireș.

Anul acesta, multe astfel de festivaluri au loc pentru prima dată în patru ani datorită declinului vizibil al infectărilor cu COVID-19. Durata lor este mai scurtă comparativ cu multe alte evenimente, deoarece florile de primăvară nu țin mult, după cum bine spune și proverbul coreean Hwamusibilhong, sau „Nici o floare nu rămâne roșie timp de 10 zile”.

Korea.net a selectat șase astfel de festivaluri care merită văzute anul acesta, vizitele find recomandate înainte ca florile să se ofilească.

  1. Festivalul Jinhae Gunhangje: 360.000 de cireși înfloriși, la dispoziția dvs!

Cea de-a 61-a ediție anuală a Festivalului Jinhae Gunhangje (Flori de cireș) se desfășoară până pe 3 aprilie în districtul Jinhae-gu din Changwon, provincia Gyeongsangnam-do, la aproximativ 300 km sud-est de Seul. Fiind cel mai mare festival din țară al cireșilor înfloriți, evenimentul se poate mândri cu 360.000 de cireși înfloriți prezenți în tot districtul, inclusiv la Jinhaeru (Jinhae Beach Park), Yeojwacheon Stream și Gyeonghwa Station Park.

Vizitatorii pot vedea, de asemenea, Academia Navală a Republicii Coreea și Comandamentul bazei navale Jinhae, două locuri care sunt de obicei interzise publicului.

În plus de asta, Black Eagles, echipa de zbor acrobatic a Forțelor Aeriene din Republica Coreea, va susține pe 31 martie un spectacol gratuit la ora 14:00 KST. Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial (http://jgfestival.or.kr/).

2. “Valul” galben al Festivalului florilor de rapiță Seogwipo semnalează sosirea primăverii

Festivalul Florilor de rapiță Seogwipo se întinde din 31 martie și până în 2 aprilie și are loc la Canola Flower Plaza (traducere neoficială), în satul Gasi-ri/ Pyoseon-myeon/ Seogwipo, în partea sudică mai caldă a insulei Jeju. Renumit ca fiind locul în care florile de rapiță înfloresc cel mai mult, satul Gasi-ri este locul ideal pentru a face fotografii datorită câmpului său vast de flori și a unei crestei ascendente îndepărtate care se poate observa în fundal.

În plus de asta, în timpul festivalului sunt organizate și alte evenimente precum flash mob-uri, spectacole de stradă și festivaluri de dans coreean de ultimă generație. Intrarea este gratuită.

3. Mâncare și flori la Seocheon Camellia și Webfoot Octopus Festival

Festivalul Camelliei și Caracatiței din Seocheon (traducere neoficială) se desfășoară până pe 2 aprilie în pădurea cu flori de camelie din satul de coastă vestic Maryang-ri/ Seo-myeon/ Seocheon-gun, provincia Chungcheongnam-do. Desemnată Monumentul Natural Nr. 169, pădurea cuprinde un grup de aproximativ 80 de arbori cu flori de camelie despre care se știe că au peste 500 de ani.

Urcând scările de piatră din pădure, vizitatorii pot ajunge la Pavilionul Dongbaekjeong, renumit pentru vederea deschisă la Marea Galbenă și apusurile de soare spectaculoase.

În timpul festivalului, Portul Maryangjin, aflat lângă pădure, găzduiește o piață de gătit de primăvară și evenimente de pescuit dedicate copiilor. Festivalul este gratuit, dar evenimentele de gătit și pescuit necesită însă achitarea unei taxe.

4. Taseul roz: Festivalul Azaleei de pe Muntele Goryeosan

Muntele Goryeosan, cunoscut drept locul de naștere legendar al lui Yeon Gaesomun, un conducător militar al dinastiei Goguryeo din secolul al VII-lea, este plin în fiecare început de aprilie de vizitatori care doresc să vadă azaleele în toată spelndoarea lor. Muntele se află pe insula Ganghwado din Incheon. Deși vârful său are doar 436 m înălțime, oferă totuși multe locuri și lucruri de văzut, cum ar fi templele Baengnyeonsa și Jeokseoksa, colecția de goindol (dolmen – un monument funerar megalitic alcătuit dintr-o piatră plată așezată orizontal pe două sau mai multe pietre verticale, acoperind o cameră sepulcrală) și Hongneung, mormântul regal al regelui Goryeo Gojong (1192-1259).

Cinci rute turistice duc la grupuri de azalee uimitoare, drumul până la ele durând o oră sau două. Festivalul de anul acesta se desfășoară în perioada 15-23 aprilie, iar intrarea este liberă.

5. Festivalul Narciselor

Festivalul Florilor de Narcise (titlu neoficial) este programat în perioada 30 martie – 9 aprilie pe insula Seondo, care este renumită pentru pentru acest eveniment ce are loc în Sinan-gun, provincia Jeollanam-do.

Cea de-a 17-a ediție a festivalului Jeongseon Donggang Pasqueflower (titlu neoficial) este programată în perioada 31 martie – 2 aprilie în Jeongseon-gun, provincia Gangwon-do. Acest eveniment prezintă florile rare “Donggang halmikkot” sau dedițel (sisinei de munte, dediță) care cresc numai în zona calcaroasă a provinciei.

Intrarea la aceste două festivaluri este liberă.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.