Untitled

Vești bune pentru fanii K-dramas și K-movies! Netflix va investi 2,5 miliarde de dolari în conţinut sud-coreean

Netflix va investi 2,5 miliarde de dolari în conţinut sud-coreean în următorii patru ani, a anunţat directorul general al gigantului de streaming Ted Sarandos, după o întâlnire cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol la Washington, relatează agenția AFP preluată de Agerpres.

“Netflix este încântat să confirme că va investi 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) în Coreea de Sud, în special în realizarea de seriale, filme şi emisiuni coreene în următorii patru ani”, a declarat Sarandos într-un comunicat transmis marţi AFP.

“Acest plan de investiţii este de două ori mai mare decât suma totală pe care Netflix a investit-o pe piaţa coreeană de când platforma a fost lansată în Coreea în 2016”, a adăugat el.

În ultimii ani, conţinutul sud-coreean a cunoscut un succes tot mai mare la nivel internaţional. Peste 60% dintre utilizatorii Netflix au vizionat în 2022 cel puţin un program realizat în Coreea de Sud, potrivit datelor companiei.

Netflix, care a cheltuit peste 750 de milioane de dolari (678 de milioane de euro) pentru a dezvolta conţinut sud-coreean între 2015 şi 2021, a declarat anterior ca îşi va creşte producţia de programe sud-coreene, fără a oferi alte detalii.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, care a sosit luni la Washington pentru o vizită oficială de şase zile, a salutat ceea ce el a descris ca fiind o întâlnire “foarte semnificativă” cu Ted Sarandos, potrivit unui comunicat transmis AFP de biroul liderului sud-coreean.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.