FuqcGaJWAB4oCOk

Președintele Yoon Suk-yeol, la dineul de la Casa Albă. Joe Biden și întreaga audiență au fost încântați să descopere latura artistică a liderului de la Seul – VIDEO

De la discuții serioase legate de îngrijorările stârnite de testele nucleare nord-coreene și până la muzică și voie bună a fost doar un pas. Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi-a încheiat vizita de miercuri seara, de la Casa Albă, într-un ton vesel și optimis, specific poporului coreean. Mai exact, liderul de la Seul și-a dezvăluit talentul muzical în fața omologului său american, fapt ce a provocat o reacţie admirativă din partea lui Joe Biden, relatează AFP preluat de Agerpres.

Cu prilejul unui dineu în onoarea sa – după discuţii bilaterale mult mai serioase în cadrul cărora s-a vorbit, între altele, despre “sfârşitul” regimului nord-coreean în caz de atac nuclear asupra aliaţilor SUA – Yoon Suk-yeol şi-a împărtăşit pasiunea pentru muzica americană.

“Ştim că ‘American Pie’ este unul dintre cântecele dvs preferate”, a spus Biden, care l-a invitat pe omologul său sud-coreean pe scenă pentru a-i asculta mai de aproape pe artiştii care interpretau balada lui Don McLean.

“Da, este adevărat”, a răspuns Yoon Suk-yeol, cunoscut în Coreea de Sud pentru faptul că iubește karaoke, recunoscând că este un fan al acestei melodii de la lansarea sa în 1971, când era încă elev.

“Am vrea să vă auzim cântând-o”, a încercat atunci gazda sa americană, iar Yoon Suk-yeol nu s-a lăsat rugat şi a luat microfonul. “A trecut multă vreme, dar…”, a spus el, după care a început să cânte fără acompaniament. Cei prezenţi l-au aplaudat, iar Joe Biden şi Prima Doamnă au fost încântaţi.

“La viitorul dineu de stat pe care îl vom avea, dvs vă veţi ocupa de ambianţă”, s-a amuzat preşedintele american. “Habar nu aveam că puteţi cânta”, a adăugat el.

După interpretarea sa, preşedintele sud-coreean a primit de la omologul său american o chitară semnată şi trimisă de Don McLean, care nu a putut participa la dineu.

Pe reţelele sociale, internauţii au salutat talentul de cântăreţ al lui Yoon Suk-yeol.

“Yoon a făcut ravagii la Casa Albă”, şi-a exprimat entuziasmul pe Twitter un utilizator, în coreeană, în comentariile la o înregistrare video cu preşedintele sud-coreean cântând. “Yoon şi-a arătat talentul ascuns de cântăreţ”, a scris un altul, tot în coreeană.

Nu este totuşi prima dată când Yoon Suk-yeol cântă în public, notează AFP.

În plină campanie pentru alegerile prezidenţiale în 2021, el a avut o apariţie la celebra emisiune sud-coreeană “All the Butlers”, provocând admiraţie pe platou cu interpretarea sa a melodiei “No one else”, a lui Lee Seung-chul.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.