image-27

Prezentare de modă spectaculoasă: noul şi vechiul se reunesc într-o defilare Gucci la Palatul Gyeongbokgung din Seul

Pe fundalul unor lumini intermitente şi al sunetelor de tobe, casa de modă italiană Gucci a luat pe 16 mai, cu asalt Palatul Gyeongbokgung din Seul, unde a pus în scenă prezentarea colecţiei ”croazieră”, într-un show dea dreptul spectaculos care a reunit moştenirea coreeană cu elemente moderne, informează Reuters.

Foto: Kim Soo-Hyeon / REUTERS

Într-un amestec de haine de stradă şi ţinute sport, manechine purtând costume de surfing sau cărând genţi sub forma unor skateboarduri au defilat pe lângă pilonii străvechi care mărginesc curtea principală a Palatului Gyeongbokgung.

Pantaloni largi, despicaţi la genunchi, pardesie cu cordoane şi tricouri lejere, toate au fost aduse în atenție în cadrul noii colecții.

Foto: Kim Soo-Hyeon / REUTERS

Prezentarea, având drept fundal coloana sonoră a filmului coreean ”Parasite”, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj în 2020, este primul spectacol de acest gen desfăşurat în curtea palatului.

Trebuie amintit faptul că, Gucci planificase un show în acest loc pentru anul trecut, dar a anulat evenimentul după busculada mortală de la Seul care s-a întamplat de Halloween, în care şi-au pierdut viaţa 159 de persoane.

Printre celebrităţile care au asistat la prezentare s-au numărat Hanni, o cântăreaţă din trupa K-pop de fete NewJeans, numită de curând ambasadoare a brandului Gucci, actorul Lee Jung-Jae, cunoscut din serialul ”Squid Game”, rapperul Jay Park şi actriţa Elizabeth Olsen.

Colecţiile ”croazieră”, create iniţial pentru clienţi bogaţi care îşi petreceau lunile de iarnă pe iahturi sau în croaziere, reunesc ţinute create de stilişti în afara colecţiilor sezoniere.

Ţinutele ”croazieră” Gucci urmează după prezentarea colecţiei pre-fall Louis Vuitton, care a avut loc pe un pod din Seul în luna aprilie.

Construit în 1395, Palatul Gyeongbokgung a fost principala reşedinţă regală a dinastiei coreene Joseon. Monumentul, care face parte din patrimoniul naţional al Coreii de Sud, a devenit cel mai recent obiectiv emblematic ales de Gucci pentru prezentarea colecţiilor sale.

Gucci, brand deţinut de grupul francez de lux Kering, s-a despărţit de designerul Alessandro Michele în noiembrie anul trecut după o perioadă de stagnare a vânzărilor. Brandul va începe colaborarea cu un nou director de creaţie, Sabato De Sarno, în a doua parte a acestui an.

Foto: Kim Soo-Hyeon / REUTERS



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.