20230525_193518

Korea Corner Gala 2023 în POZE

Pe 25 mai s-a desfășurat Korea Corner Gala, evenimentul central al Festivalului K-Lovers, ediția cu numărul 8, eveniment la care am participat și noi.

Acesta a fost un moment aniversar, pentru că se împlinesc 2 ani de la înființarea Korea Corner din cadrul Universității Româno-Americane. Korea Corner reprezintă primul proiect de acest tip realizat cu sprijinul Korea Foundation, fiind un adevărat centru cultural al cărui obiectiv este promovarea tradițiilor coreene prin organizarea atelierelor de cultură, demonstrații, expoziții, spectacole sau proiecții de film.

În cadrul galei, s-au premiat cei mai buni cursați din cadrul Centrului de Studii Româno-Coreene din anul universitar 2022-2023, pentru performanțele lor deosebite în mai multe activități desfășurate pe parcursul anului.

Între momentele în care s-au anunțat câștigătorii, am putut să admirăm performențele artistice de K-pop, susținute de trupa Syzygy, de dans contemporam cu evantaie susținut de KROWN, de Samulnori – Pureun Narae.

Tot în cadrul festivalului au fost invitați pe scenă reprezentați ai Ambasadei Republicii Coreea în Romania și ai Universitatii Romano-Americane, care au susținut și discursuri de mulțumire.

Trebuie să recunoaștem ca am așteptat cu nerăbdare momentele invitaților speciali coreeni, artiști recunoscuți la nivel internațional pentru pasiunea cu care prezintă cultura coreenă prin muzică și dans. Mai exact, este vorba despre Seo Minseong – regizor artistic, coregraf, profesor și artist Buchaechum (dans tradițional cu evantaie), director al Berlin Korean Dance Project, ce își desfășoară activitatea artistică în Berlin, fiind prezentă constant pe scenele evenimentelor ce promovează cultura coreeană în întreaga lume (Republica Coreea, China, Australia, Europa) și despre Park Myunghyun – artist și profesor de Samulnori (tobe tradiționale coreene) în cadrul National Gugak Center și Global Music Academy din Berlin. Domnul Park a lucrat alături de renumiți maeștri ai muzicii și dansului tradițional coreean: Park Byung Chun (Jindo Ssitkim Kut), Kim Duk Soo (Samulnori) and Lee Kwang Soo (Samulnori), cunoscând și tainele muzicii Jinju Samcheonpo Nongak (patrimoniu cultural imaterial al Republicii Coreea).

A venit momentul să vă invit să vedeți câteva imagini de la Korea Corner – Gala.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.