045881800_1583469109-ahn-hyo-seop

20 de lucruri amunzate despre actorul coreean AHN HYO SEOP

Foto: South China Morning post

Este unul dintre actorii care să spunem că au ajuns pe val, chiar de ceva timp în coace. Poate aparent nu ați fi zis că se va ajunge în această etapă, dar iată că el a primit multe șanse sau mai cu seamă, acele șanse care să îl propulseze pe culmile succesului. Nu știu dacă el se află printre favoriții voștri (ceea ce sper), dar trebuie să recunosc că nu puteam să îl ignorăm. M-am gândit că ar fi drăguț să vă pun în temă despre el, să aflăm ce “ingrediente” are care i-au adus succesul, ce abilități posedă și cum a făcut în această perioadă pentru a ajunge să fie remarcat și chiar în vizorul producătorilor coreeni. Sper că aceste informații de mai jos să vă aducă bucurie și sentimente mai bune în privință lui Ahn Hyo-Seop. Hai să-i dăm drumul.

Foto: Facebook

1. Ahn Hyo Seop (안효섭) are 28 de ani și a crescut o bună perioadă în Canada.

Actorul coreean Ahn Hyo-seop s-a născut pe 17 aprilie 1995. Un aspect pe care poate nu îl știați despre el este că a trăit o bună perioadă în afara țării. Mai exact părinții lui coreeni și au hotărât la un moment dat în viața lor să plece în Canada atunci când acesta avea doar 6 ani. Trebuie să spun că el are cetățenie canadiană și un al nume, mai exact Paul Ahn. După ce a trăit în Canada timp de 10 ani, Ahn Hyo-seop s-a văzut nevoit să învețe foarte bine limba engleză. Probabil că ați remarcat accentul lui foarte bun în engleză (fluența cu care se exprimă în această limbă), dacă l-ați văzut în drama coreeană “Abyss” (2019).

2. Are studii universitare, toate în limba engleză.

Am mai aflat despre el că are studii universitare toate realizate în engleză. Mai cu seamă, în ciuda faptului că a avut o carieră de actor foarte încărcată, Ahn Hyo-seop s-a înmatriculat la Universitatea Kookmin (din Coreea de Sud) și s-a specializat în afaceri internaționale. Ceea ce este special la specializarea sa este că programa este predată în întregime în limba engleză.

Ahn Hyo-seop credea că studiul în limba engleză ar fi mai puțin dificil decât să învețe jargonul de afaceri în coreeană, ceea ce explică de ce a decis să se specializeze în afaceri internaționale. Unele dintre cursurile sale includ management financiar, marketing, contabilitate și drept comercial. Încă nu a absolvit, deoarece este în prezent în pauză (în concediu) pentru a se concentra pe cariera sa de actor.

Foto @imhyoseop /Instagram

3. A fost la un pas să devină idol kpop

Înainte de a deveni actor, el s-a pregătit o bună perioadă pentru a deveni cântăreț în Coreea de Sud. Dacă vă întrebați de unde a pornit acest lucru, ei bine vă spun că una dintre marile agenții din Coreea, mai exact JYP Ent.( cea care a lansat trupele 2PM, GOT7, Twice) l-a ochit pe el atunci când încă era un elev de liceu în Canada. Mai exact, situația a stat în felul următor: un angajat al agenției a vizitat liceul lui Ahn Hyo-seop pentru a căuta noi talente, iar prietenii lui l-au recomandat acestui angajat, mai apoi Ahn Hyo-seop a decis să meargă să susțină o audiție. După ce a fost informat că a trecut de audiție, și-a propus să profite de ocazie și să înceapă călătoria sa ca stagiar idol. Deși părinții săi s-au opus ferm deciziei sale de a deveni idol, Hyo-seop a reușit să-i convingă promițându-le că se va înscrie la universitate în timp ce își va îndeplini visul. S-a întors în Coreea și a început să se antreneze când aveam 16 ani. A luat diverse lecții și i-a avut alături pe membrii GOT7 și TWICE. Mai exact, compania s-a gândit chiar că el ar fi putut fi un membru în viitoare trupa GOT7.

Ahn Hyo-seop se pregătea de debut cu membrii GOT7 când și-a dat seama că visul de a deveni idol K-pop nu mai era pentru el. Deși și-a schimbat aspirațiile de la idol la actor, și-a făcut multe amintiri cu membrii GOT7 în timp ce era stagiar. Vă mai spun că el este deosebit de apropiat de Jackson Wang, membru în GOT7, deoarece aceștia împărtășeau mai multe asemănări, cum ar fi mutarea în Coreea fără membrii familiei lor, dar și multe altele. Când situația s-a îngreunat în timpul zilelor în care au fost stagiari, ei nu au suportat să le spună părinților de teamă că ar fi îngrijorați. Din fericire, s-au putut baza unii pe alții. Actorul încă își amintește că plângeau împreună pe un acoperiș când erau pe punctul de a renunța la visul lor. Lăsând la o parte experiențele triste, Ahn Hyo-seop a spus că prima sa impresie despre Jackson a fost destul de șocantă din cauza părului vopsit portocaliu al acestuia din urmă. Din moment ce tocmai se mutase din Canada, acest lucru a fost ca un șoc cultural pentru el.

Foto: thesmartlocal.kr

4. Este prieten cu Rowoon din trupa SF9, tânăr actor.

Nu ar trebui să ne surprindă acest aspect. Ei bine, Ahn Hyo-seop a dezvăluit că cel mai apropiat prieten al său celebru este chiar Rowoon de la SF9. Deși nu s-a dezvăluit prea mult despre prietenia lor, se știe că cei doi s-au apropiat când erau amândoi stagiari și carierele lor sunt foarte asemănătoare. De asemenea, Rowoon nu este doar un idol, ci a câștigat recunoaștere ca actor prin proiecte binecunoscute precum “The King’s Affection” (2021) și “Extraordinary You” (2019). Poate că experiențele lor comune în formarea ca idoli K-pop și extinderea carierei lor spre actorie au jucat un rol important în dezvoltarea prieteniei lor.

Foto: thesmartlocal.kr

5. Este mare iubitor de animale și este topit după pisicuța sa

Dacă există un lucru adevarat care se poate proclama, pe drept, mai drăguț decât însuși Ahn Hyo-seop, acesta ar fi chiar Baul, pisicuța sa. Baul este animalul de companie al actorului și, de asemenea, cel mai bun partener al lui. Pisica a fost numită după numele de botez al lui Ahn Hyo-seop, Paul. În coreeană, Baul se pronunță Ba-wool. Fanii lui Ahn Hyo-seop îl adoră atât de mult pe Baul, încât actorul postează în mod regulat poze cu pisica lui pe contul său de Instagram. El chiar le oferă fanilor săi actualizări despre cum se descurcă Baul și cum este viața cu el!

Foto: Ahn Hyo-seop Instagram

6. Se declară un băiat de casă

Cu o cu ființă irezistibilă precum Baul, cine nu și-ar dori să stea mai mult acasă? Ahn Hyo-seop a mărturisit că îi place să petreacă timpul cu pisica lui în confortul casei sale. El și-a descris rutina de a sta acasă ca: „mâncă, dormi, repetă”. În afară de a se juca cu pisica lui, el se relaxează vizionând videoclipuri pe Netflix și pe YouTube. Se pare că actorul care în mod normal fură inima fanilor, nu este chiar atât de diferit de noi toți.

Foto: Ahn Hyo-seop /Instagram

7. Știe să cânte la mai multe instrumente

Știați despre el că este atât de talentat la muzică?

Se spune că este un mare plus atunci când un tip poate să cânte nu doar la un instrument, ci la trei. În această idee, ar trebui să știți că Ahn Hyo-seop poate cânta la pian, vioară și chitară. Dintre cele trei instrumente, la pian el este cel mai încrezător.El a mai spus că îi place să cânte cu voce, în timp ce cântă la pian. Când era la gimnaziu și liceu, Ahn Hyo-seop chiar făcea parte dintr-o orchestră!

Pasiunea lui pentru muzică nu se oprește la a fi priceput la cântatul la trei instrumente – el vrea să învețe și să cânte și la al pastrulea, mai exact la saxofon.

8. Este foarte bun la sport

Se pare că actorul care fură inima fanilor are chiar pachetul complet, deoarece nu numai că are înclinații muzicale bune, ci este bun și la o varietate de sporturi. Unele dintre sporturile sale preferate includ baschetul, tenisul și fotbalul.

Sportivul său preferat este Stephen Curry, cunoscut și ca baschetbalistul GOAT pentru Golden State Warriors.

Cu toate acestea, există ceva neobișnuit în rutina de antrenament a lui Ahn Hyo-seop. În 2021, el a dezvăluit că face un duș înainte – nu după – antrenamentul pe are îl face. Acest lucru i-a stârnit pe fani, deoarece reflectă personalitatea unică a actorului. În loc să fie dezgustați de mărturisirea lui, mulți dintre fanii săi au considerat că modul lui neconvențional de a gândi îl face și mai atractiv.

9. Ar fi trebuit să devină diplomat  

Hai ca la asta, eu chiar nu m-aș fi gândit. Mai cu seamă, lucrurile au stat astfel, părinții lui Ahn Hyo-seop aveau așteptări mari pentru fiul lor încă de la o vârstă fragedă. Au fost interesați și implicați în educația lui, și chiar în aspirațiile lui.Acest lucru l-a determinat să lucreze pentru a deveni diplomat, dar în acest proces și-a dat seama că era un vis al părinților săi, și nu al lui.

Pe lângă dorința de a deveni diplomat, el se mai gândise și să devină contabil sau consultant. Sora lui mai mare lucrează în prezent ca contabil, în timp ce fratele mai mare este farmacist.

Cazul său nu este neobișnuit pentru familiile de imigranți – atunci când părinții se mută într-o țară complet diferită, în speranța de a oferi o viață mai bună copiilor lor, încep inconștient să aștepte mai mult de la ei în ceea ce privește realizările academice sau viitoarea carieră.

Foto: @starhausm

10. Este un cititor special

Știați că lui Ahn Hyo-seop îi place să citească? Actorul a spus că lectura nu este doar un hobby pentru el, ci este aproape ca un mecanism de adaptare atunci când se simte pierdut și anxios. El a mărturisit că de-a lungul anilor, lectura l-a ajutat să găsească răspunsuri la probleme care au fost un semn de întrebare în viața lui.

De asemenea, a realizat că cultivarea obiceiului de a citi l-a făcut mai optimist. Unele dintre cărțile care au lăsat o impresie de durată asupra actorului includ ” How To Stop Worrying And Start Living/ Lasă grijile, începe să trăiești” și “How To Make Friends And Influence People/Secretele succesului”, ambele scrise de Dale Carnegie și “The Interpretation of Dreams/ Despre vis” de Sigmund Freud.

Foto: @starhausm

11. Preferă să bea singur

La fel ca mulți coreeni și Ahn Hyo-seop, se bucură de „honsool”, ceea ce înseamnă faptul că bea singur. Trebuie să vă spun că în Coreea de Sud, băuturile alcoolice sunt de obicei însoțite de „anju”, cunoscute ca gustări sau garnituri care se potrivesc bine cu băuturile. Deși Ahn Hyo-seop bea frecvent singur, nu consumă aceste anju. Acest lucru îl ajută să își poată menține dieta și fizicul chiar și în timp ce se răsfață.

Foto: @imhyoseop

12. A debutat ca actor în anul 2015

Presupun că v-ați dat seama, dar Ahn Hyo-seop face parte din nou val de actori coreeni. Nu știu dacă ați remarcat când și-a făcut el, de fapt, debutul. Vă spun că primul proiect în care Ahn Hyo-seop a apărut a fost în 2015, în miniseria “Splash Splash Love” care are 2 episoade. De atunci, el a primit proiecte cam în fiecare an, deși poate rolurile sale nu au fost atât de semnificative, totul până la un moment dat. Ce este și mai amuzant în cazul meu, este că în acest moment, nu îmi mai aduc aminte exact în ce proiect l-am văzut eu prima dată, dar știu sigur că nu era protagonist. Determinarea lui și munca îndelungată i-au adus succesul peste ani.

Foto: Ahn Hyo-seop în “Splash Splash Love”/ @ahnhyoseop_fans

13. Drama “Dr. Romantic 2” l-a făcut celebru

Despre Ahn Hyo-seop unii ar spune că l-au văzut pentru prima dată abia în drama “Business Proposal” (2022) sau “Lovers Of The Red sky”(2021), în timp ce alții l-au cunoscut după ce l-au văzut în “Dr. Romantic” 2 (2020).

Deși și-a făcut debutul în 2015, abia în 2020 a câștigat popularitate și recunoaștere pentru abilitățile sale ca actor. Trebuie să vă spun că punctul lui de cotitură atunci a fost și datorită dramei “Dr. Romantic” 2, Ahn Hyo-seop este acum unul dintre cei mai tari actori, în devenire, din Coreea de Sud. Drama medicală a fost bine primită, cu o evaluare medie a telespectatorilor de 27,1%.

În cadrul celei de-a 56-a ediții a premiilor Baeksang Arts, actorul a primit premiul pentru Cel mai bun Actor Nou în urma succesului lui din ” Dr. Romantic 2″. (* și ca o completare, a mai primit fix același premiu și în anul 2018. Și eu mă întreb de ce i-au mai dat același premiu, dacă deja îl primise, având în vedere că este un fel de premiu pentru actori debutanți sau care nu prea au experientă).

Foto: Ahn Hyo-seop în drama Dr. Romantic 2/  @starhausm

14. Tipul lui de personalitate MBTI este INTP 

În timpul apariției sale cu Kim Se-jeong la emisiunea radio Choi Hwa-jung’s Powertime, el și-a dezvăluit tipul MBTI pentru prima dată. Dacă încă nu știți ce este MBTI vă spun că se numeste de fapt Myers-Briggs Type Indicator, ceea ce referă de fapt la un test cu 90 de întrebări care a fost invetat pentru ca oamenii să își înțeleagă comportamentul și relaționarea unii cu ceilalți. Acest test relevă 16 tipuri de personalități.

Se pare că și Ahn Hyo-seop și-a făcut acest test și a ieșit faptul că este un introvertit, deoarece este un INTP (prescurare de la categoriile de criterii care reies în urma răspunsurilor la întrebări), mai cu seamă această personalitate este cunoscută sub numele „ omul logic”.

De obicei, cei cu acest tip de personalitate nu se pot înscrie într-un mod convențional de viață. Aceasta înseamnă că le place să exploreze căi unice și nedescoperite care le permit să-și exprime creativitatea și individualitatea ca persoane. Alte celebrități binecunoscute cu același tip de personalitate includ adorabilul cuplu Kim Woo-bin și Shin Min-ah, dar și Jin și Suga din grulul de băieți BTS.

15. Rutina lui de dimineață se poate descrie ca ceva scurt și dulce

Când actorul nu are program și are timp să se relaxeze, preferă să aibă o dimineață lentă. Asta înseamnă că nu face mare lucru în timpul zilei.

După ce se trezește pe la 10 dimineața, primul lucru pe care îl face este să bea apă. Și dacă v-ati gândit că acest lucru este cât se poate de normal, ei bine am aflat că el poate să bea atât de multă apă într-o zi încât ajunge la șase litri. Cu toate acestea, el știe că o cantitate excesivă de apă nu este bună pentru organismul său, prin urmare, încearcă să o limiteze la doi sau trei litri pe zi.

După ce și-a hidratat corpul, îl hrănește pe Baul și își petrece restul zilei cu pisica lui.

Foto: @imhyoseop

16. “The Pianist” este filmul lui preferat

Unul dintre cele mai memorabile filme pe care Ahn Hyo-seop le-a vizionat este “The Pianist” (2002). Amplasat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, acest film este o adaptare a unei autobiografii intitulată “The Pianist: The Extraordinary True Story of One Man’s Survival in Varsovia, 1939-1945”.

De asemenea, în mai multe rânduri, Ahn Hyo-seop a spus că îi place să vizioneze filme rom-com precum “About Time” (2013) și “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004).

Schimbând cumva registrul, pe partea mai serioasă a lucrurilor, Ahn Hyo-seop este un fan al filmelor uluitoare și complexe, cum ar fi “Inception” (2010), “The Dark Knight” (2008) și “Interstellar” (2014). Observați cum aceste trei filme sunt produse de Christopher Nolan, care este regizorul de film preferat al lui Ahn Hyo-seop.

17. ÎI place foarte mult tocana de kimchi – Kimchi jjigae (김치찌개)

Fiind un mare fan al bucătăriei coreene, Ahn Hyo-seop a menționat în mai multe interviuri că mâncarea lui preferată este tocană cu kimchi.

De fapt, i-a fost greu să aleagă între tocană de kimchi și samgyeopsal (burtă de porc la grătar), care este cunoscut ca fiind felul de mâncare favorit al coreenilor. De asemenea, gustarea lui preferată de iarnă este bungeo-ppang, care se referă la un produs de patiserie în formă de pește umplut cu pastă de fasole roșie sau cremă de lapte (*făcută din ouă și lapte).

Există, totuși, alimente care actorului nu-i plac cum ar fi calamarul negătit și laptele de soia.

Foto: Kimchi jjigae (김치찌개)/ Korean Bapsang

18. Nu este fan al muzicii tradiționale

Ahn Hyo-seop iubește majoritatea genurilor de muzică și chiar are un talent pentru acest aspect, după cum ați citit mai sus. În special, el a zis că îi place să asculte muzică clasică.

Cu toate acestea, există totuși un gen specific care nu-i place: muzica populară, tradițională (sper că se referă la cea coreeană, nu americană). Este amuzant să auzi că unui actor coreean nu-i place acest gen muzical.

* A venit momentul să vă invit să ascultați cum cântă Ahn Hyo-seop

19. Seamănă cu actorul Nam Joo-hyuk

Poate ați remarcat și voi sau nu acest aspect. Se pare că se spune despre el că seamănă destul de bine cu al coleg de breaslă, mai exact cu actorul Nam Joo-hyuk. Cei drept da, aceeași senzație am avut-o și eu la început cu el, dar dacă vă uitați mai atent parcă nu seamănă atât de mult. Cu siguranță nu seamănă, nici ca atitudine, nici atunci când deschide gura să spună ceva. Eu zic să aruncați o privire la aceste poze și să spuneți voi dacă chiar seamănă sau nu?

Foto: Beauty Journal Sociaolla
Foto: Facebook

20. A câștigat mai multe premii în cariera sa de actor

Iată că a venit momentul să ne apropiem de finalul prezentării lui Ahn Hyo-seop. Pe final, am lăsat palmaresul actorului, mai cu seamă, câte și ce premii a câștigat el până la acest moment. Dacă aruncați o privire la această listă veți vedea că a câștigat premii importante la unele dintre cele mai importante gale de final de an. Mie mi se pare că într-un timp destul de scurt a reușit să atragă atenția cu felul său de a interpreta și acest lucru l-a propulsat aproape automat pe lista celor care conduc noul val de actori coreeni. Eu zic că, în acest punct al vieții sale, este încă în creștere și sper să auzim numai lucruri bune despre el.

Acesta este finalul prezentării. A fost tare distractiv să strâng aceste informații despre el și trebuie să recunosc că și eu am aflat noi. Sper că de acum în colo îi veți urmări cu interes cariera și poate cumva să îl priviți cu alți ochi data viitoare când îl veți vedea într-un nou proiect.

Vă aștept părerile și în comentarii. Aștept să ne spuneți ce ați aflat nou sau ce v-a surprins în legătură cu Ahn Hyo-seop din această lista?




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.