Untitled

Jungkook, Soyeon, Vernon și mulţi alții, promovați ca membri cu drepturi depline ai Asociației Coreene pentru Drepturi de Autor muzicale

Jungkook din BTS, Jeon Soyeon din (G)I-DLE, Vernon din SEVENTEEN și alți artiști au fost promovați membri cu drepturi depline ai Asociației Coreeane pentru Drepturile de Autor muzicale (KOMCA)!

Potrivit KOMCA, aproximativ 51.000 de compozitori și textieri sunt înregistrați ca membri ai asociației din ianuarie 2024. Orice deținător al drepturilor de autor se poate alătura KOMCA ca „membru junior”, dar consiliul de administrație alege 30 de membri juniori în fiecare an pentru a-i promova la statutul de „membri cu drepturi depline”. 27 de membri sunt aleși din categoria mainstream, în timp ce restul de trei sunt aleși din categoria non-mainstream, scrie Soompi.

Lista celor care au fost promovați în calitate de membri cu drepturi depline îi include pe Jungkook din BTS, Jeon Soyeon din (G)I-DLE, Vernon din SEVENTEEN, Ahn Ji Young din BOL4, Code Kunst și Ahn Ye Eun, precum și compozitorii 250, VERSACHOI, Lee Seuran, și TOIL.

Cerințele pentru promovarea la statutul de membru cu drepturi depline includ menținerea calității de membru junior KOMCA timp de trei ani sau mai mult, primirea unei anumite sume în redevențe din proprietatea lor protejată prin drepturi de autor în fiecare an și, de asemenea, selectarea de către consiliul de administrație. A deveni membru cu drepturi depline al KOMCA îi oferă unui artist dreptul de vot la adunările generale ale organizației.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.