Untitled

Oh Yeong-su, cunoscut din serialul ”Squid game”, a fost condamnat pentru comportament sexual indecent

Cunoscutul actor Oh Yeong-su (79 de ani), care a atras atenția opiniei publice datorită rolului pe care l-a jucat în serialul ”Squid Game”, a fost condamnat pentru comportament sexual neadecvat de judecătorii din Seul.

Actorul va petrece până la 8 luni în închisoare – iar pedeapsa va fi suspendată timp de doi ani – în urma unui incident din 2017 în care ar fi îmbrățișat și sărutat o femeie pe obraz fără consimțământul acesteia.

De asemenea, Oh va trebui să participe la un program de 40 de ore de tratament pentru violență sexuală, a confirmat Reuters, potrivit People.

După ce a fost condamnat, Oh a negat că ar fi fost responsabil pentru comportamentul nepotrivit și a declarat că va face apel la condamnare, potrivit Deadline.

DETALII

➤Starul „Squid Game”, care a fost inculpat în noiembrie 2022, s-a confruntat cu două acuzații de hărțuire sexuală. De atunci, el a negat acuzațiile, susținând într-un interviu că „doar a ținut-o de mână pentru a-i ghida drumul în jurul lacului”.

➤ O femeie neidentificata a depus plângere împotriva lui Oh în decembrie 2021, acuzându-l că a îmbrățișat-o și a sărutat-o fără acordul ei în timpul unui turneu de teatru de două luni într-o zonă regională, în 2017.

➤ Pe 15 martie 2024, Filiala Seongnam a Tribunalului Districtual Suwon i-a acordat câștigătorului Globului de Aur o pedeapsă de opt luni de închisoare, cu suspendare pentru doi ani, și un program de tratament pentru violență sexuală de 40 de ore.

➤ Instanța a decis cazul pe baza relatării victimei din jurnalul acesteia și a raportului de consiliere al acesteia în urma incidentului. Mărturia ei a fost coerentă și „nu este ceva ce poate fi inventat”, a spus instanța.

Într-o postare pe rețeaua X, Womenlink, o organizație pentru drepturile femeilor, a salutat decizia instanței și l-a îndemnat pe Oh să-și ceară scuze victimei. „Ne amintim de curajul victimelor violenței sexuale și vom continua să luptăm împotriva structurilor sexiste”, au spus reprezentantele grupului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.