Untitled

Festivalul de cultură K-Royal marchează aniversarea prin mai multe activități

Festivalul bianual care implică cele cinci palate din epoca Joseon (1392-1910) din Seul se așteaptă să atragă cea mai mare participare vreodată a cetățenilor străini cu programe exclusive, deoarece își marchează cea de-a 10-a aniversare luna aceasta, scrie koreaherald.com.

Evenimentul care se întinde pe parcursul a 9 zile începe pe 27 aprilie la cele cinci palate – Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeonggung, Deoksugung și Gyeonghuigung – și va include spectacole de muzică și dans regal, precum și tururi cu degustări din bucătăria regală.

La Gyeongbokgung vor avea loc spectacole de „gugak” sau muzică tradițională coreeană ale unui grup de muzicieni cu 100 de membri și care include trei maeștri gugak. Programul „Concert de muzică regală” se va desfășura în exclusivitate pentru cetățenii străini în perioada 4-5 mai.

Va fi amenajat un loc pentru a degusta „deserturi regale” la Saenggwabang – bucătăria palatului Gyeongbokgung, unde erau pregătite deserturi și băuturi răcoritoare pentru casa regală Joseon. Programul Saenggwabang va fi oferit doar străinilor în perioada 1-4 mai, în timp ce localnicii se vor putea bucura de el în perioada 17 aprilie – 24 iunie.

Vor fi oferite șapte opțiuni de gustări, inclusiv „juak” – prăjitură din orez prăjit – și ceai terapeutic din plante, toate preparate după o rețetă scrisă de medicii regelui în 1607.

Turul de noapte Gyeongbokgung, sau „Noaptea înstelată la Gyeongbokgung”, este un tur ghidat al laturii de nord a palatelor, care include un „dosirak” regal – o masă cu mâncăruri savurate de membrii regali Joseon.

Tururile numai pentru străini se vor deschide în perioada 2-4 mai, cu sesiuni de două ori pe zi, în timp ce publicul larg poate rezerva locuri între 3 aprilie și 4 mai.

„Turul Changdeokgung Moonlight” va fi disponibil exclusiv pentru străini în perioada 27-28 aprilie și 2-3 mai.

Tururile cu ghid vor începe la Donhwamun, poarta principală a palatului și vor face opriri în diferite săli și încăperi rezidențiale – inclusiv Injeongjeon, sala principală a palatului, unde regii din epoca Joseon au supravegheat afacerile de stat, au primit oficiali străini și au ținut ceremonii de stat.

Gugak, inclusiv dansuri ale curții regale, vor avea loc la sala Nakseon, la marginea Changdeokgung, lângă palatul Changgyeonggung din apropiere. Se vor servi băuturi răcoritoare. Pentru publicul larg, tururile vor avea loc în perioada 11 aprilie – 2 iunie.

„Turul de noapte Seokjo Hall” se va desfășura în perioada 1-3 mai pentru străini și din 26 aprilie până în 25 mai pentru localnici. Sala este prima clădire de piatră în stil occidental din Seul, construită în 1910. Participanții trebuie să facă rezervări online.

Pentru localnici și străini deopotrivă, festivalul va prezenta muzicalul „King Sejong 1446”, o odă adusă regelui Joseon care a creat sistemul de scriere coreeană, la Gyeongbokgung. Acesta va avea loc între 28 și 30 aprilie.

Pentru cei care doresc să se relaxeze fără fanfară, o plimbare de două ore pe terenul Changdeokgung dis-de-dimineață cu Lee Si-woo, un scriitor care a scris cărți despre palate, este o opțiune.

Gyeonghuigung, palatul mai puțin cunoscut dintre cei cinci, va oferi și ceva – gratuit. Programul „Meet Gyeonghuigung” se va desfășura în perioada 2-5 mai.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.