Untitled

Lucrările contemplative realizate de meșteșuguri coreeni, prezente timp de 6 zile la Săptămâna Designului de la Milano. Ministerul Culturii de la Seul are planuri mari: Parisul și Dubaiul, pe lista instituției

O expoziție organizată la Milano, Italia, care se deschide chiar în această săptămâna, va prezenta meșteșugurile coreene.

Pe 11 aprilie, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a anunțat că va găzdui împreună cu Fundația Korea Craft & Design “Salonul de meșteșuguri” din acest an, eveniment ce va avea loc în perioada 15-21 aprilie, în cadrul Săptămânii Designului de la Milano.

Marcând anul acesta cea de-a 12-a aniversare, evenimentul prezintă meșteșugurile coreene în timpul Săptămânii Designului de la Milano, care are loc în fiecare an, în luna prilie. Cu tema „Profunzimea gândirii”, ediția din acest an prezintă două expoziții principale și un eveniment în aer liber.

Cu acest prilej, sunt programate pentru a fi expuse aproximativ 630 de lucrări colorate realizate de 25 de echipe de artizani și mărci din toate sectoarele artizanale, cum ar fi ceramică, lemn, fibre și sticlă.

Printre artiștii prezentați se numără Park Gang-yong, un maestru al ottchil (lac tradițional) desemnat „Proprietatea culturală inmaterială nr. 13” de către provincia Jeollabuk-do și Lyu Namgwon și Huh Myoungwook, care sunt cunoscuți pentru reinterpretările lor moderne ale operelor ottchil.

Prim-viceministrul Culturii, Sportului și Turismului de la Srul Chun Byong-keuk a declarat: „Prin prezentarea artizanilor coreeni talentați și a lucrărilor lor la Milano Design Week, cel mai mare eveniment de acest gen din lume, așteptăm cu nerăbdare să răspândim atractivitatea meșteșugurilor coreene nu numai în Italia, dar și în întreaga lume”.

Veștile bune nu se opresc însă aici! În septembrie, ministerul va găzdui prezentarea meșteșugurilor coreene în cadrul Săptămânii designului de la Paris. În plus de asta, la sfârșitul anului, instituția va înființa o sală de expoziție permanentă la Centrul de promovare de peste mări K-Brand, alias KOREA 360, din Dubai, Emiratele Arabe Unite, pentru promova artizanatul coreean în Orientul Mijlociu.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.