ONG

Ong Seong-wu: Despre curajul de a face un pas în față

Ong Seong-wu, fost membru al trupei Wanna One și proaspăt actor, revine pe micile ecrane cu K-drama originală marca Kakao TV, „Shall we have a cup of coffee?”. În interviul recent acordat Marie Claire Korea, acesta vorbește despre curajul de a mai face un pas în față și de a învinge frica.

Q: Ai petrecut vara cu ‘Kang Gobi’ în drama originală Kakao TV „Shall we have a cup of coffee?”, care va fi lansată pe 24 octombrie. Ce amintiri ai din acest anotimp?

A: A fost o vară caldă. Povestea din spatele „Shall we have a cup of coffee?” este calmă și caldă. Pe de altă parte, mi-a fost greu să mă descurc cu unele replici. Credeam că le-am memorat, dar după câteva minute nu mi le mai aminteam, așa că mă băteam singur cu canapeaua (râde). Dar, din fericire, când mergeam pe platourile de filmare, spre deosebire de momentele când exersam singur, au fost multe aspecte care s-au rezolvat în mod natural mulțumită lui Ho-san Park, care era alături de mine. Ca și în poveste, locul de filmare în sine a fost confortabil.

Q: Gobi Kang, care se pregătea pentru examenul admiterii într-o funcție publică, visează să devină barista și doar cu o ceașcă de cafea viața lui se schimbă. Dacă a existat un moment decisiv care ți-a schimbat viața, care ar fi acela?

A: Admiterea la universitate. La vremea aceea dansam, așa că m-am gândit că diploma nu va însemna mare lucru pentru mine. Știi momentele când insiști cu tărie pe ceea ce consideri că este corect? Mama a vrut să merg la facultate și au izbucnit scântei (râde). Până la urmă, m-am compromis și am decis să aplic într-un singur loc, am susținut examenul și am promovat. După aceea, oamenii pe care i-am întâlnit la școală și experiențele pe care le-am avut au făcut o diferență enormă pentru mine. Am acumulat cunoștințe pe care nu le-aș fi câștigat niciodată dacă aș fi dansat pe cont propriu. Mi-am dat seama că e din ce în ce mai bine să mă implic în experiențe și situații diverse.

Q: Ți s-au deschis noi orizonturi.

A: Exact. Înainte de asta, credeam că dansul era totul. Desigur, este bine să vă concentrați și să ne implicăm total în ceea ce ne place, dar, pe de altă parte, cred că este necesar să experimentăm o varietate de lucruri și să luăm abia apoi o decizie. De asemenea, asta schimbă modul în care gândești și te judeci pe tine însuți.

Q: Ai intrat la universitate din întâmplare, dar ai muncit din greu acolo. Am auzit că ai fost chiar președinte al consiliului studențesc.

A: Ah… Am auzit zvonuri că eu sunt președintele consiliului studențesc. E cam ciudat să ieși în față și să clarifici lucrurile dintr-o dată, dar… îți voi spune acum. Nu am fost președintele consiliului studențesc niciodată (râde), dar m-am simțit bine auzind asta. De fapt, când am auzit prima dată, am spus: „Oh, președintele consiliului studențesc? Nu-i rău deloc”.

Q: Nu ai ajuns președintele consiliului studențesc (râde), dar te-ai întrebat dacă ți-ar fi fost util să finalizezi întreg ciclul de studiu?

A: Am debutat la o vârstă puțin târzie pentru un idol… e adevărat. În perioada școlii am încercat să experimentez cât de multe lucruri am putut. Așa că sunt mulțumit. Cred că experiența de atunci este rădăcina know-how-ului pe care să-l exprim atunci când mă simt frustrat în timp ce lucrez. Know-how este ceva ce poate fi dobândit din experiența acumulată. Cred că timpul petrecut alături de prietenii mei, închiriind mașina mamei pentru excursii și îndeplinind sarcini cu echipele de studiu toată noaptea la cafenea m-au făcut cine sunt astăzi. Înclinațiile, obiceiurile și țara de origine afectează, de asemenea, sentimentele și stările cuiva.

Q: Pare că îți e dor de trecut oarecum.

A: A fost o perioadă importantă. Nu ne vedem des, dar colegii mei de facultate încă mă susțin. Convingerea că am pe cineva de care pot depinde atunci când îmi este greu mă face să mă simt ușurat.

Q: Gobi Kang este o persoană cu o pasiune pură pentru cafea. Lucrează din greu pentru a-și îndeplini visele. Te-ai văzut pe tine însuți în personajul lui Gobi Kang?

În unele privințe, el este ca mine. A fost interesant pentru că are multă motivație și entuziasm, iar cuvintele utilizate frecvent, tiparele de conversație și sentimentul din momentele în care pune întrebări sunt similare. Asta mi-a dat curaj să mă exprim ca un personaj care poate porni chiar de la mine, fără a fi nevoit să “decorez” sau să adaug ceva în plus. Am simțit bucuria de a mă exprima cu încredere în timp ce jucam scene importante. Când voi aborda alte personaje în viitor, îmi va fi mai confortabil decât înainte.

Q: A fost ceva ce nu ai înțeles la Kang Gobi? De exemplu, „Chiar trebuie să muncesc atât de mult?” 

A: Dimpotrivă, mi-a plăcut entuziasmul excesiv. Am vrut să fiu mai mult ca el. Este o persoană de la care am multe de învățat. Gobi este o persoană care continuă să se lovească de obstacole, dar chiar și așa, acționa primul. De multe ori ne este frică de eșec, așa că nu avem curajul să o facem prea ușor. El este îngrijorat de riscurile care vin odată cu eșecul. La fel și eu. Dar Gobi eșuează și eșuează din nou fără prea multe calcule. Eșuează din nou și din nou, ajungând în cele din urmă la succes. Vreau să fiu și eu așa.

Q: În momentele în care îți este teamă, îți trece prin minte gândul că trebuie să fii curajos totuși?

A: Cred că am trecut prin multe situații când prea multe îngrijorări și frica mi-au ieșit în cale. Am văzut această frază într-o carte în urmă cu ceva timp – „Este mai bine să eșuezi până în punctul în care nu poți să-ți ridici fața, decât să te chinui să nu eșuezi”. Acea frază îmi  vine mereu în minte: Da, de ce să nu eșuez? De ce să nu cad? Vreau să merg înainte cu mentalitatea „Hai să o facem”, dar este încă dificil. Sunt speriat.

Q: Cum te descurci cu viața de actor și cântăreț?

A: Cred că e un proces treptat. În trecut mă îmbărbătam rapid într-o situație necunoscută și incomodă, iar dacă era dificil, cred că mă obișnuiam cu acea situație pur și simplu. Am acceptat treptat. Uneori mă gândesc: „Oh, devin mai bun la asta”. Dar desigur, atunci când o nouă furtună lovește, mă zgudui și mă zbat încă.

Q: Dacă ceva imprevizibil se întâmplă brusc, ce caracteristică a ta crezi că ajută așa încât timpul să treacă fără probleme?

A: Am avut recent această conversație cu prietenii mei. Să schimbăm direcția de a ne arunca în ceva fără să ne gândim mult sau să ezităm. Dar dacă nu vreau să-mi fie frică, atunci trebuie să am încredere în mine. Am o convingere vagă în sinea mea că mă voi descurca bine în viitor, dar de fapt încerc să-mi întăresc încrederea în mine spunând asta. Vreau nu numai să mă privesc prea obiectiv și să mă judec strict, dar uneori să mă hipnotizez că sunt cel mai bun și vreau să-mi dezvolt aspirațiile și puterea de a împinge presiunea. Cred că puterea mă va proteja în orice situație.

Q: Am vorbit despre frică și ezitare, dar am fost surprinsă când mă pregăteam pentru interviu. Eu nu aș avea suficient timp și energie să fac atât actorie cât și muzică, dar tu ai participat chiar și la compunerea și scrierea versurilor pentru albumul solo.

A: De multe ori sentimentul de a nu vrea să-ți fie rușine este forța motrice. Când vine vorba de a obține rezultate, tind să încerc să fac tot ce pot. Cel puțin în albumul meu solo trebuie să-mi spun povestea. Am crezut că este ceva ce aș putea face dacă aș acorda atenție și cumva mi-am găsit timp pentru toate.

 

Q: Ce crezi că ți-a dat motivație?

A: Faptul că făceam exact ceea ce aveam ocazia pe moment, în loc să-mi fac planuri grandioase și să fiu lacom m-a ajutat mult. Asta s-a transformat într-o oportunitate. Dacă doar gândești și nu acționezi, e ca și cum n-ai face nimic. Când a venit ocazia, cred că momentul în care am trecut prin frica mea a devenit o piatră de temelie și am continuat.

Q: Am spus că de obicei îmi plac poveștile calde. Același lucru este valabil și pentru „Shall we have a cup of coffee?”. Care crezi că este puterea unei povești calde?

A: O poveste caldă are puterea de a transmite un mesaj într-un mod pozitiv. Unele povești transmit un mesaj crud și trist, dar căldura este modul meu preferat de a o face. Pentru că transmite energie sănătoasă și hrănește ochii minții. Sunt multe momente reci în viața noastră de zi cu zi, dar între timp se întâmplă lucruri surprinzător de calde. Când vremea este senină și însorită, sau când o anumită rezonanță îți apare în suflet din conversațiile cu oamenii… Am adunat acele momente frumoase și am făcut din ele o poveste. Îmi doresc să creez și să am parte de mai multe astfel de momente în viața mea de zi cu zi.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.