PYH2021112201590031500_P4 (1)

Infecțiile noi COVID-19 scad sub 3.000 în Coreea de Sud. Guvernul a decis reluarea cursurilor fizice în școli

Numărul de cazuri noi de coronavirus din Coreea de Sud a scăzut luni sub 3.000, pentru prima dată în șase zile, din cauza  că s-au făcut mai  puține teste în weekend, dar îngrijorările rămân mari cu privire la reapariția virusului pe fondul relaxării regulilor de distanțare socială și a redeschiderii școlilor (cursuri fizice) din această săptămână.

Coreea de Sud a raportat 2.827 de cazuri noi de COVID-19, care includ 2.086 de infecții locale, ridicând numărul total de cazuri la 418.252, potrivit Agenției Coreeane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA).

Această raportare este prima în decurs de șase zile când infecțiile zilnice au scăzut sub 3.000, deși cifra noilor infecții a rămas destul de mare din data de 7 iulie. Numărul zilnic de cazuri  noi par să scadă în weekend și de sărbători pentru că se realizează mai puține teste.

Totodată, conform ultimei raportări s-au mai adăugat încă 24 de decese din cauza COVID-19, ducând numărul total al  deceselor la 3.298, rata deceselor fiind de 0,79%. Numărul pacienților cu COVID-19  care se află în  stare critică a ajuns la 515, în scădere față de o zi înainte, dar cifra a rămas peste 500 timp de trei zile consecutive,  conform  unei comunicări Yonhap.

A long line of people forms yet again at an outdoor COVID-19 testing station in Seoul on Nov. 22, 2021. (Yonhap)

Începând cu ora 21.00 luni, autoritățile sanitare și guvernele locale, cu excepția celor din orașul  Busan, au raportat 2.344 de cazuri noi de COVID-19, în scădere cu 124 față de aceeași oră în ziua precedentă. Cazurile zilnice sunt numărate până la miezul nopții și anunțate în dimineața următoare.  Autoritățile din Busan au încetat să ofere date în timp real de la începutul acestei luni.

De luni, 22 noiembrie, toate școlile primare, gimnaziale și liceale din toată țara au reluat cursurile fizice în conformitate cu noua politică a guvernului care are în vedere ca societatea să „traiască cu COVID-19”, care dorește să readucă treptat țara la normalitatea de dinaintea izbucnirii pandemiei, pe fondul ratei ridicate de vaccinare a populației.

În prima fază, oamenii au voie să se adune în grupuri de până la 10 persoane, indiferent de câte persoane sunt vaccinate. Orele de funcționare pentru companii, cum ar fi restaurante, cafenele și cinematografe, sunt complet eliminate, cu excepția localurilor de noapte, cum ar fi cluburile și barurile.

Totuși, preocupările cu privire la o nouă creștere a infecțiilor încă se mențin, deoarece regulile de distanțare socială au fost diminuate și întoarcerea elevilor la cursuri ar putea declanșa o răspândire rapidă a coronavirus în rândul persoanelor expuse riscului și adolescenților nevaccinați.

Duminică, președintele Moon Jae-in și-a exprimat îngrijorarea cu privire la recentele creșteri ale numărului de infecții și ocupării  paturilor la unitățile de terapie intensivă din spitale, în timpul unei ședințe a primăriei. În acest context, guvernul susține că se străduiește în prezent să asigure suficiente paturi de spital și personal medical și în același timp să accelereze vaccinarea persoanelor vulnerabile.

Potrivit autorităților sanitare, 84,9% din paturile rezervate pacienților în stare critică din spitalele din Seul sunt ocupate. În prezent, în capitala Seul, unde aproape jumătate din infecțiile zilnice au fost raportate luni, se lucrează pentru a asigura încă 800 de paturi de spital pentru tratamentul pacienților.

În condițiile în care infecțiile zilnice rămân ridicate, autoritățile din domeniul sănătății iau în considerare amânarea introducerii următoarei etape de realaxare a regulilor de distanțare socială, care urmează să intre în vigoare la jumătatea lunii decembrie.

Comisarul KDCA Jeong Eun-kyeong a avertizat la începutul acestei luni că guvernul ar putea păstra intacte regulile actuale din prima fază de distanțare socială sau ar putea consolida măsurile antivirus dacă tendințele actuale de infecții vor persista la același nivel.

La acest moment,  42,23 milioane de oameni sau 82,3% din populația țării, au primit primele vaccinuri împotriva COVID-19, iar 40,49 milioane de oameni sau 78,9% din coreeni au acum schema de vaccinare completă.

De curând, guvernul coreean a început să lucreze pentru a administra vaccinuri de rapel, doza booster, cetățenilor în vârstă și altor grupuri vulnerabile, deoarece infecțiile COVID-19  în rândul persoanelor complet vaccinate au crescut din cauza scăderii eficacității vaccinului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.