Dacă ești aici cu noi pentru prima oară, te rog rămâi.

[INTERVIU] JIMIN – Despre puterea optimismului și visuri împlinite

Unul dintre cei mai apreciați membri ai trupei BTS analizează în profunzime modul în care puterea optimismului l-a condus către noi realizări.

GQ: În sesiunea de întrebări și răspunsuri din cadrul „ARMY Corner Store”, lansat pentru BTS 2021 FESTA, ai spus că de obicei îți trec prin minte gânduri banale. Când ai fost întrebat care este hobby-ul tău, ai spus că este să stai întins pur și simplu. Mi s-au părut interesante aceste răspunsuri. Combinația de a avea tot felul de gânduri în timp ce stai întins se pretează perfect ideii de a visa cu ochii deschiși. Obișnuiești să mai faci acest lucru?

Jimin: M-am schimbat putin. Poate am găsit un sentiment de calm? Obișnuiam să cred că ar fi frumos să petrec ceva timp singur, lăsând timpul să treacă precum o apă curgătoare – sunt capabil să fac asta acum. Mă bucur de timpul meu liber singur, fără să fac mare lucru.

GQ: Cum ai reușit să atingi starea de echilibru?

Jimin: Îmi place să fac exerciții fizice, să transpir. Chiar îmi place să alerg în ultima vreme. De obicei alerg noaptea. Când o fac, simt briza răcoroasă și mirosul de iarbă, iar toate gândurile mele banale dispar. Așa reușesc să devin calm. 

GQ: Vara trecută ai postat un mesaj pe rețelele de socializare în care spuneai: „Faptul că admir peisajele frumoase în timp ce alerg și transpir m-a ajutat să mă schimb. Am putut să gândesc mai puțin și să devin mai optimist.”

Jimin: Îmi amintesc. Tocmai descoperisem bucuria de a alerga. Când mă opresc să-mi trag respirația după o alergare lungă, ascult muzică timp de 10, chiar și 30 de minute. Apoi fug acasă, mă spăl și mă culc simțindu-mă înviorat. Aceasta a devenit o rutină pentru mine, așa că acum simt că ziua s-a terminat doar dacă am plecat la o alergare de noapte. Am făcut asta și aseară? Clar.

GQ: Se pare că ai găsit o modalitate sănătoasă și activă de a-ți menține echilibrul și calmul interior. În această notă, ai dezvăluit și în „ARMY Corner Store” că ai încercat CrossFit (regim de fitness care implică mișcări variate în mod constant efectuate la intensitate ridicată), pentru a-ți dezvolta forța musculară. Ți-a schimbat asta cumva modul în care dansezi?

Jimin: Am făcut ceva CrossFit înainte de a mă concentra pe cardio și, de fapt, mă simt mai puternic. De asemenea, a adus o mai mare stabilitate dansului. Poate datorită puterii mele crescute, am observat că acum am un echilibru mai bun.

GQ: Aduc în discuție acest lucru din cauza a ceea ce am spus mai devreme despre visarea cu ochii deschiși, dar când mă gândesc la tot ce a realizat BTS până acum, nu mă pot abține să nu mă gândesc că odată ai avut vise care ar fi putut fi doar vagi și imposibile. Cu toate acestea, ai văzut cum se transformă în realitate, unul câte unul. Cum se simte asta?

Jimin: Sunt atât de multe momente care au rămas de necrezut pentru mine, chiar și acum. Îmi amintesc încă atât de clar cum locațiile noastre de concert au devenit din ce în ce mai mari, cum fanii noștri internaționali cântau împreună cu noi în limba noastră și chiar cum zburam prin aer pe scenă. A fost și un moment anume care m-a emoționat cu adevărat. Este mai greu decât crezi să vezi fețele oamenilor când ești pe scenă. Dar este atât de emoționant când îi poți observa totuși pe cei care păreau triști la începutul concertului schimbându-și starea și devenind fericiți până la sfârșit! Este foarte emoționant. Acestea sunt experiențele care mă motivează să continui.

GQ: Există ceva de care ți-ai dat seama după ce ai trăit aceste momente incredibile?

Jimin: Sigur. Nu ar trebui să te oprești după ce te-ai apropiat de visul tău sau după ce l-ai îndeplinit în totalitate. Dacă am fi fost mulțumiți după ce am cântat pentru prima dată pe Arena Olimpică de Gimnastică (în 2016) și am fi gândit: „Este suficient”, nu am fi putut ajunge atât de departe. Cred că suntem capabili să continuăm să creștem și să evoluăm pentru că ne străduim în mod constant să arătăm tot ceea ce vrem să facem.

GQ: Există ceva la care vrei să devii bun în prezent?

Jimin: Prefer să-mi stabilesc obiective specifice, nu neapărat generale, dar în ultima vreme nu gândesc prea departe. La urma urmei, nu știm ce schimbări urmează să ne surprindă sau când vor avea loc. Cel mai important lucru pentru moment este să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru următorul nostru concert, primul nostru concert fizic în doi ani.

GQ: Uitându-mă la interviurile din trecut, îmi pari o persoană căreia îi place sincer să cânte. Mă face să cred că termenul „performanță” trebuie să fi căpătat o semnificație mai profundă în ultimii doi ani, când nu ai putut să mai fii pe scenă.

Jimin: Este corect să spun că mi-e dor de concerte. Cu adevărat.

GQ: Ce îți lipsește cel mai mult?

Jimin: „A împărtăși” este primul verb care îmi vine în minte când mă gândesc la spectacole. Un show nu este doar ceva de văzut. În acele momente împărtășesc o gamă largă de sentimente care nu pot fi exprimate pe deplin în cuvinte și nu sunt singurul care face acest lucru. Restul membrilor, publicul, echipa – toți împărtășim aceste simțiri. Este cu adevărat fascinant. Pentru că nu am reușit să facem asta de mult timp, am așteptări foarte mari pentru viitorul nostru concert. Sunt foarte curios cum mă voi simți când voi ajunge în sfârșit pe scenă!

GQ:Ai vorbit despre felul în care aceeași melodie poate fi diferită, în funcție de hainele pe care le porți. Dacă ar fi să porți una dintre ținutele de la ședința foto de astăzi pe scenă, care ar fi și ce melodie i s-ar potrivi?

Jimin: În momentul în care am văzut cămașa neagră și pantalonii curați pe care îi port acum, m-am gândit imediat la „Black Swan”. Iar costumul roz puternic ar putea fi folosit pentru „Dynamite” sau „Filter”.

GQ: Dacă ai crea un musical al vieții tale folosind melodiile BTS, ce melodie ai folosi în scena de deschidere?

Jimin: Ar fi, desigur, piesa noastră de debut „No More Dream”. Sunt sigur că fanii noștri ar fi de acord.

GQ: Dacă te gândești la perioada ta de debut, este foarte diferită față de acum, nu-i așa? Ce te-a motivat atunci?

Jimin: Membrii și visul pe care l-am împărtășit, în mod cert. Nu am primit atenția pe care o avem acum și nici nu am avut atât de mulți fani, așa că ne-am unit cu un singur obiectiv în minte, spunându-ne: „Vrem asta. Avem nevoie de asta.”

GQ: Nu știu ce părere ai despre asta, dar mulți oameni din jurul meu spun că primesc mult confort și putere prin piesa ta solo „Serendipity”. Cineva a descris-o ca pe un „balsam pentru suflet”.

Jimin: Oh, mă bucur atât de mult să aud asta!

GQ: Munca pe care o împărtășiți are un impact atât de pozitiv asupra oamenilor! Poți să ne spui cum îți influențează asta viața?

Jimin: Îmi influențează gândurile, cuvintele și acțiunile. Într-un mod pozitiv, desigur. Mă face să mă mai gândesc încă o dată înainte de a-mi spune părerile, iar când aud lucruri bune de la fanii noștri, le împărtășesc celor din jurul meu. Când ne pregăteam pentru discursul nostru ONU (prezentat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite din 2021), am putut să mă gândesc mai profund la problemele de mediu. Am fost provocat de faptul că unii dintre fanii noștri mai tineri decât mine sunt mult mai implicați în acest aspect. Am avut șansa să reflectez asupra propriilor acțiuni și m-am întrebat ce aș putea face pentru a proteja mediul înconjurător, chiar dacă îmi sortez corect gunoiul și reciclez.

GQ: Cuvintele unei persoane pot deveni o mare sursă de putere, acum poate mai mult decât oricând. Ce ai vrea să le spui oamenilor?

Jimin: Nu sunt sigur dacă acest lucru vă va ajuta, dar vreau să spun că orice ați face, oriunde v-ați afla, va veni o zi în care lumea va recunoaște toată munca voastră grea. 

GQ: Sunt cuvinte pline de căldură.

Jimin: Sincer să fiu, îmi este greu să exprim astfel de lucruri.

GQ: Poate că știi semnificația din spatele acestor cuvinte mai mult decât oricine altcineva. De exemplu, tot auzim cum piesele tale solo bat recorduri pe platformele muzicale globale. Sunt curioasă să aflu ce simți despre succesul tău și cum ai ajuns să-l accepți.

Jimin: Nu cred că ar trebui să îl accept. “A accepta” sună arogant. Mai am un drum lung de parcurs. Singurul răspuns corect pare a fi să spun că voi continua să muncesc din greu.

GQ: În prezent lucrezi la muzica ta?

Jimin: Mă inspir mult din viața mea de zi cu zi și din conversațiile pe care le am cu cei de care sunt apropiat. Cu toate acestea, am fost destul de izolat în ultima vreme, așa că nu am reușit să lucrez atât de mult la muzica mea. Zilele acestea am încercat câteva lucruri noi în timp ce am primit coaching vocal de la Jungkook.

GQ: Am întrebat doar ca să pot primi un indiciu cu privire la lansările tale viitoare. Cu ce anume îți mai ocupi timpul în ultima vreme?

Jimin: Hmm, cred că viața mea e presărată cu o mulțime de lucruri abstracte. De exemplu, sunt curios despre relațiile umane, ceva de care mulți oameni sunt interesați. Vreau să explorez natura relațiilor. Îmi place să vorbesc despre astfel de subiecte.

GQ: Ce ne poți spune despre dans? Într-un interviu anterior ai spus „Dansul este o lume a mea, un spațiu al meu”. Ești conștient de ce înseamnă „dans” pentru tine?

Jimin: Da, expresia „o lume a mea” este corectă. Așa am simțit când am învățat să dansez, mi-am dat seama că ori de câte ori o fac, sunt fericit și liber, părăsit de alte gânduri. Dansul are puterea de a mă face să mă simt așa.

GQ: Când a fost ultima dată când te-ai simțit așa?

Jimin: Când repetam pentru concertul online pe care l-am avut acum câteva zile. Transpiram, dansam cu ceilalți membri pentru prima dată după mulți ani și asta m-a făcut foarte fericit.

GQ: Apropo, părul ți-a crescut foarte mult.

Jimin: Îmi place să încerc lucruri noi și am vrut să arăt o latură nouă, așa că am început să o dezvolt. Presupun că a fost un fel de provocare.

GQ: Ei bine, ai avut succes. Arăți grozav!

Jimin: Este enervant că îmi tot intră părul în urechi, dar în afară de asta, îmi place. Îmi place cum se simte când îmi mișc capul și, de asemenea, îmi este mai ușor să-mi dau părul pe spate, ceea ce fac mereu.

GQ: Asta e ceva tipic ție, nu? Dacă vorbim despre tine, trebuie să vorbim despre felul în care îți treci mâna prin păr în timpul concertelor.

Jimin: [Râde] Sunt sigur că mă vei vedea făcând asta și mai des.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.