medium_2022-06-27-d5e05eb3c6

Președintele coreean, Yoon Suk-yeol, s-a întors în țară după ce a participat la summitul NATO din Spania

Președintele coreean Yoon Suk-yeol s-a întors în țară  vineri, 1 iulie, din Spania, după ce a participat la summitul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și a susținut o serie de întâlniri bilaterale și multilaterale în prima sa călătorie în străinătate ca președinte.

În timpul vizitei sale de 4 zile la Madrid,  președintele Yoon a participat la un total de 16 evenimente diplomatice, mai exact 10 summit-uri bilaterale, 3 summit-uri multilaterale, precum și  întâlniri cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. De asemenea, el a mai fost la întâlnirea de afaceri sub forma unui prânz în care au fost invitați mulți oameni de afaceri  din Spania, potrivit unui comunicat al biroului său preluat de Yonhap.

În această călătorie importantă, el a fost însoțit de prima doamnă Kim Keon-hee, care a participat la un program cultural pentru soțiile  liderilor participanți la summitul NATO și a făcut, de asemenea, călătorii individuale.

De consemnat ar fi cele mai importante momente ale călătoriei care au inclus discursul președintelui Yoon la NATO, un summit trilateral cu președintele american Joe Biden și premierul japonez Fumio Kishida și o cină de gală găzduită de regele Felipe al VI-lea și regina Letizia a Spaniei la Palatul Regal din Madrid.

Foto: Yonhap

Un aspect remarcabil a fost faptul că Yoon Suk-yeol a fost primul președinte sud-coreean care a participat la un summit NATO, deoarece țara nu este membră a alianței militare și a fost invitată ca națiune parteneră din regiunea Asia-Pacific, alături de Japonia, Australia și Noua Zeelandă.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.