2008742447_20e6786c23_o

Realitatea dură a vieții de liceu în Coreea de Sud

Coreea de Sud se mândrește cu realizările academice din randul tinerilor săi. Standardele înalte sunt așteptate de la fiecare elev, dar pentru a ajunge la aceste standarde, studenții trebuie să sacrifice totul, mai putin studiile, informeaza site-ul koreaboo.com.

Într-un interviu acordat sursei citate, un elev a mărturisit realitatea dură din spatele statisticilor educaționale, care sunt proslăvite în întreaga lume. Acesta a comparat sistemul școlar coreean cu iadul. El a descris anul școlar ca o experiență înfiorătoare, spunând: “De îndată ce începe semestrul, școala începe să devină înfricoșătoare”. Potrivit acestuia, există “stres imens și concurența infinită”. De asemenea, elevul, care a decis sa acorde interviul sub protectia anonimatului, a declarat că doarme mai puțin de 3 ore pe noapte.

Cu intrarea la facultate ca fiind obiectivul principal pentru elevii de liceu, sistemul școlar sud-coreean a devenit o competiție pentru excelență academică în rândul elevilor. Volumul de muncă dat unui elev de liceu a cauzat un nivelul de stres greu de suportat. lucru confirmat chiar de catre elevul intervievat: “Vreau să termin cât mai repede, dar mai am doi ani rămași. Mă simt deprimat deoarece simt că vreau să mă sinucid de mai multe ori pe zi. “

Declaratia studentului confirma practic o situatie reala si foarte ingrijoratoare daca este sa tinem seama de statisticile din ultimii ani, potrivit carora Coreea de Sud este una dintre tarile cu cele mai mari rate de suicid în rândul tineretului la nivel mondial, din cauza volumului mare de învățat. Suicidul este principala cauză de deces în rândul elevilor și studenților cu vârste între 15–24 de ani. Prin urmare, in ciuda mândriei foarte mari în ceea ce priveste succesul studenților și a unui sistem academic avansat, sistemul școlar sud-coreean continuă să fie un sistem competitiv pentru studenții care se simt impovarati de statutul lor si uneori iau decizii drastice din acest motiv. (Oana Șoimaru)




Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.