AEN20170821006200315_01_i

Oliver Stone, desemnat presedintele juriului celei de-a 22-a editii a BIFF 2017

Pregatirile pentru cea de-a 22-a editii a Busan International Film Festival (BIFF), considerat a fi cel mai mare eveniment cinematografic din Asia, sunt pe ultima suta de metri, prin urmare nu puteau sa lipseasca informatiile legate de juriul care va desemna castigatorii editiei din acest an.

Programat sa isideschida “portile” pe 12 octombrie, festivalul se va afla sub “bagheta” cunoscutului regizor american Oliver Stone, desemnat presedinte al principalei sectiuni a competitiei – “New Currents”, potrivit agentiei de presa Yonhap.

In categoria “New Current” se vor incadra lucrari cinematografice ale directorilor asiatici aflate pe val si cele care vin din urma pentru prima sau a doua oara.

Alaturi de Stone vor regiza alti 4 jurati, respectiv: regizorul iranian Bahman Ghobadi, cinematograful francez Agnes Godard, regizor filipinez Lav Diaz, si i regizorul sud-coreean Jang Sun-woo.

Oliver Stone si-a castigat faima la nivel mondial cu filmul “Platoon” (1986), care i-a adus premiul pentru “Cel mai bun regizor” la Premiile Academiei de la Hollywood, Globul de Aur si Ursul de Argint de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. “Născut în 4 iulie/Born on the Fourth of July” (1989) este un alt film cu care regizorul american a facut istorie, pelicula aducandu-i acestuia onoarea de a castiga premiul de “Cel mai bun regizor” la Premiile Oscar Si la Globurile de Aur.

Peliculele lui Stone au imbinat in mod constant istoria moderna cu o viziune critica si un impact cultural semnificativ. Aceste filme includ “Salvador” (1986), profund critic fata de implicarea guvernului SUA in America Centrala; “Wall Street” (1987), o expunere a noului capitalism american; “W.” (2008), o vedere satirica a fostului presedinte american George W. Bush sii “Snowden” (2016), in care abordeaza figura lui Edward Snowden, fost analist al Agentiei Nationale de Securitate a SUA (NSA), mai arata sursa citata.

Cu o traditie de 21 de ani, Festivalul Internațional de Film de la Busan isi va inchide portile pe 21 octombrie, la finalul a 9 zile de periplu cinematografic.

Potrivit Agerpres, cu prilejul ediției aniversare de anul trecut, festivalul a proiectat 299 de filme din 69 de tari si a avut o participare de 165.000 de persoane. (Autor: 한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.