Deserving-of-the-Name-Poster2

Drama “Deserving of the Name” ni-l readuce pe Kim Nam Gil pe micile ecrane

Drama “Deserving of the Name/명불허전”, cunoscuta si ca “Live Up to Your Name, Dr. Heo” si-a facut de curand aparitia pe micile ecrane din Coreea, la noi fiind tradusa pe http://blogul-lui-atanase.ro, unde o gasiti sub numele de “Merita-ti numele, dr. Heo!”.

Difuzata de canalul tvN, drama regizata de Hong Jong Chan dupa un scenariu de Kim Eun Hee se incadreaza in genul Istoric, Fantezie si Medical, cu puternice accente de Comedie. Pana in prezent au fost confirmate 16 episoade din acest proiect, perioada de difuzare fiind cuprinsa intre 12 august si 1 octombrie a.c., cu o frecventa de 2 episoade pe saptamana, difuzate sambata si duminica in Coreea, de la ora 21:00, ora locala.

In centrul dramei sta povestea unui doctor din era Joseon (stat coreean fondat de Regele Taejo al Joseon (Yi Seong-gye), stat care a durat aproximativ cinci secole, din iulie 1392 si pana in octombrie 1897 – n.r.), care calatoreste timp de 400 de ani in viitor, unde va intalni un medic practician cu inima rece.

In rolul principal masculin aveti ocazia sa il revedeti pe Kim Nam Gil, care ii da viata lui Heo Im, un medic oriental, recunoscut ca fiind un specialist in acupunctura si moxibustie (chineză: 灸; pinyin: jiǔ) – o terapie traditionala chineza, care consta in arderea maduvei uscate (moxa) in anumite puncte ale corpului. Aceasta terapie a jucat un rol important in sistemele medicale traditionale din China (inclusiv Tibet), Japonia, Coreea, Vietnam si Mongolia (vezi foto).


Ascensiunea profesionala a lui Heo Im este insa blocata de statutul sau social precar, acesta purtand “vina” de a se fi nascut ca fiind fiul unei concubine. Intr-o zi, el calatoreste in timp si ajunge in Seulul zilelor noastre. Aici o va cunoaste pe Choi Yeon Kyung (Kim Ah Joong), de profesie medic cardiolog, care se increde doar in medicina moderna. De aici incepe si “lupta” intre medicina coreeana traditionala si cea moderna sau, cu alte cuvinte, intre ascutisul lamei bisturiului si cel al varfului de ac folosit in acupunctura. Spectatorii vor fi tinuti cu siguranta in fata ecranelor pentru a afla deznodamantul luptei dintre doua lumi complet diferite, cu practici si mentalitati diferite, puse totusi sub un singur scop: salvarea unor vieti omenesti. Ce destin le este rezervat lui Heo Im si Choi Yeon Kyung ramane sa aflati urmarind acest serial, a carui traducere a ajuns la episodul 4 pe Blodul lui Atanase.

“Deserving of the Name” reprezinta come back-ul lui Kim Nam Gil (김남길) dupa o absenta de 4 ani de pe micile ecrane. Indragitul actor cunoscut de publicul roman mai ales datorita rolurilor din “Shark” (KBS2, 2013), “Bad Guy” (SBS, 2010), “Personal Preference” (MBC, 2010) – cameo), “Queen Seon Deok” (MBC, 2009), “When Spring Comes” (KBS2, 2007) sau “Lovers” (SBS, 2006) are o cariera de 14 ani in industria sud-coreeana de divertisment, acesta incepandu-si cariera  sub numele de Lee Han.

Personal, eu il apreciez mult pentru rolul din “Queen Seon Deok/ Bi-Dam” – prima mea drama coreeana si prima dragoste in materie de actori sud-coreeni – rol pentru care a primit 3 premii: “Best Newcomer Award” la editia din 2010 a Baeksang Awards, “Best Couple Award” (impreuna cu Lee Yo Won) la editia din 2009 a MBC Drama Awards si “Male Excellence Award” tot la editia din 2009 a MBC Drama Awards.

Cunoscuta actrita, cantareata si model, pe Kim Ah Joong (김아중) o stiti cu siguranta din seriale precum “Wanted” (SBS, 2016), “Punch” (SBS, 2014), “Sign” (SBS, 2011), “That Fool” (KBS2, 2009), “On Air” (SBS, 2008) sau “Sea God” (KBS2, 2004). Din anul 2005 si pana in 2009, Ah Joong a acumulat mai multe premii de popularitate, dar si de recunoastre a calitatilor sale vocale si artisitice.

Unul dintre rolurile care i-au adus recunoasterea este cel din “200 Pounds Beauty” (2006), o comedie muzicala romantica, unde a interpretat-o pe Han-na Kang, o fata supraponderala care recurge la o operatie chirurgicala pentru a deveni un star pop. Pentru rolul sau, Kim Ah Joong a primit premiul “Best Actress” la gala din 2007 a Grand Bell Awards.

In alte roluri:

Material realizat din surse combinate

Tarducere: 한사랑
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.