177366ab35d3c5803f9a0f8645d7ad48

Coreea de Sud începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani în această săptămână

Coreea de Sud va începe să administreze vaccinuri pacienților internați și angajaților caselor de îngrijire medicală și spitalelor de îngrijire pe termen lung, care au vârsta de 65 de ani sau mai mult în această săptămână, ca parte a planului său de inoculare, au declarat duminică autoritățile sanitare, potrivit KoreaTimes.

Începând de marți, 23 martie, peste 370.000 de lucrători din domeniul sănătății și pacienți cu vârsta de 65 de ani și peste, care fac parte din sanatorii, instituții de îngrijire medicală și facilități de reabilitare, vor primi primele dozele ale vaccinului AstraZeneca în etape, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

(Foto:Yonhap)

Ei vor primi a doua doză începând din prima săptămână a lunii iunie, a adăugat KDCA, care se ocupă de programul de vaccinare de stat din Coreea de Sud.

Vreau să vă aduc aminte că țara a demarat procesul de vaccinare la sfârșitul lunii februarie, începând cu persoanele în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății, dar a amânat vaccinările pentru persoanele în vârstă de 65 de ani sau mai mult din cauza lipsei datelor clinice care să arate eficacitatea vaccinului pentru grupa de vârstă.

După ce noile studii clinice au arătat că vaccinul AstraZeneca și altele sunt eficiente în prevenirea COVID-19 pentru grupul vizat, guvernul a decis să extindă programul de vaccinare.

Prin urmare, începând din al doilea trimestru, un total de 11,5 milioane de persoane în vârstă cu vârsta peste 65 de ani, profesori din domeniul sănătății și persoane care lucrează în sectoare selectate, inclusiv ofițeri de poliție, pompieri și însoțitori de zbor, vor primi vaccinul.

Coreea de Sud își propune să imunizeze 70% din populația sa până în septembrie, așa-numita imunitate de grup fiind prevăzută a fi creată până în luna noiembrie.

Între timp, președintele Moon Jae-in, în vârstă de 68 de ani, și prima doamnă Kim Jung-sook, în vârstă de 66 de ani, se vor vaccina marți, 23 martie, cu AstraZeneca, ca măsură de pregătire pentru participarea la un summit G-7 care va avea loc în Marea Britanie.

KDCA a declarat că acordă prioritate lui Moon și Kim, deoarece este o măsură „esențială” și necesară pentru călătoria în străinătate pentru acest eveniment diplomatic. Marea Britanie l-a invitat pe președintele Moon Jae-in la sesiunea multilaterală.

Totodată, vaccinarea timpurie a președintelui este parțial menită să ușureze preocupările publicului cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinului AstraZeneca.

Un număr total de 670.000 de persoane din țară au fost deja imunizate de când țara a început programul de vaccinare pe 26 februarie.

Coreea de Sud a raportat duminică alte 456 de cazuri de coronavirus, aducând numărul total de cazuri la peste 98.000, a spus KDCA.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.