20210811105606519_NFN8V09G

Prima doamnă Kim Jung-sook dorește să creeze o conexiune globală prin limba coreeană

Prima doamnă Kim Jung-sook a trimis pe 9 august un mesaj video de felicitare pentru evenimentul „2021 K-Educator Union”, încurajând profesorii de limba coreeană și implicit Hangeul din întreaga lume, relatează Korea.net.

„Aduc omagii profesorilor din școlile elementare, gimnaziale și superioare și Institutele King Sejong din întreaga lume, precum și celor care insuflă mândria și identitatea coreeană adolescenților coreeni din străinătate, prin predarea limbii și a culturii Coreei”, a spus ea.

Amintind cum a recitat poezii ale poetului coreean Yun Dong-ju în iunie cu studenți de la filiala Institutului King Sejong din Barcelona în timpul vizitei sale de stat în Spania, ea a spus că se asigură întotdeauna să viziteze cursurile de limba coreeană și să participe la evenimente conexe atunci când vizitează alte țări.

“Pasiunea oamenilor pentru Hangeul și limba coreeană continuă prin bunăvoință și prietenie față de Coreea și coreeni”, a adăugat ea. „Toate acestea se datorează muncii grele și dedicării tuturor profesorilor de limba coreeană”.

Prima doamnă a mai spus că avansul rapid al valului Hallyu, cum ar fi K-pop-ul, a extins influența culturii coreene, astfel că interesul global pentru cultura coreeană a crescut. Se estimează că 76.000 de studenți învață coreeana în fiecare an la 234 de filiale King Sejong din 82 de țări. Numărul solicitanților pentru testele de competență în limba coreeană a crescut, de asemenea, de la 250.000 în 2016 la 370.000 în 2019.

„Mulți studenți de limbă coreeană din străinătate reprezintă poduri între Coreea și țările lor de origine prin studierea în străinătate și găsirea unui loc de muncă aici în Coreea”, a spus prima doamnă. “Sper că mai mulți oameni se vor putea conecta și vor găsi solidaritate prin limba coreeană.”

2021 K-Educator Union a fost evenimentul de deschidere al Conferinței Mondiale a Profesorilor din Coreea, un program de formare pentru limba și cultura coreeană lansat în 2009 pentru creșterea profesionalismului educatorilor în limba coreeană din întreaga lume. Acum, în al 13-lea an, evenimentul a avut loc online din cauza COVID-19, cu participarea a 1.070 de astfel de profesori din întreaga lume.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.