Hellbound-Netflix-official-poster

“Hellbound” se lansează la Netflix azi. Yoo Ah In, un lider controversat într-o societate haotică

A venit momentul să vorbit despre un alt serial Netflix  foarte așteptat de fani.  El se numește “Hellbound/ 지옥” și reprezintă noul proiect al regizorului Yeon Sang Ho, cel care a stat în spatele filmului de succes „Train to Busan”, iar scenariul poartă semnătura Yeon Sang Ho și Choi Kyu Seok. “Hellbound”  este descrisă ca o dramă horror  cu 6 episoade iar azi are premiera la Netflix.

File:Hellbound Netflix-p4.jpg

Pe scurt prezintă o lume mai altfel, în care oamenii se confruntă cu fenomene supranaturale,  care ar putea fi considerate atât un miracol, cât și un blestem și descrie un altfel de Univers creat de om pentru a-și depăși realitatea asemănătoare unui iad.

Această mini serie a creat deja extrem de multe așteptări în rândul oamenilor din industria coreeană, dar și fanilor de peste tot. Ba chiar a ajuns și în presa internațională, după ce s-a aflat că “Hellbound” a fost invitată la acea de-a 46 ediție a Festivalului Internațional de Film Toronto (TIFF).

Hellbound': Netflix Releases First Official Posters of the Horror K-Drama

Poveste

Această dramă va prezenta subiecte controversate, pe de o parte pe oamenii care încep să cadă în disperare în timp ce își pun orbește încrederea într-o  religie în curs de dezvoltare, iar pe de altă parte oamenii foarte suspicioși care ajung să se ridice împotriva noului fenomen apărut. Alegerile și convingerile lor în această societate distopică vor aduce la viață un alt iad de-a dreptul terifiant.

Se pare că oamenii aud predicții despre faptul că vor muri. Când vine acel moment, un înger al morții apare în fața lor și îi ucide. În același timp, încep să apară personaje cheie cu roluri determinante pentru  ceea ce se va întâmpla în acea lume.

Jung Jin-Soo (rolul interpretat de Yoo Ah-In) este conducătorul unei noi religii numite Saejinrihwe. El vorbește oamenilor despre acel fenomen neobișnuit, și anume faptul că îngerii morții au scăpat din iad ajungând pe Pământ, chiar afirmă că este o revelație de la Dumnezeu. Jung Jin-Soo este văzut ca o  persoană cu o carismă intensă și un aer misterios care va avea un rol crucial în această societate haotică.

Bae Young-Jae, personajul interpretat de actorul Park Jung-Min este PD la un post de radiodifuziune. Văzând ce se întâmplă în acea societate, el  devine foarte interesat de noua religie și astfel încearcă să afle  tot adevărul despre grupul religios misterios Saejinrihwe.

În serial o vom mai descoperi și pe Min Hey-Jin (Kim Hyun-Joo), un avocat care urmează principii clare. Ea  ajunge să se impună împotriva grupului „Hwasalchok”, format din adepții care ascultă orbește pe Saejinrihwe.

Song So-Hyun, personaj interpretat de Won Jin-A, este soția lui Bae Young-Jae. Ea se prăbușește de durere emoțională, cu care nu poate face față.

Jin Kyung-Hoon (Yang Ik-June) este un detectiv  serios  care are datoria să investigheze  cazuri care implică apariția îngerilor morții.

Foto: Distributia Hellbound la conferinta de presa/ Soompi

Distribuție:

 Yoo Ah In este un actor extrem de talentat. Aș spune chiar că el se încadreză într-o categorie aparte a actorilor coreeni. Cu o carismă deosebită, un talent inegalabil, el nu numai că are o pasiune imensă   pentru actorie, dar are și o sclipire atunci când alege proiectele în care va apărea. Poate că nu e cel mai frumos actor coreean, dar cu siguranță proiectele în care a fost implicat nu au ramas fără ecou. Aș spune chiar că are un dar apare și nu dezamăgește în nimic din ceea ce face, fie că este un serial sau film. Poate că sunt eu prea subiectivă pentru că mi-a plăcut tot ce am văzut cu el și îi urmăresc cu atenție cariera, dar  pot să vă spun că băiatul acesta are un aer aparte și  se poate transforma în orice tip de personaj cu o dăruire imensă. Mi-a plăcut extrem de mult el în dramele “Jang Ok Jung”  (SBS / 2013)  și “Six Flying Dragons” (SBS / 2015-2016).

Park Hyun Joo  este o actriță cunoscută, care a apărut într-o multitudine de filme și drame, cele mai recent apariții fiind în  “Undercover” (JTBC/2021), “Watcher” (OCN/2019), “The Miracle We Met ” (KBS2/2018),  “Fantastic” (JTBC/2016), “Identical Affairs ” (SBS/2015-2016).

Curiozități

  • Această dramă a pornit de la weebton-ul numit  “Jiok” realizat de Yeon Sang-Ho  și ilustrat de  Choi Kyu-Seok, fiind publicat pentru prima dată în august 2019.
  • La conferința de presă care a avut loc cu câteva zile înainte de marea premieră, regizorul Yeon Sang Ho a declarat: „În drama  „Hellbound”, un fenomen supranatural are loc de o dată, făcând ravagii în societate. Este un proiect care arată cum se ciocnesc oameni cu convingeri diferite ca rezultat.” Apoi el a explicat de ce a ales să înfățișeze demonii  morții și îngerii așa cum a făcut-o.  „Așa a fost cum mi-am imaginat eu. Se spune că a apărut brusc în antichitate, dar ar putea apărea o dată la 100 sau 200 de ani. M-am gândit că imaginația noastră despre înger și diavol a fost construită din imaginația oamenilor din aceste vremuri străvechi. Eram curios despre arhetipul original pe care l-au văzut.”
  • După ce a scris webtoon-ul original „Hellbound”, regizorul Yeon Sang Ho a trecut direct la realizarea manhwa și a seriei de la Netflix. El și-a explicat raționamentul, spunând astfel: „Am spus asta când i-am întâlnit pentru prima dată pe Yoo Ah In și pe scriitorul Choi Kyu Seok, dar am creat universul „Hellbound” pentru că am vrut să creez un univers cu care să mă pot juca  din punct de vedere cinematografic. Este locul meu de joacă cinematografic și am vrut să creez un loc de joacă pe care să-l pot vizita oricând vreau și să joc un nou joc. Acesta este universul iadului. Proiectul pe care l-am creat pentru a fi primul „joc” este această serie „Hellbound”.

Foto: Yeon Sang Ho/Soompi

  • Tot în cadrul conferinței de presă, Yoo Ah In, care joacă rolul liderului cult Jung Jin Soo, a explicat cum a ales aceast proiect: „Titlul în sine a fost atât de puternic. Deși am văzut multe proiecte care conțin imaginea conceptuală a iadului, a fost prima dată când am primit un proiect cu iadul în prim-plan, așa că am devenit curios. De asemenea, eram curios despre cum m-aș simți să intru în universul de lucru al regizorului Yeon Sang Ho.”
  • Pentru a descrie personajul său, actorul a spus: „Într-o lume în care au loc întâmplări supranaturale șocante, cum ar fi aparițiile  îngerilor și demonstrațiile legate de iad, Jung Jin Soo este cineva care dă sens acestui lucru și recomandă  oamenilor să  trăiască în mod drept. În mod obișnuit, această muncă este făcută de liderii de cult religios, dar Jung Jin Soo nu se autointitulează lider de cult. El se descrie ca pe cineva care cercetează personal fenomenele supranaturale.”

Foto: Yoo Ah In/Soompi

Pentru a vă face o idee și mai bună despre această dramă, vă invit să vedeți mai jos un teaser de-a dreptul șocant.

Cu speranța că totuși nu v-am speriat prea tare, vă spun să acordați o  mică șansă acestei dramei.

Vizionare plăcută!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.