Dacă ești aici cu noi pentru prima oară, te rog rămâi.

[INTERVIU] V – Despre drumul spre recuperare și dorința de a crea ceva etern

V – Cel care este capabil să descopere ceva nou, ceva pur, ceva de admirat atunci când alții sunt distrași. Cel care înțelege că frumusețea nu este întotdeauna vizibilă.

Q: Cum te simți? (V a suferit o rănire a gambei în noaptea de dinaintea unui concert online susținut în Coreea, în luna octombrie a anului trecut)

V: Vreau să primesc tratamentul corespunzător și să mă întorc la eu cel de dinainte cât mai curând posibil. Dacă voi putea cânta în concertul fizic voi fi fericit, dar dacă starea mea încă nu se va îmbunătăți în SUA, probabil că voi plânge mult.

Q: Ai părut foarte dezamăgit în timpul concertului online din Coreea.

V: Am fost. Când cântam de pe canapea din cauza piciorului meu rănit, am gândit: „Uau, probabil că ar fi curs râuri din ochii mei în fața ARMY dacă ar fi fost prezenți.” Așa că încerc să nu merg deloc. Când ajung acasă, rămân în pat.

Q: Trebuie să se fi simțit și mai rău, deoarece a fost pentru prima dată după mult timp când ai putut să te întâlnești cu fanii. Ești faimos pentru comunicarea cu fanii pe platforma Weverse. Ai chiar și porecla „Regele comunicării Kim Taehyung”. Sunt curioasă ce fel de energie vă oferă această conexiune online.

V: Nu am reușit să fac asta la fel de mult recent, dar am fost atât de disperat încât am avut nevoie de comunicare pentru a simți că sunt în viață și respir. Nu i-am putut vedea pe fani, dar mi-a fost atât de dor de ei! Îmi doream să fiu cu ei și era singurul mod în care puteam petrece timp cu aceștia.

Q: Deci această conexiune e importantă pentru tine.

V: Da. Citeam fiecare mesaj, gândindu-mă: „Ah, oamenii ăștia nu sunt roboți până la urmă.” Practic, începeam să devin confuz și mă întrebam: „Acești oameni sunt de fapt oameni care trăiesc în lumea reală?” „Există cu adevărat mulți ARMY în jurul meu?” Apoi mă conectam la Weverse și citeam comentarii sau scrisori pline de sinceritate și confirmam: „Ah, ARMY chiar nu sunt roboți!” (râde)

Q: Cred că ARMY s-ar simți la fel, citindu-ți postările! Ei s-ar gândi: „V nu este un robot!” Cu doar câteva zile în urmă, ai spus că tipul tău de personalitate Myers-Briggs (MBTI) s-a schimbat de la ENFP la INFP.

V: Da, am devenit INFP.

Q: Schimbarea de la E (extraversie) la I (introversie) îți afectează munca? Am fost curioasă cum decurge munca ta la mixtape.

V: Știu asta despre mine: am nevoie să lucrez mult timp. Întotdeauna notez peste tot idei și lucruri despre care aș vrea să le trec apoi într-un jurnal sau caiet, dar cred că am nevoie de cel puțin trei luni pentru a face ceva cu ele. Recent am avut multe de pregătit, așa că nu am avut mult timp să dorm, darămite să lucrez. Le-am dat deoparte pentru moment. Când voi avea timp să mă odihnesc, sunt sigur că voi lucra non-stop.

Q: Există ceva pe lista ta de dorințe ce ai vrea să îndeplinești ca artist?

V: Hmm… (se gândește mult timp) Adesea cred că mi-ar plăcea să scriu o melodie foarte bună. Genul de cântec cu care pot fi mândru în fața tuturor, fie că este în fața ARMY, a oamenilor pe care îi cunosc, oricui. Când mă întorc la o melodie pe care am scris-o cu ceva timp în urmă și constat că nu e ce trebuie, sunt genul care aruncă totul. În acest moment, nu există multe cântece care au supraviețuit procesului meu de evaluare. Gândurile și sentimentele mele se schimbă adesea, la fel și versurile și melodiile. A fost un moment în care mi-am dat seama că acest ciclu s-ar putea să nu se termine niciodată, așa că dorința mea finală ar putea fi să las în urmă măcar o melodie care să fie considerată grozavă de orice standard.

Q: Genul de cântec care nu se demodează?

V: Da. Precum muzica clasică? Ea nu moare niciodată.

Q: Care crezi că este esența ta, acel ceva care să fie „în stilul lui V” de care ai nevoie pentru a crea o piesă atemporală? Poate o parte din tine pe care nu vrei să o pierzi niciodată?

V: Nu vreau să-mi pierd niciodată principiile. Știu că este imposibil să faci întotdeauna ceea ce trebuie, dar pentru mine, este foarte important să acționez cu onoare. Aș urî să fiu implicat în orice situație în care onoarea mea ar fi compromisă. Indiferent că sunt pe scenă, lucrez la muzica mea sau mă prezint, încrederea de sine vine din faptul că am conștiința curată și simțul integrității. Cred că așa poți să te pui pe calea cea bună.

Q: Cred că vei lucra și mai mult în secret, astfel încât să poți deveni mai îndrăzneț și mai încrezător. Am fost impresionată de un interviu în care ai spus că ai exersat mult pentru „Butter”, frustrat fiind că nu ai reușit să atingi notele înalte suficient de bine. A fost destul de recent și trebuie să fi fost ocupat, dar nu ai făcut niciun compromis.

V: Am reușit să termin de înregistrat, dar, după cum știi, melodiile noastre ating note foarte înalte. Am o gamă medie spre joasă și un ton mai jos decât majoritatea. Din această cauză, a trebuit să muncesc mult mai mult decât ceilalți membri pentru a putea cânta piesa aceea. Nu am niciun motiv să merg pe scenă dacă nu o pot cânta bine. A trebuit să-mi exersez vocea și notele înalte pe „Butter” mai mult decât orice alte cântece. Dar a fost posibil prin muncă grea.

Q: Se pare că ești condus mai mult de forțele interne decât de cele externe.

V: Da. Am tendința să mă încurajez. Când membrii echipei mele sunt capabili să realizeze ceva cu ușurință, devin convins că trebuie să-i ajung din urmă, chiar dacă produsul meu finit nu este la nivelul lor. Cred că membrii echipei mă determină să merg înainte.

Q: Oh, mai faci la fel de multe poze cu aparatul tău foto?

V: Nu chiar, din moment ce nu călătorim prea mult. Am făcut poze în străinătate pentru că am fost fascinat de atmosfera generală și am vrut să țin o evidență a ceea ce văzusem doar pe internet până atunci. Îmi place să fac astfel de lucruri.

Q: Ce peisaj ți s-a părut frumos recent?

V: Faptul că a durat 19 minute să apună soarele! 19 minute și câteva secunde. Am văzut soarele începând să apună și m-am gândit: „Oh, ar trebui să cronometrez asta.” Mi-am setat ceasul și totul s-a întunecat în mai puțin de 20 de minute. Cele 20 de minute au fost punctul culminant. Cred că prefer apusurile în detrimentul răsăriturilor. Întotdeauna îi spun managerului meu că aș vrea să privesc apusul și să merg acasă. Dacă ajung să-l văd, îmi pot încheia ziua fericit. În acele 19 minute cât soarele a apus, nu aș fi putut fi mai fericit.

Q: Pe lângă faptul că faci fotografii cu aparatul tău foto, înveți și să cânți la trompetă. Și cântai la saxofon când erai mai mic. Se pare că te interesează lucrurile clasice.

V: Hmm, cred că doar iubesc sentimentalismele. De fapt, sunt puțin, ei bine, puțin sentimental! (râde) Sunt simplu când vine vorba de hainele pe care le port, antichitățil sau arta care îmi place. Ori de câte ori văd ceva și mă gândesc: „Uau, asta îmi dă pielea de găină”, „Este foarte emoționant”, „Este frumos” sau „E tare”, sunt inspirat să fac același lucru. Îmi voi spune: „Voi încerca și eu să fiu așa”, „De ce instrumentul meu sună diferit de al lor?” „Este o poză frumoasă.” „Vreau să încerc și eu să desenez.” Dar, la sfârșitul zilei, cred că aș prefera să privesc și să admir. (râde)

Q: Cu siguranță pari un ENFP. Am și eu camere cu film, dar nu prea fac fotografii în zilele noastre.

V: Să faci poze cu o cameră cu film nu este atât de greu, dar să înveți un instrument, wow. Se pare că trebuie să exersezi cel puțin doi sau trei ani înainte de a putea cânta ceva suficient de bine. Iar saltul pe care trebuie să-l fac pentru a cânta decent piesele pe care le vreau mi se pare prea mare. Desenul, de asemenea, este o provocare în sine, dar a o face suficient de bine pare la fel de mult o provocare ca și a alege un nou instrument. Cred că mă voi juca cu desenul și instrumentele mele acasă. Încă mă distrez făcând asta.

Q: Din moment ce ai menționat că-ți place Van Gogh, am vrut să te întreb dacă ai vrea să cunoști pe cineva dacă te-ai întoarce în timp, ca protagonistul din Midnight in Paris. Ar fi Salvador Dali sau Cole Porter, poate?

V: Oh, eu… aș vrea să văd personajele din mitologia greacă și romană. Ca Zeus și Poseidon.

Q: Uau, nu m-am așteptat niciodată la acest răspuns.

V: Mi-ar plăcea să-i cunosc pe zeii vremii. Nu ești curioasă? Am citit despre ei în povești doar când eram mic, așa că mă întreb dacă Zeus era într-adevăr atât de puternic și dacă Afrodita era într-adevăr atât de frumoasă. Nu se știe niciodată, Zeus poate să nu fi fost atât de puternic.

Q: Asta așa e. Poate că Afrodita nu a fost atât de frumoasă pe cât ne imaginăm.

V: Imaginația poate fi diferită de realitate.

Q: Acest interviu va fi lansat la sfârșitul anului. Dacă ar fi să scrii cuiva o felicitare pentru a-i mulțumi, cine ai fi?

V: I-aș scrie una lui Tan. Yeontan, câinele meu.

Q: Cum i-ai scrie ca să înțeleagă?

V: Ce zici de „woof woof woof woof”? (râde) Hmm, Tan a avut o viață grea. Întotdeauna a avut probleme de sănătate. Nu poate respira bine, deoarece căile respiratorii sunt destul de mici și leșină dacă aleargă chiar și puțin, așa că a trebuit să facă două operații anul acesta, dar nu au reușit… Acum trebuie să se bazeze pe medicamente. Vreau să-i spun: „Îți mulțumesc că ai suportat durerea, nu ai renunțat și ai rămas în viață, deși trebuie să fi fost atât de greu pentru tine. Sper să putem crea o viață întreagă de amintiri fericite împreună. Vreau să te văd crescând.”

Q: Mă voi ruga pentru el. Ar fi bine dacă am putea înțelege ce spun animalele noastre de companie, nu-i așa?

V: Nu și-a mâncat mâncarea. Nu este bine pentru el să mănânce doar gustări, dar nu ascultă. Este atât de încăpățânat.

Q: Aceasta este întrebarea finală. Care sunt speranțele tale pentru Kim Taehyung, V din BTS și ARMY în 2022?

V: Mi-aș dori ca Kim Taehyung să rămână sănătos și să nu fie rănit. Pentru că tocmai am trecut printr-o accidentare, nu mă pot abține să gândesc în acest fel. Ar fi frumos dacă V ar putea scrie o mulțime de melodii bune pe care să le împărtășească cu ARMY. Și, deoarece videoclipurile muzicale și melodiile sunt conectate, aș dori să fac videoclipuri grozave. Mintea mea o ia razna când încep să mă gândesc la aceste lucruri. Cât despre ARMY, aș vrea să avem mai multe șanse să ne vedem.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.