nevertheless-lee-ho-jung

“Nevertheless”, drama care a spart toate tiparele și a urcat direct pe prima poziție în topul serialelor preferate

(っ◔◡◔)っ ♥ 알고있지만 ♥

“I don’t believe in fate or love anymore. But this situation, it’s pretty unrealistic.”

 

“Sometimes, the reality you’re facing seems unrealistic. Like right now, as I’m walking the streets covered in white after an unexpected snowfall. It’s the same when you’re in love. It feels like you’ve become the most special person in the world. It feels unrealistic. Love.”

Să urmăresc “Neverthless/알고있지만” acum, la mai bine de cinci luni de la difuzarea ultimului episod al serialului a fost o provocare. Nu știu de ce anul trecut nu mi-a atras deloc atenția. Poate că așa a fost să fie. Poate că nu eram pregătită atunci să îl văd așa cum am făcut-o acum: pas cu pas, astfel încât să pot cuprinde fiecare emoție, replică și gest.

Cu alte cuvinte, am văzut serialul pe „chill”, cu pauze lungi și dese, astfel încât să fiu sigură că am simțit și înțeles totul așa cum trebuie.

Cumva, mi s-a părut că mă uit la propria mea poveste și a altor zeci de mii de tineri de pe planeta asta, zugrăvită de fiecare dată dintr-un alt unghi de vedere. Aceeași prospețime specifică vârstei adolescenței, mai mult sau mi puțin aceleași dileme care îți provoacă insomnii în nopțile lungi de vară sau în scurtul răgaz dintre o zi și noapte, iarna. Eu scurt răstimp între o inspirație și o expirație. Insesizabilă, uneori, dar care poate face, totuși, diferența.

Același curaj nebun pe care, slavă Domnului, unii și-l păstrează pe tot parcursul vieții, ușurința de a spune oricând, oricui ce simți, siguranța vizavi de ceea ce ești – toate aceste lucruri m-au făcut să iubesc drama încă de la primele episoade. Plus cele două personaje principale. Am straniul sentiment că aceeași poveste ar fi fost cu ALTA în interpretarea altor actori. De aceea nu pot vedea cele două personaje interpretate de alți actori în locul lui Song Kang și Han So Hee.

Enigmatic și plin de sex appeal, Park Jae-Eon (Song Kang) este asemeni fructului interzis: cu cât pare mai intangibil și mai greu de obținut, cu atât mai curios ești în privința lui și mai mult ți-l dorești. Partea care face ca personajul său să fie de-a a dreptul incitat este că el conștientizează acest lucru și se folosește de el în favoarea sa.

În ciuda a tot ceea ce este Park Jae-Eon, personajul nu este deloc invincibil și/sau rece. Neliniștea și teama apar atunci când “jocul” se schimbă, iar cea care părea până acum “prada” devine “jucător”, la rândul său, chiar fără să-și dea seama de noua sa postură.

Deși plină de întrebări și îndoială, Yoo Na-Bi (Han So Hee) e curajoasă prin simplul fapt că acceptă în viața ei un personaj ca Park Jae-Eon, după o relație încheiată cum nu se poate mai prost. Dincolo de tot ceea ce crede despre sine, îndoielile justificate sau inoculate de alții, Na-Bi este la fel de puternică ca și Jae-Eon.

Dacă la el te atrage siguranța pe care-o afișează cu atâta nonșalanță, la ea tocmai nesiguranța și nevoia aceea permanentă de confirmare te fac să vrei s-o cunoști mai bine. “Cum poate fata asta minunată să nu își dea seama cât de minunată e? ”, te întrebi.

De departe, povestea dintre Park Jae-Eon și Yoo Na-Bi e mai mult decât sexuală și lipsită de sens. Din contră, e plină de profunzime și substrat, fiind cumva o portretizare a realității zilelor noastre atunci când vine vorba de dragoste și relații.

Serialul poate fi considerat îndrăzneț, strict din acest punct de vedere și comparându-l cu abordările de până în prezent din K-drame. Eu cred însă că Jung Seo (webcomic) și Jung Won, care s-au ocupat de scenariul dramei, au făcut o treabă extraordinară, alături de regizorul Kim Ga-Ram. Îndrăzneț fără a fi vulgar sau indecent, ci simplu și cât se poate de real. Realitatea cândva a noastră, acum poate a copiilor noștri, plină de întrebări, incertitudini, angoase și mici bucurii.

Când povestea riscă să pară prea intensă și sufocantă și ai nevoie de o “gură de aer“ pentru a putea respira din nou normal apar personaje precum Oh Bit-Na (Yang Hye-Ji) și Nam Kyu-Hyun (Kim Min-Gwi), care detensionează atmosfera, chiar dacă nici poveștile lor nu sunt simple, mai ales când treci de la o simplă relație de amiciție, la ceva mai complex de-atât.

Pe de altă parte, zâmbetul molipsitor al lui Seo Ji-Wan (Yoon Seo-A) și grija și devotamentul lui Yoon Sol (Lee Ho-Jung) sunt molipsitoare. Povestea celor două prietene care se cunosc și se sprijină încă din copilărie ia o turnură complet neașteptată când sentimentele de prietenie pură se schimbă total, Seo Ji și Yoon Sol ajungând să aibă sentimente una pentru cealaltă. Confuzia și nesiguranța care pornesc de aici merg mână în mână.

Noroc cu An Gyeong-Jun (Jeong Jae-Kwang) și Min-Young (Han Eu-Ddeum) care mai detensionează situația, deși lucrurile nu sunt chiar atât de simple nici în cazul lor. De fapt, nimic nu e simplu atunci când dragostea este la mijloc.

Personaje multe și tare simpatice are această dramă, dar eu o voi menționa doar pe Yoon Seol-A (Lee Yeol-Eum), cea care accentuează sentimentul de nesiguranță al lui Na-Bi.

Deși nu are vreun avantaj în comparație cu personajul nostru pricipal feminin, în afară de faptul că se știe de ceva vreme cu Park Jae-Eon, Yoon Seol-A își dă repede seama că singura “carte pe care o are în mânecă“ e să blufeze. În plus, un obiect personal cum este o brichetă cu un fluture pe ea va stârni mereu curiozitatea (și neliniștea) lui Na-Bi. Poate tocmai datorită acestui fapt, ea însăși afirmă This guy is bad for my heart.

Pe de altă parte, abordarea  de început a lui Jae-Eon “Flowers don’t bloom for just one butterfly” se schimbă văzând cu ochii de la un episod la altul. Interesant este faptul că trecerea este foarte fină, astfel încât să nu ne dăm seama de asta dintr-o dată.

 

Pe lângă toate astea, serialul abundă în replici și citate pe care vei vrea să le notezi pentru că vor rezona perfect cu sufletul tău, cum sunt cele de mai jos.

***

** “I should stop this right now. There are so many reasons as to why I shouldn’t do this…But… I’m still attracted to him. Like crazy. That one simple reason buries all of my concerns again”.

** “Some things just work out suddenly even when you think there is no hope”.

** “No one will take responsibility for your own life”.

** “There is no such thing as fate. Everything is just a meaningless coincidence”.

** “Dating isn’t about picking the nicest person. It’s about meeting someone special to you”.

** “Love is what can make even the roughest person become as soft as sand on the beach”.

** “Lonely people will be loney even of they date someone”.

Cât despre coloana sonoră, melodiile se potrivesc la perfecție cu acțiunea din serial, Whisper (Park Ji Woo), fiind, de departe, preferata mea. Multe idei de pus pe hârtie mi-au venit, însă, ascultând piesa Love like that (Sam Kim), așa că o recomand oricând cu plăcere. Dacă ar fi să mă întrebați la care piesă îmi bate cel mai tare inima, atunci v-aș răspunde dintr-un suflet – Nevertheless – Night Off …

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.