Hong-Sang-soo-and-Kim-Minhee-ap

Regizorul coreean Hong Sang-soo a câștigat Marele Premiu al juriului pentru pelicula “The Novelist’s Film” la Festivalul de Film de la Berlin

Regizorul coreean Hong Sang-soo a câștigat marele premiu al juriului pentru „Filmul romancierului” la festivalul de film de la Berlin

Regizorul sud-coreean Hong Sang-soo a câștigat joi (ora coreeană), 17 februarie,  Marele Premiu al juriului la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din acest an pentru cel mai recent film al său, „The Novelist’s Film”.

La ceremonia de premiere care a fost difuzată online, cel de-al 27-lea lungmetraj al regizorului a fost distins cu Marele Premiu al Juriului –  Ursul de Argint la cea de-a 72-a ediție a festivalului de la Berlin, care a început, în acest an ca ediție cu prezență fizică pe data de 10 februarie.

Este al treilea an consecutiv în care genialul autor și regizor, Hong  Sang – soo câștigă un premiu Urs de Argint la Berlinală, după ce a fost onorat pentru distințiile – Cel mai bun regizor pentru drama „The Woman Who Run” în 2020 și premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru  pelicula „Introduction” anul trecut.

“Chiar nu mă așteptam la acest mare premiu. Sunt foarte surprins. Mulțumesc tuturor membrilor juriului pentru apreciere”, a spus regizorul în discursul său la acceptarea premiului. “Simt că ar trebui să spun ceva mai mult, dar nu știu ce să spun. Voi continua să fac ceea ce am făcut până acum.”

Foto: Regizorul Hong Sang Soo alturi de actrița principală Kim Min-hee/  Yonhap

Cu Lee Hye-young și Kim Min-hee, în distribuție,  filmul de 92 de minute spune povestea unui romancier celebru care întâlnește o actriță celebră și împărtășește  cu aceasta câteva sentimente despre artă și film.

Regizorul Hong nu numai că a scris și a regizat scenariul, dar a și filmat și montat filmul.

El a acceptat premiul având-o alături pe actrița principală Kim Min-hee, cunoscută ca fiind într-o relație extraconjugală cu regizorul, și chiar muza acestuia (* cred că știți și voi scandalul care s-a iscat pe această temă, și vă mai aduc aminte că aceasta ar fi explicația pentru care actrița a apărut în multe filmele  ale lui Hong Sang -soo).

„Am simțit că oamenii iubesc atât de mult acest film în timpul premierei, dar nu am spus mulțumesc”, a spus ea (Kim Min-hee)  în coreeană. “A fost emoționant și nu voi uita niciodată momentul. Mulțumesc mult.”

Juriul prezidat de M. Night Shyamalan a spus că  pelicula “The Novelist’s Film” deschide „un tărâm nelimitat al imaginației” prin stăpânirea simplității.

„Împingând timpul și spațiul până la limitele lor extreme, timpul devine credință, iar spațiul devine univers”,  spune el. „Într-o societate comună, care pare să se extindă doar material, realizarea acestui film ne dă curaj să ne schimbăm valorile.”

Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit, în acest an, filmului „Alcarras” de Carla Simon, în timp ce „Robe of Gems”  cu regia semnată de  Natalia Lopez Gallardo a câștigat Premiul Juriului Ursul de Argint.

Scriitoarea germană Laila Stieler a câștigat Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu pentru „Rabiye Kurnaz vs George W. Bush”, iar regizoarea franceză Claire Denis cu pelicula „Fire” a fost premiată pentru cel mai bun regizor, potrivit Yonhap.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.