20220318111021530_FAPNE5L6

Screening Q-code pentru a accelera procesul de imigrare pe aeroportul Incheon

O procedură de verificare a stării de sănătate care reduce timpul petrecut pentru intrarea în Coreea prin Aeroportul Internațional Incheon a fost pusă în aplicare începând cu această săptămână, anunță korea.net.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a declarat că sistemul de pre-introducere a informațiilor pentru carantină, sau codul Q, va fi aplicat tuturor pasagerilor care sosesc din străinătate prin Aeroportul Internațional Incheon.

Pentru a obține un cod Q înainte de sosire, călătorii ar trebui să viziteze site-ul web al KDCA (https://cov19ent.kdca.go.kr) pentru a-și înregistra informațiile personale și pentru a atașa un certificat cu rezultat negativ la un test PCR emis în termen de 48 de ore de la data sosirii, data plecării, dovada certificatului de vaccinare și chestionarul de sănătate completat.

Codul va fi emis prin intermediul site-ului la finalizarea înregistrării și va fi transmis prin e-mail pentru printare sau descărcare de pe mobil pentru utilizare în procedurile de carantină.

Registrele de vaccinare înregistrate în Coreea sunt conectate automat la sistemul de preînregistrare.

De asemenea, din 21 martie, cei care au primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte, dar în decurs de 180 de zile în Coreea sau cei care au primit o a treia vaccinare sunt scutiți de auto-carantină, iar statutul lor de vaccinare este legat automat de sistemul de pre-intrare. Începând cu 1 aprilie, persoanele vaccinate în străinătate pot evita autoizolarea doar dacă introduc în sistem statutul de vaccinare și atașează certificatele necesare.

Comisarul KDCA Jeong Eun-Kyeong a declarat: „Funcționarea la scară largă a sistemului de intrare în avans necesită interesul activ și utilizarea călătorilor de peste ocean”, adăugând: „Pe lângă Aeroportul Internațional Incheon, aplicarea sistemului de pre-introducere a informațiilor de carantină va fi extins în etape pentru a spori confortul pasagerilor care sosesc pe baza programelor de deschidere ale aeroporturilor provinciale.”




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.