image-18-1024×576

Vara -anotimpul tăițeilor din hrișcă în Coreea de Sud

Unul dintre produsele principale pentru mesele de vară din Coreea sunt preparatele pe bază de tăiței de hrișcă. Chiar și atunci când temperaturile arzătoare determină cu ușurință ca oamenii să-și piardă pofta de mâncare, este greu să rezistați tăițeilor care pot fi serviți atât ca preparat cald, cât și rece.

Cunoscuți pentru textura lor granulară unică, iubitorii de tăiței de hrișcă îi caută mai ales pe cei care sunt fabricați în întregime din hrișcă.

În Coreea, felurile de mâncare cu astfel de tăiței de hrișcă sunt înregistrate în cartea de bucate din secolul al XVII-lea numită „Eumsik dimibang”. Cartea definește tăițeii de hrișcă ca hrană împărțită de gazde și oaspeți după ritualuri importante. De asemenea, se spune că tăițeii erau priviți ca o masă hrănitoare care alungă căldura corpului și, prin urmare, erau serviți adesea la prânz la curtea regală.

Hrișca naturală fără gluten conține abundență de lizină, un aminoacid esențial care lipsește în majoritatea dietelor vegane pe bază de plante. De asemenea, se știe că întărește vasele de sânge și ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol, conform multiplelor studii de nutriție alimentară.

Pe măsură ce -Memil guksu din Coreea — un tip de fel de mâncare cu tăiței de hrișcă în care tăițeii și sosul/bulionul sunt de obicei servite separat ,a câștigat popularitate, au existat multe dezbateri cu privire la originile sale. Marea majoritate a recenziilor bazate pe arhivele istorice de astăzi par să acorde multă greutate speculațiilor conform cărora este o versiune modificată a felului de maâncare Soba japoneză, care se presupune că a ajuns în Coreea în timpul colonizării japoneze.

În afară de Memil guksu, coreenii s-au bucurat de tăițeii de hrișcă într-o varietate de moduri diferite încă din epoca Joseon.

În continuare voi prezenta trei tipuri de preparate cu tăiței din hrișcă — Memil guksu, Makguksu și Memil kalguksu și locurile celebre unde se pot servi astfel de preparate în Coreea de Sud.

Tăițeii din hrișcă se poate găsi în mai multe feluri, de la maro închis la alb. Mai cu seamă că tăițeii devin mai deschiși la culoare prin procese multiple de decojire a cojilor exterioare de hrișcă.

1. Mijin

Foto: Oamenii care stau la coada pentru a intra la Mijin- restaurant in zona Gwanghwamun (Kim Hae-yeon/ The Korea Herald)

La trei minute de mers pe jos de la Stația Gwanghwamun ieșirea nr. 4 se află Mijin, un restaurant specializat în Memil guksu încă din anul 1952. Pe timpul verii, clienții pot fi văzuți cum așteaptă la o coadă imensă pentru a putea prinde o masă la restaurantul care se află pe lista Bib Gourmand a Ghidului Michelin timp de cinci ani consecutiv din 2018.

Foto:Trazy.com

Aici, Memil guksu poate fi servit fie rece, fierbinte sau amestecat cu un sos. Memil guksu rece este felul de mâncare semnătură al restaurantului Mijin.

Două tăvi pline cu tăiței sunt servite (de persoană) cu un ibric mic de sos ( bulion) pentru tăiței și două garnituri.

În principal, mirosul tăițeilor de hrișcă în sine este unul pământesc și are un gust ușor amar. Add the garnishes — grated radish, wasabi, crispy seasoned laver and chopped green onions — to the broth.

Adăugați garniturile — ridiche rasă, wasabi, alger condimentate crocant și ceapa verde tocată — în sosul roșu. Odată ce înmuiați tăițeii în sos, veți obține un amestec de amar, dulce și picant dintr-o dată.

În această locație, se țtie că cele trei tipuri de Memil guksu au un preț de 10.000 de woni fiecare. Cei care doresc niște carne cu tăițeii pot comanda un mic fel de Bossam, un peparat coreean care conține carne de porc fiartă, la prețul de 14.000 de woni.

2. Ahyeon Market’s Pyeongchang Makguksu / Pyeongchang Makguksu din Piața Ahyeon

Foto: Makguksu servit la Pyeongchang Makguksu din Ahyeon Market (Kim Hae-yeon/ The Korea Herald)

Un loc de vizitat obligatoriu în districtul Mapo este Pyeongchang Makguksu din Piața Ahyeon. Piața este situată în apropierea stației Ahyeon, ieșirea nr. 4.

La aproximativ 50 de metri de poarta principală, veți găsi cu ușurință un semn puternic luminat, chiar și în timpul dimineții devreme, pe care scrie „Pyeongchang Makgugksu”, împreună cu mai multe fotografii cu emisiuni TV care au fost filmate la acest restaurant atârnate la intrare.

Trebuie să știți că Makguksu este un fel de mâncare tradițional coreean din hrișcă, servit în sos roșu răcit. În funcție de bucătar, sosurile au arome diverse, de la cele care folosesc dongchimi, kimchi coreean de apă din ridichi, până la carne de vită și alte legume. Makguksu de la Ahyeon Market este unic prin faptul că o varietate de legume și fructe sunt amestecate împreună și murate în sos de soia.

Foto: Makguksu/ The Korea Herald
Foto: Memiljeon si memil jeonbyeong, clatite din hrisca servite la Pyeongchang Makguksu (Kim Hae-yeon/ The Korea Herald)

„Este nevoie de 12 ore pentru a face sosul, care este împărțit în șase etape diferite”, a declarat Nam Jin-hee, proprietarul localului, pentru The Korea Herald. Născută și crescută în Pyeongchang, provincia Gangwon, o regiune cunoscută pentru producția de hrișca, Nam a învățat să facă makguksu la una dintre cele mai populare piețe din Pyeongchang și a trecut prin mai multe încercări și erori pentru a adăuga propria ei aromă semnătură sosului.

„Nu folosesc zahăr deloc, în schimb, secretul meu sunt perele”, a spus Nam.

O dată ce ajungeți în acest loc, merită să încercați și preparatele Memiljeonul subțire și clătitele de hrișcă.

Clătitele pot fi rulate și umplute cu alte amestecuri pentru a le transforma în Memil jeonbyeong. Makguksu costă 7.000 de woni și o farfurie de Memiljeon, 5.000 de woni.

3. Bongpyeong Ongsimi Memilkalguksu

Foto: Memil kalguksu care se servește la Bongpyeong Ongsimi Memilkalguksu (Kim Hae-yeon/ The Korea Herald)

Bongpyeong Ongsimi Memilkalguksu este situat vizavi de școala elementară Gongdeok din Mapo-gu. Este un lanț de restaurante de familie, foarte cunoscut printre oamenii care iubesc ongsimi, supa de cartofi și kalguksu. Locul este numit după Bongpyeong-myeon din provincia Gangwon.

Memil kalguksu este un preparat fierbinte, un fel de supă de tăiței. Pentru cei care sunt familiarizați cu Kalguksu, supa coreeană cu tăiței tăiați cu cuțitul, Memil kalguksu este versiunea cu tăiței de hrișcă.

Restaurantul servește tăiței de hrișcă de culoare mai închisă și, prin urmare, au un gust nuci și mai amar în comparație cu alții tăiței de hrișcă. De asemenea, veți găsi mulți clienți care se bucură de ele folosind linguri în loc de betisoare. Textura nerafinată și tăițeii tăiați grosier indică faptul că aceștia conțin o cantitate mare de hrișcă.

Fructele de mare și legumele, inclusiv cartofii, sunt folosite la prepararea sosului, care are o textură foarte groasă și lăptoasă. Semințele de perilla și fulgii de alge uscate depășesc morcovii tăiați felii și garniturile de dovleac verde, care se adaugă la aromă, garantând în același timp valoarea nutritivă a acestui preparat.

Foto: o masa la Bongpyeong Ongsimi Memilkalguksu /mangoplate.com

În această locație Memil kalguksu are un preț de 10.000 de woni.

Eu sper că am reușit să vă trezesc interesul în legătură cu preparatele cu tăiței din hrișcă și dacă veți avea ocazia chiar să încercați căteva dintre felurile menționate aici.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.