untitled

Atenționare de călătorie în Coreea de Sud. Taifunul Khanun: pericol de inundații și perturbări ale transporturilor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Coreea că Agenția Meteorologică locală (KMA) a informat că, începând cu ziua de 9 august 2023, taifunul Khanun va afecta teritoriul acestei țări, prognozând intensificări ale circulației curenților de aer și ploi abundente. Se anticipează viteze maxime ale vântului de 126 km/h. Cantitățile de precipitații ar putea atinge 600 mm în provincia Gangwon, între 80 și 120 mm în regiunea Seoulului, respectiv până la 200 mm pentru restul țării, existând astfel pericolul de inundații.

Se estimează că, până în dimineața zilei de 11 august 2023, taifunul Khanun va depăși teritoriul R. Coreea, ajungând în apropierea capitalei Phenian, Republica Populară Democrată Coreeană.

Autoritățile locale coreene au solicitat populației să adopte măsuri pentru minimizarea pagubelor/daunelor materiale ce pot fi cauzate de ploile abundente și rafalele de vânt și, în funcție de avertismentele hidrometeorologice, să se conformeze ordinelor de evacuare emise de autoritățile locale.

Cetățenii sunt avertizați să manifeste atenție sporită dacă tranzitează zonele afectate, să urmeze sfaturile autorităților locale și să urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autorități. Totodată, este posibil ca taifunul să afecteze cursele aeriene și navale (anulări și întârzieri), precum și circulația pe infrastructura de transport de suprafață (rutieră și feroviară). Se recomandă consultarea în permanență a informațiilor oferite de companiile aeriene sau de autoritățile portuare și de transport din R. Coreea.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: +8227974924, +8227903718 şi +8227976438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea: +821089394924.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://www.kma.go.kr/eng/index.jsphttp://seoul.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_enwww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.