Untitled

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-ar fi ales succesorul. Ce spune Seulul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-ar fi ales fiica drept succesoare, a declarat, luni, Ministerul Unificării din Coreea de Sud, după ce mass-media de stat din Coreea de Nord a numit acest copil un “mare consilier”, un titlu rezervat liderilor de vârf, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Mass-media de stat din Coreea de Nord au folosit, sâmbătă, termenul “hyangdo/향도”, folosit de obicei doar pentru liderii ţării şi succesorii lor.

Analiştii au subliniat că este prima dată când Nordul o descrie pe fiica lui Kim Jong Un în acest fel. Copilul, care nu a fost niciodată numit de Phenian, se numeşte Ju Ae (foto), conform serviciilor secrete sud-coreene.

“De obicei, termenul ‘hyangdo’ este folosit doar pentru a-i descrie pe oficialii de cel mai înalt rang”, a declarat luni Koo Byoung-sam, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării de Seul, la un briefing de presă.

Acest lucru a alimentat speculaţiile că adolescenta, care apare adesea alături de tatăl ei la evenimente publice majore, a fost aleasă să fie următorul lider al Coreii de Nord.

Aceasta ar fi a treia succesiune ereditară de la fondarea ţării în 1948.

“Nu excludem posibilitatea ca Ju Ae să îi succeadă” lui Kim Jong Un, a adăugat Koo.

Adolescenta a fost dezvăluită lumii de mass-media de stat în 2022, când şi-a însoţit tatăl în timpul unui test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).

De atunci, ea a fost numită “steaua de dimineaţă a Coreii” şi “copilul iubit”.

Ea a fost văzută la mai multe evenimente oficiale prezidate de Kim Jong Un, inclusiv manevre militare şi vizite la o fabrică de arme şi la o fermă de pui.

Într-o fotografie publicată sâmbătă de Phenian, ea este văzută participând la recentele exerciţii de paraşutişti alături de tatăl ei şi de înalţi oficiali militari.

Până în 2022, singura confirmare a existenţei sale a venit de la fostul star american NBA Dennis Rodman, care a vizitat de câteva ori Coreea de Nord, fiind un favorit al liderului nord-coreean.

Iniţial, Seulul a declarat că liderul nord-coreean şi soţia sa Ri au devenit părinţii primului lor copil, un băiat, în 2010, iar Ju Ae a fost al doilea.

Dar, în 2023, ministrul Unificării din Coreea de Sud a declarat că guvernul “nu este în măsură să confirme existenţa” fiului lui Kim Jong Un.

Liderul Coreii de Nord a moştenit puterea în 2011, după moartea tatălui său, şi a supervizat patru teste nucleare de atunci, dintre care ultimul a fost în 2017.
There is 1 comment

Add yours
  1. card recenzii google

    Este interesant cum liderul nord-coreean Kim Jong Un a ales-o pe fiica sa ca posibila succesoare. Faptul ca mass-media de stat din Coreea de Nord o descrie ca un “mare consilier” si ca este al doilea copil al liderului, ne face sa ne gandim ca acesta ar putea fi al treilea succesor ereditar din istoria Coreei de Nord. Nu excludem posibilitatea ca Ju Ae sa preia conducerea tarii, mai ales ca ea a fost dezvaluita lumii in 2022 si a fost prezenta la numeroase evenimente oficiale alaturi de tatal sau. Este interesant sa vedem cum se va desfasura aceasta succesiune si cum va influenta viitorul tarii.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.