Untitled

Incident în largul coastei Japoniei. 8 morţi şi 2 dispăruţi în urma răsturnării unei nave cisternă sud-coreeană cu 980 de tone de acid acrilic la bord

Opt persoane au murit miercuri, în naufragiul unei nave cisternă cu 980 de tone de acid acrilic la bord, care naviga sub pavilion sud-coreean şi care s-a răsturnat în largul Japoniei, anunţă Paza de Coastă japoneză, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Decesul lor a fost confirmat la spital”, a afirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

Paza de Coastă japoneză a anunţat iniţial că aceste persoane au fost salvate.

O altă persoană se afla în stare stabilă, iar alte două erau date dispărute.

În total, la bordul navei se aflau 11 membri ai echipajului: doi sud-coreeni, opt indonezieni şi un chinezi.

Vaporul transporta 980 de tone de acid acrilic. La ora tarnsmiterii știrii, autoritășile nu se puteau pronunța dacă există o scurgere în ocean sau nu.

Imaginile difuzate de postul japonez NHK surprind coca roşie a navei răstunate, o plută de salvare şi o navă aparţinând Pazei de Coastă zgâlţâite de valuri puternice şi un elicopter survolânz vaporul.

Paza de Coastă japoneză a primit un apel de salvare la scurt timp după ora locală 7.00 (0.00, ora României) care avertiza cu privire la un tangaj al vaporului, potrivit purtătorului de cuvânt.

Potrivit NHK, nava se numeşte Keoyoung Sun.

Potrivit site-ului de specialitate vesselfinder.com, este vorba despre o navă cisternă de produse chimice şi hidrocarburi construită în 1996 şi care are o lungime de 69 de metri.

Operatorul navei nu a dorit să comenteze incidentul.

Japonia era măturată de rafale violente de vânt miercuri, care urmează să continue în zilele următoare.

La începutul lui martie, o navă sud-coreeană de pescuit cu nouă oameni la bord, dintre care şapte indonezieni, s-a răstunat în largul coastei de sud. Şase membri ai echipajului au fost daţi dispăruţi.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.