PYH2021081914540006100_P4

Coreea de Sud raportează peste 2 000 de cazuri noi COVID-19 a doua zi consecutiv. Autoritățile prelungesc restricțiile

Cazuri zilnice de coronavirus din Coreea de Sud se mențin la peste 2000 pentru a doua zi consecutiv, au raportat autoritățile vineri, 20 august, pe fondul  deceselor apărute, declanșând extinderea celui mai dur nivel de restricții pentru încă două săptămâni, potrivit unui comunicat Yonahp.

De fapt, Coreea a raportat încă 2.052 de cazuri COVID-19, care includ 2.001 infecții locale, crescând numărul total de cazuri la 232.859, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

Numărul zilnic de cazuri a ajuns la 2.152 în ziua precedentă, ceea ce reprezintă cel de-al doilea cel mai mare număr înregistrat de la izbucnirea pandemiei de  COVID-19 în ianuarie anul trecut, după ce a înregistrat un record de 2.222  de cazuri noi pe  data de 11 august.

Autoritățile coreene au spus că infecțiile zilnice au depășit 1.000 pentru prima dată pe 7 iulie și s-au menținut peste  1.000 timp de 45 de zile la rând. În plus, Coreea de Sud a adăugat încă 6 decese din cauza COVID-19, ridicând numărul de morți la 2.197, rata mortalității  fiind de 0,94 %.

În timp ce măsurile actuale de distanțare socială urmau să expire duminică, autoritățile au decis să mențină restricțiile până pe 5 septembrie, deoarece al patrulea val al pandemiei nu a fost încă controlat.

“Adoptarea celor mai dure reguli de distanțare a ajutat la prevenirea celui mai rău scenariu, dar există încă posibilitatea unei răspândiri explozive a  infecțiilor COVID-19”, au spus reprezentanții guvernului într-o conferință de presă.

Foto: Yonhapnews.ro

Zona mai mare din  jurul capitalei Seul, care cuprinde capitala, provincia Gyeonggi și orașul portuar vestic Incheon, se va afla sub măsurile  de distanțare socială de Nivel 4, în timp ce majoritatea celorlalte regiuni vor fi supuse  măsurilor de Nivel 3.

Restaurantele și cafenelele din regiunile care se află în conformitate cu regulile de distanțare de Nivelul 4 vor fi obligate să închidă la ora 21:00, cu o oră mai devreme decât ora actuală, această măsură va intra în viguare începând de luni, 23 august.  Numai serviciile de ridicare și livrare sunt disponibile după această oră, în conformitate cu regulile de Nivel 4.

Totodată, a fost anunțat că adunările private cu 3 sau mai multe persoane sunt interzise după ora 18:00. Dar adunările a patru persoane, inclusiv două persoane complet vaccinate, vor fi permise chiar și după această ora, ca parte a „stimulentelor guvernului pentru cei vaccinați”.

De la începutul lunii iulie, Coreea de Sud se confruntă cu valul actual al pandemiei pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta mai transmisibile și a  ritmului de vaccinare lent.

Cea mai mare zonă din apropierea capitalei Seul, epicentrul celui mai recent focar și  care găzduiește jumătate din cei 52 de milioane de locuitori ai țării, se află sub incidența măsurilor de Nivel 4, cele mai dure din cadrul sistemului cu patru niveluri al țării, din iulie.

Recent, insula Jeju din partea de sud și alte regiuni au fost incluse, de asemenea, sub cele mai severe restricții în încercarea de a diminua răspândirea virusului.

În plus față de ritmul de vaccinare lent, o întârziere în furnizarea de doze de vaccin de către producătorul american de medicamente Moderna Inc. a determinat, de asemenea, decizia de a extinde curba actuală a virusului. În această privință, Moderna a notificat recent guvernul că va furniza mai puțin de jumătate din cele 8,5 milioane de doze de vaccin COVID-19 planificate pentru luna august.

Problemele apărute în materie de aprovizionare au ridicat îndoieli cu privire la planul guvernului de a administra cel puțin prima doză de vaccin la 70% din populație, mai exact la 36 de milioane de oameni, până în septembrie și de a obține imunitatea de turmă în luna noiembrie.

Până vineri, 20 august,  24,81 milioane de persoane, sau 48,3% din populație, primiseră primele  doze de vaccin COVID-19, a spus KDCA.

Numărul persoanelor complet vaccinate a ajuns la  1,10 milioane sau 21,6 % din populație.  Autoritățile sanitare au declarat că aproximativ 26% din populația țării, sau 13 milioane de oameni, vor fi complet vaccinați până la sfârșitul acestei luni, iar cifra va crește la 47% luna viitoare.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.