Dr._Brain-p1

Lee Sun-kyun din „Parasite” este un doctor cu abilități speciale în noua dramă “Dr. Brain”

Nici bine nu a început luna noiembrie că deja pornim lista cu premierele din această lună. Prima dintre ele este drama de la Apple TV+  numită “Dr. Brain/ Dr.브레인” care va avea premiera chiar astăzi, 4 noiembrie. Ea va fi împărțită în 6 episoade, iar protagonistul este Lee Sun-Kyun, celebrul actor din pelicula de succes „Parasite”(2019).

Drama este regizată de celebrul Kim Jee Woon, care anterior a realizat filmele “The Age of Shadows”, “I saw the Devil” sau “A Bittersweet Life”, iar scenariul poartă semnatura Writer Hong.

Cu Lee Sun-kyun din „Parasite”(2019) ca protagonist, „Dr. Brain” se bazează pe un popular webtoon coreean cu același titlu. Pe scurt, povestea se învârte în jurul lui Sewon, un geniu om de știință obsedat să descopere noi tehnologii pentru a accesa conștiința și amintirile creierului uman.

Dr. Brain : Release Date, Star Cast, Plot, OTT & More Details Here - JanBharat Times

Este important de menționat că serialul este prima producție originală în limba coreeană produsă de Apple TV+, care urmează să își lanseze oficial serviciul în Coreea joi, 4 noiembrie, în contextul în care publicul internațional este atent și interesat de conținutul /producțiile coreene  ca urmare a vizionării dramei de supraviețuire „Squid Game” de la Netflix, potrivit Yonhap.

Poveste

Când Lee Se-Won (rolul interpretat de Lee Sun-Kyun) era copil, mama lui a murit într-un accident în care șoferul a fugit de la locul faptei. Ulterior, el a decis să devină un cercetător al creierului. De fapt, el este un personaj mai aparte, un fel de geniu care are o abilitate specială, își amintește tot ceea ce vede. După 20 de ani de la moartea mamei sale, Lee Se-Won a devenit un om de știință, mai exact un doctor celebru care studiază creierul uman.

Într-o zi, o persoană misterioasă îl contactează și îi cere să extragă informații din creierul unui bărbat care s-a sinucis. Lee Se-Won este interesat și acceptă propunerea primită. El încearcă să extragă informații din creierul celui care a murit, dar nu reușește. Câteva zile mai târziu, se trezește comportându-se diferit și văzând lucrurile în mod diferit și inexplicabil. De aici în colo, el începe să analizeze cazul  persoanei decedate. Oare ce lucruri surprinzătoare va afla?

 

Distribuție

Lee Sun-Kyun – Lee Se-Won

Lee Yoo-Young – Jung Jae-Yi

Park Hee-Soon – Lee Kang-Mu

Seo Ji-Hye – Choi Soo-Seok

Lee Jae-Won – Hong Nam-Il

Dr. Brain (Korean Drama, 2021, Dr. 브레인) @ HanCinema

Curiozitati

  • Regizorul prolific Kim Jee-woon a declarat miercuri la conferința de presă, că este nervos și entuziasmat ca un regizor începător înainte de lansarea  primului său serialul TV și de fapt a primului proiect original în limba coreeană marca Apple TV+.

         „Am lucrat doar la filme, iar acesta este primul meu serial TV”, a spus Kim într-o conferință de presă difuzată          online pentru a promova thrillerul SF „Dr. Brain”. „Jumătate îngrijorat și jumătate entuziasmat,                 simt  că sunt aici să-mi prezint proiectul de debut”.

  • Despre alegerea acestui proiect , regizorul Kim, care a realizat o serie de filme apreciate de critici, inclusiv filmul de groază „A Tale of Two Sisters” (2003), thrillerul de acțiune „I Saw The Devil” (2010) și thrillerul de epocă „The Age.of Shadows” (2016), a spus că a fost impresionat de webtoon-ul original al scriitorului Hong cu câțiva ani în urmă.

        „Stilul său de desen era foarte unic și părea un roman grafic într-un stil de film noir”, a spus             el.  „Webtoon-ul prezintă dorința umană de a citi gândurile oamenilor și de a arunca o privire           în mintea lor.”

Apple TV+ held photocall and press for “Dr. Brain”

  • Pentru a putea adapta weebtoon-ul într-un serial TV de șase ore, regizorul a spus că a creat relații mai complicate între personaje, împreună cu multiple incidente în jurul lui Sewon, care se confruntă cu deficiențele sale umane și emoționale în timpul unei serii de conexiuni cerebrale.

        „Noul serial va portretiza multiplele emoții și sentimente pe care Sewon le are în timp  ce le va          combina cu amintirile altor oameni”, a spus regizorul. „Am încercat din greu să mențin                        tensiunea narativă și interesul pe parcursul întregii serii”.

  • Totodată, în cadrul conferinței de presă, actorul Lee Sun-kyun a spus că scenariul pentru „Dr. Brain” i-a atras atenția încă de la început pentru intriga sa fascinantă și felul cum se împletește cu misterul, împreună cu subiectul unic al „științei creierului”. Este primul său proiect care a fost lansat după ce a câștigat premiul  Oscar cu pelicula  „Parasite” în urmă cu doi ani.

         „Ce s-a întâmplat în primul episod a fost puțin dificil pentru mine din cauza unor termeni                   științifici”, a spus el. „Dar pe măsură ce povestea continuă, abia așteptam următorul episod,             care era încă în procesare”, a declarat Lee Sun Kyun. 

 

„Dr. Brain” va lansa  săptămânal episoade începând de joi, 4 noiembrie, pe Apple TV+.

Pentru a vă face o idee și mai bună despre această dramă vă invit să priviți acest teaser.

Această dramă are un subiect interesant și în fond surprinde o dorință ascunsă a omului, aceea de a putea citi mințile celorlalți oamenilor. Dar oare ce se întamplă atunci când poți citi mințile oamenilor care au murit iar ceea ce afli te poate schimba în mod difinitiv ? Cred că „Dr. Brain” merită să îl trecem pe lista de văzut pentru această perioadă.

Vizionare plăcută vă doresc!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.