pepero1

5 modalități INEDITE de a petrece Pepero Day

În fiecare an pe  11 noiembrie coreenii sărbătoresc  Pepero Day ” 빼빼로 데이“

Ziua de 11 noiembrie este o zi cu traditie in Coreea de Sud,  ” 빼빼로 데이“ [Pepero day] fiind  descrisă  către coreeni ca fiind una “dintre acele zile speciale”, chiar asemănătoare cumva cu Ziua Indragostitilor.
Scopul initial al acestei zile a fost ca oamenii sa faca schimb unul cu altul de Pepero (bete coreene de ciocolata), in speranta ca persoana, careia ii daruiesti aceste “betisoare”, sa devina mai inalta si mai subtire. Insa, de-a lungul anilor, lucrurile au luat o alta intorsatura. In prezent, scopul actual este de a arata afectiunea prin daruirea acestor bastoane prietenilor si persoanelor dragi din partea celui care le daruieste. În următoarele rânduri vă voi arata cum se poate pretrece această zi specială.

1. Alege Pepero din peste 15 arome diferite

De Ziua Pepero, magazinele alimentare de pretutindeni sunt pline până la refuz cu gustările Pepero. De-a lungul anilor, compania Lotte Confectionery a dezvoltat o gamă largă de arome. Ciocolata este, desigur, încă foarte populară în ciuda trecerii timpului.

Cu toate acestea, vă puteți bucura și în același timp să încercați multe arome noi și unice. Aveți  mai mult 15 opțiuni, de exemplu, puteți alege din trio-ul clasic: ciocolată, căpșuni sau vanilie. Alternativ, puteți opta pentru cafea, tiramisu, iaurt de afine și ceai verde.

Tipul de Pepero „Nude” este o aromă foarte populară de asemenea. Dacă Pepero original este un biscuit cu un strat de ciocolată pe deasupra, la Pepero cu aromă „Nude” sunt inversate ingredientele, biscuiți zdrobiți sunt acoperiți cu ciocolată cu lapte.

Foto: koreabyme.com

2. Ascultă poveștile din spatele  Pepero Day

Dacă vă întrebați cum a apărut Pepero Day/Ziua Pepero, ei bine există mai multe povești despre această sărbătoare. În primul rând, unii spun că Ziua Pepero/ Pepero Day  este sărbătorită pe 11 noiembrie din cauza formei acestui desert. Știți bine că Pepero arată ca numărul „1”, formă unui sau stix. Când doi oameni  fac schimb de Pepero, „1” se dublează, devenind  astfel „11”. În consecință, data de 11 noiembrie devine semnificativă deoarece simbolizează un schimb între doi oameni dragi.

În al doilea rând, există povestea celor două fete de gimnaziu. Se pare că, la începutul anilor 1980, două fete din Yeongnam au schimbat bețișoarele de Pepero pentru că s-au gândit că le-ar face „mai subțiri”. Apoi povestea aceasta  a devenit populară în mass-media și s-a transformat într-un adevărat trend.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, schimbul de bețișoare Pepero a devenit cunoscut ca simbol al iubirii. Liceenii dădeau bețișoarele iubitei/iubitului lor în această zi specială. În acest fel, ziua a devenit asociată  cumva și cu  Valentine’s Day /Ziua Îndrăgostiților.

Foto: Koreabyme.com

3.  Poți să îți arăți aprecierea față de cei dragi

După cum am menționat, Ziua Pepero a devenit o oportunitate  foarte bună de a arăta apreciere celor dragi din jurul nostru. Este important de spus că aceasta nu include strict partenerii adică iubiți. Puteți arăta apreciere oricărei persoane doriți, cel puțin asta cred coreenii.

De exemplu, copii pot schimba Pepero cu profesorii, părinții sau chiar colegii lor de la școală. Adolescenții și adulții  pot dărui Pepero prietenilor, membrilor familiei dar și altor persoane importante pentru ei și astfel să le demonstreze că sunt o parte importantă din viața lor.

S-a observat în cazul celor care schimbă bețișoarele cu prietenele sau iubiții că ei preferă aroma originală de ciocolată, deoarece este asociată cel mai mult cu noile începuturi. De asemenea, se știe că oamenii folosesc bețisoarele Pepero  atunci când vor să mărturisească sentimentele profunde celeilalte persoane.

Pepero Day: Eight things you should know

 

4. Joacă jocuri cu ajutorul Pepero

În astfel de zi puteți juca, de asemenea, jocuri cu tematică Pepero . Un joc foarte popular este „Pepero Kiss”, vă întrebați cum functioneazã?

În primul rând, aveți nevoie de cel puțin două echipe a câte doi jucători fiecare. În al doilea rând, trebuie să cumpărați un Pepero. Ar fi indicat ca participanții să aleagă aroma favorită. Obiectivul acestui joc este să mâncați Pepero  în stilul regăsit în desenul Doamna și Vagabondul. Fixați Pepero între buze și începeți să mâncați

Cu toate acestea, nu aveți voie să terminați tot Pepero. Trucul este să faci bețișorul să ajungă  cât mai scurt posibil, fără a vă atinge buzele.La final,  câștigă jocul echipa care are Pepero cel mai scurt sau dacă buzele celeilalte echipe se ating.

5 Things You Need to Know About Pepero Day – KPOP Foods Yoon So Hee And Hyun Woo Play The Pepero Game In “Witch's Love” | Soompi

5. Pregătiți Pepero chiar acasă

În cele din urmă, poate nu tuturor  persoanelor le place să cumpere Pepero. În consecință, puteți încerca să pregătiți  Pepero  chiar acasă. Pur și simplu  se poate folosi o rețetă de bază de prăjituri cu zahăr. Cu toate acestea, în loc să rulați prăjitura într-un cerc, modelați-o  sub forma unui Pepero.

Puteți personaliza rețeta și combinația de arome după bunul plac și chiar vă puteți da frâu liber imaginației. De exemplu, în loc de un strat de ciocolată, puteți adăuga miere sau sirop la final.

Happy Pepero Day~ | jodie354's Blog Flitto Content - Do you know pepero day in Korea?




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.