36325835_1839773269413278_969995677784342528_n

Orezul negru poate ajuta la prevenirea osteoporozei—Studiu

Un nou studiu a sugerat posibilitatea ca orezul negru să ajute la prevenirea apariției osteoporozei.

Studiul comun realizat de Universitatea Eulji și Universitatea Coreea a descoperit că extractul de orez negru poate ajuta la prevenirea osteoporozei, a declarat miercuri, 27 iunie, Administrația pentru Dezvoltare Rurală.

În cadrul studiului, extractul de aleuron de orez negru a fost dat șobolanilor de laborator cu osteoporoză pe o perioadă de 12 săptămâni, iar cercetătorii au descoperit că densitatea și rezistența osoasă în rândul șobolanilor a crescut cu 8%, respectiv 11%, comparativ cu alți șoareci care nu au fost hrăniți cu extract de orez negru.

Cercetătorii consideră că extractul de aleuron de orez negru afectează producția de hormoni asociați cu sănătatea osoasă și ajută la creșterea mineralelor osoase. Într-un alt experiment, un eșantion de 46 de femei cu vârsta cuprinsă între 45 și 69 de ani a luat capsule cu extract de aleuron de orez negru în aceeași perioadă, iar indicele Kupperman a scăzut cu 15,8%, un indicator al simptomelor comune menopauzei.

“Legătura dintre prevenirea osteoporozei și extractul de aleuron de orez negru a fost descoperită ca urmare a studiului anterior că acesta reduce grăsimea corporală. Acesta va ajuta la îmbunătățirea simptomelor menopauzei la femei”, a spus Lee Sung-hyun, cercetător la ADR.

Traducere: Mădălina Dima

Sursa: koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.