12 motive pentru care ar trebui să mergi să studiezi în Coreea de Sud

Într-adevăr, studiul în afară poate părea destul de înfricoșător, la început, dar acest lucru ar putea avea și multe avantaje. Coreea de Sud este cel mai bun exemplu de țară unde ar trebui să încerci să mergi pentru a studia. Mai jos, vor fi enumerate cele mai bune motive pentru care ar trebui să consideri Coreea de Sud locul ideal pentru studiul în afară:

1. Educația

Cel mai evident motiv pentru a studia în Coreea de Sud este sistemul de învățământ. Universitățile din Coreea de Sud sunt unele dintre cele mai bune de pe continentul asiatic, iar dedicarea lor pentru un învățământ de calitate iese în evidență. Multe oportunități către cariere bune se deschid, în special, celor care au studiat în afară!

2. Prietenii

Învățând în Coreea de Sud, te va ajuta, de asemena, să-ți faci mulți prieteni. Studenții sunt recunoscuți pentru a fi foarte prietenoși și sunt entuziasmați să-și prezinte cultura altora. Vei întâlni mulți studenți sud-coreeni și din cei internaționali ca tine!


3. Cafenele idolilor

Ce altă șansă mai bună ai avea să vizitezi restaurantele și cafenelele deținute de artiștii tăi preferați? Nu numai că vei putea degusta cele mai delicioase preparate, dar, pe de altă parte, vei avea ocazia de a vedea obiectele de preț ale idolilor. Mai mult, chiar ai putea întâlni idolul în carne și oase!


4. Mâncarea delicioasă

Vorbind de mâncare, Coreea de Sud este plină de varietăți culinare. Nu numai că mâncarea este foarte delicioasă, este, de asemenea, convenabilă și ieftină. Este foarte ușor să-ți procuri mâncare de la un magazin sau te poți bucura de street-food în timp ce vezi împrejurimile. Există multe localuri cu barbeque, unde se găsesc toate tipurile de carne pe care ți le poți imagina, sau multe alte restaurante tradiționale pe care ar trebui să le încerci!


5. Costurile

În timp ce poate părea destul de scump să studiezi în afară, în Coreea de Sud nu este așa de dificil, din punct de vedere financiar. Cazarea, trasnportul și mâncarea pot toate să fie foarte ieftine. Până și în Seul poți vizita cu un buget mai redus! Chiar nu este dificil pentru starea ta financiară să studiezi în Coreea de Sud!


6. Festivaluri de muzică

Coreea de Sud este gazdă pentru multe evenimente muzicale care au loc anual, multe dintre acestea fiind gratis. Ce ar putea fi mai frumos decât să-ți vezi trupa preferată concertând în persoană? Chiar dacă ești un fan K-Pop, sau jazz, sau EDM, sau rock, există, cu certitudine, un festival și pentru tine!


7. Viața de noapte

Viața de student nu este legată numai de învățat. Campusurile universitare sunt, deobicei, foarte aproape de baruri și cluburi, unde sudenții se întâlnesc și își petrec toată noaptea. Există multe cluburi de noapte de vizitat, incluzând Monkey Museum, deținut de Seungri, membru al trupei BIGBANG și NB2, deținut și operat de YG!


8. Întâlniri cu idolii

Ce alt loc mai bun există, în afară de Coreea de Sud, unde ai putea să dai peste bias-ul tău?  Se cunoaște un număr de restaurante pe care celebritățile le frecventează. Ai putea intra într-un astfel de restaurant în anumite zone. Șansele de a da peste idolul tău sunt cu mult mai mari în țara lor de origine!


9. Călătoria

Cu transportul convenabil și accesibil, este ușor să explorezi țara.  Excursiile se pot realiza la sfârșitul de săptămână, pentru a nu-ți afecta prezența la facultate. Ai posibilitatea de a explora cele mai frumoase priveliști sau să vizitezi unele dintre cele mai istorice locuri din Coreea de Sud. Așadar, vei avea multe ocazii de a deveni invidia Instagram-ului!


10. Evenimentele de fan sign

Fiind în Coreea de Sud te va ajuta, de asemenea, să te apropii mai mult de idolii tăi preferați! Poți interacționa cu ei și chiar să faci cele mai bune poze alături de ei. Nu numai asta, dar te vei întoarce și cu un autograf pe un suvenir și chiar cu o amintire de neuitat!


11. Vizitarea locurilor unde se filmează scenele din drame

Dacă iubești dramele coreene, atunci vei avea parte de multe oportunități în a vedea locurile unde se filmează cele mai multe scene din seriale sau filme! Poți face câteva poze sau să refaci una dintre scenele tale preferate, cât timp te afli acolo, pentru o amintire de lungă durată. Iar cea mai bună parte este că multe dintre aceste zone se pot vizita gratis, așa că nu va trebui să-ți cheltui din bugetul pentru facultate!


12. Fii martor la o sesiune de filmări

Ce ar putea fi mai fascinant decât să urmărești emisiunea ta preferată filmându-se? Ai putea fi așa de norocos încât să apuci să vezi cum se filmează o scenă dintr-o dramă, în timp ce te îndrepți către cursuri sau să întrezărești pe cineva dintre participanții sau echipajul din “Running Man”! Nu vei ști niciodată peste cine ai putea da!


Este o ocazie uriașă de a întâlni multe persoane interesante, vedete sau chiar să vizitezi locuri incredibile, dacă mergi în Coreea de Sud pentru a studia!

Sursa: Koreaboo.com

(Traducător: Elena Radulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.