Busan este numită destinația cea mai bună de vizitat din Asia

Orașul portuar al Coreei de Sud, Busan, a fost nominalizat ca fiind cea mai bună destinație din Asia, în 2018, de către experții în călătorii de la Lonely Planet, care descriu orașul plin de viață, ca fiind o confluență culinară și culturală.

În cea de-a treia edițite a Lonely Planet, pe lista “Best in Asia”, editorii au adunat zece destinații ce merită vizitate în următoarele 12 luni, care se întind în Asia de est, de vest și de sud.


În luna mai, în Busan a avut loc o ceremonie deschisă pentru a celebra titlul orașului – Orașul Cultural al Asiei de Est, din 2018 – ca parte a unui acord comun între Japonia, China și Coreea. În fiecare an, trei orașe sunt selectate pentru a promova dezvoltarea culturală și artistică din regiune. Busan împărtășește titlul, în acest an, cu Harbin, din China și Kanazawa, din Japonia.

Orașul, de asemenea, este în vârful listei “Best in Asia”, întrucât a oferit vizitatorilor o varietate de activități, de la drumeții către temple Budiste și izvoare termale, la ospățuri cu fructe de mare la cea mai mare piață de pește din țară, după cum spun editorii.

Uzbekistan și orașul Ho Și Min din Vietnam au fost clasate pe locurile doi și, respectiv, trei.

Sursa: Koreaherald.com

(Traducerea: Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.