Cropped-16143193502021-02-26T032839Z_541166979_RC230M9J1WTC_RTRMADP_3_HEALTH-CORONAVIRUS-SOUTHKOREA-VACCINE

Coreea de Sud a început imunizarea persoanelor cu vârsta între 18 și 49 de ani din categorii prioritare

A fost anunțat că cei cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani care fac parte din grupuri prioritare și locuiesc în afara zonei mai mari din Seul își pot rezerva vaccinul COVID-19 miercuri, 4 august, începând cu  de la ora 20:00, potrivit unui comunicat  Arirang. 

Foto: asia.nikkei.com

Se pare că guvernele locale au acordat prioritate  la aproximativ 2 milioane de persoane, aceștia  includ lucrători esențiali, cum ar fi personalul de livrare și curățenie stradală, cei defavorizați, precum muncitorii cu handicap și migranți, precum  și cei care lucrează în facilități cu risc ridicat, cum ar fi săli de cântat și săli de jocuri pe calculator.

În zona capitalei Seul  s-au putut face rezervări pentru acele grupuri încă de  marți seara, 3 august,  iar de joi, oamenii din toate regiunile vor putea rezerva prima lor doză de vaccin. 

Se știe faptul că guvernul  coreean a făcut alocări eșalonate în funcție de regiune, pentru a împiedica oamenii să copleșească sistemul de rezervare a vaccinurilor. Iar de luni viitoare, vor începe rezervările de vaccin pentru restul de 17 milioane de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Ziua în care pot utiliza sistemul de rezervare se bazează pe ziua lor de naștere.

De exemplu, cei a căror aniversare se termină cu 9, pot rezerva vaccinurile pe 9 august. Acest lucru se întâmplă când Coreea de Sud a inoculat marți aproape 219 de mii de oameni, iar  39% din populație au primit acum cel puțin o doză de vaccin. Autoritățile sanitare au arătat miercuri încredere în aprovizionarea cu vaccinuri și în sistemul de rezervare.

“Astăzi, 1 188 000 de doze de AstraZeneca și 2 530 000 de doze de Pfizer vor intra în țară. Sistemul nostru de rezervare a vaccinurilor se îmbunătățește continuu” au spus reprezentanți din ministerul Sănătății. 

Autoritățile sanitare au declarat, de asemenea, că sunt aproape de a încheia o afacere cu încă 50 de milioane de doze de vaccinuri Covid, în principal ARNm, pentru anul viitor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.