1628423773-sbsnews-collage

Orașul Busan va intra în Nivelul 4 al distanțării sociale, după creșterea numărului de cazuri COVID-19. Toate plajele se vor închide

Oficialii orașului Busan au luat hotărârea de a intensifica măsurile de distanțare socială la cel mai înalt nivel posibil – Nivelul 4 – ca răspuns la numărul în plină ascensiune de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19, confirmat zilnic, potrivit Allkpop.

Foto: SBS News

Nivelul va fi ridicat de la Nivelul 3, unde este în mod curent, la Nivelul 4 începând cu 10 august la miezul nopții și va rămâne aplicabil până pe data de 22 august, atunci când oficialii metropolei vor efectua o nouă evaluare a situației epidemiologice a orașului, urmând de asemenea să hotărască daca nivelul ar trebui redus sau extins ca perioadă.

Conform regulilor, doar un număr de maxim 4 persoane pot lua parte la întâlniri înainte de ora 6 după-amiaza, în vreme ce după această oră, sunt permise doar întâlnirile dintre 2 persoane. De asemenea, un număr de evenimente și adunări nu vor mai putea fi susținute, majoritatea instituțiilor și serviciilor de uz comun nu vor mai funcționa după ora 22:00 iar bisericile și alte instituții cu scop religios vor funcționa la o capacitate de maxim 20% din total.

De asemenea, renumita plajă din Busan, Haeundae, alături de alte plaje publice, se vor închide complet în această perioadă.

Această decizia a fost luată după ce numărul îmbolnăvirilor a atins 171 în ziua precedentă în Busan, un număr record pentru regiune și cu mai bine de 50 de cazuri mai multe decât recordul anterior, de 118, înregistrat pe data de 23 Iulie.

În același timp,  capitala Seul rămâne, de asemenea, sub restricțiile corespunzătoare Nivelului 4.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.