8776108bbb784f8d9a86b64418cd29b9_20210830102618

14 orașe din întreaga lume participă la Festivalul de Film Busan Inter-city

Între 3 și 5 septembrie, Busan va găzdui cel de-al cincilea festival anual de film inter-orașe.

Guvernarea orașului a anunțat pe 30 august că viitorul festival, organizat de Asociația de Film Independent Busan, va avea loc la Cinemateca Centrului de Cinema Busan din districtul litoral Haeundae-gu.

Evenimentul prezintă filme din orașe interne și de peste mări și Orașe creative ale filmului UNESCO cu care colaborează asociația.

Busan, un oraș creativ al filmului UNESCO, a găzduit acest festival în fiecare an încă din din 2017, sub scopul extinderii rețelelor creative în cinematografie, indiferent de diferențele culturale, lingvistice, convenționale sau religioase.

În ciuda dificultăților prezentate de pandemia COVID-19, aproximativ 27 de filme din 14 orașe vor fi proiectate la festivalul din acest an, cel mai mare înregistrat. Orașele participante includ Lodz (Polonia), Yamagata (Japonia), Roma (Italia), Tainan (Taiwan), Bradford (Marea Britanie), Sarajevo (Bosnia-Herțegovina), Valladolid (Spania), Santos (Brazilia), Potsdam (Germania), Galway (Irlanda), Busan (Coreea), Sydney (Australia), Wellington (Noua Zeelandă) și Bitola (Macedonia de Nord).

Premiere la festival vor fi „Summer of Love”, finanțat de asociație și regizat de Lee Seong-uk și „Mr. Jang”, regizat de Jang Byung-ki.

Mai multe informații despre programul de proiecție și bilete sunt disponibile pe site-ul festivalului: www.indiebusan.com.

Sursa foto: Korea.net




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.